in

Financiele uitdagingen en oplossingen voor de groeiende ondernemer

De huidige markt voor kleine bedrijven is enorm dynamisch, en ondernemers moeten direct inspelen op kansen wanneer deze zich voordoen.

Vooral in de detailhandel, waarin de komst van online de sector op zijn kop zet, is het des te meer cruciaal om snel te kunnen schakelen en te blijven innoveren om de concurrentie voor te blijven.
Om deze snelle schakelingen, een groot project of nieuwe winkellocatie van de grond te krijgen heb je echter kapitaal nodig. Kapitaalkrachtige ondernemingen plannen gewoonlijk hun investeringen ruim van tevoren en hebben een toegewijd financiële afdeling of zelfs externe middelen om deze kapitaalstromen te onderzoeken en beheren. De gemiddelde ondernemer heeft echter vaak niet de luxe om uitgebreide financiële plannen te maken of zelfs toegang tot de benodigde kennis hiervoor. Daarom bestaat er een grote uitdaging voor kleine ondernemers die kapitaal nodig hebben. Drie van de grootste uitdagingen die zij moeten overwinning worden hieronder verder uitgestapt met het doel een financieel haalbaar groeiplan op te stellen.

1. De bank aan je zijde krijgen
De eerste stap naar financiering begint bij het uitreiken naar kredietverleners. Dit klinkt wellicht wat voor de hand liggend als een gemakkelijke eerste stap, maar spijtig genoeg blijkt dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Kredietaanvragen van kleine ondernemers krijgen onevenredig vaak een afwijzing op hun verzoek. Zo zegt ook Minister Kamp van Economische Zaken in het FD. De meest veelvuldig aangedragen redenen hiervoor zijn dan onvoldoende kredietwaardigheid of een gebrek aan vertrouwen dat de ondernemer dit krediet tijdig terug kan betalen.

2. De tijdrovende vraag naar een overschot aan vereiste documenten
Veel aspecten in het dagelijks leven hebben zich de laatste jaren verhuisd naar het digitale domein, met name de klein- en detailhandel hebben zich sterk ontwikkeld in de online omgeving en zelfs de belastingaangiften kunnen tegenwoordig online. Wanneer het echter aankomt op kredietaanvragen blijkt dat de digitalisering hier nog op zich laat wachten en er nog veel papieren documenten op orde moeten worden gemaakt. Dit begint vaak bij het opstellen van een uitgebreid bedrijfsplan gecombineerd met financiële projecties, onderbouwd met data omtrent de groeimogelijkheden. Zoals gezegd hebben grote corporaties hier de middelen en het personeel voor om dit zorgvuldig te plannen en af te handelen, maar is dit moeilijk wanneer je als ondernemer het liefst gewoon op de vloer staat of jouw personeel je nodig heeft om de dagelijkse operaties te bedenken en begeleiden. Vaak komt het er op neer dat je simpelweg de tijd niet hebt om het benodigde papierwerk op orde te krijgen om in aanmerking te komen voor een krediet.

3. Het lange wachten op kapitaal dat eigenlijk nu nodig is
In markten waar de concurrentie erg hoog ligt en veel geïnnoveerd wordt is het cruciaal om hierop te kunnen anticiperen en nieuwe ideeën snel uit te voeren. Het opstellen van een aanvraag en vervolgens afwachten op de goedkeuring en uitbetaling van een krediet kan dan een langdradig proces zijn waardoor het effect steeds kleiner wordt. Wanneer je een geweldig idee hebt wil je hier vol enthousiasme direct mee beginnen, en niet pas een maand later wanneer de mogelijkheid alweer weg is.

Hoe overkom je deze obstakels?
Er zijn verschillende manieren om krediet te verkrijgen zonder te worden tegengewerkt door de traditionele financiële instellingen, het overschot aan papierwerk en slepende wachttijden. Een van de manieren om hieraan te ontkomen is door op zoek te gaan naar kortlopende leningen of een voorschot van partijen waar je op dat moment al mee samenwerkt zoals leveranciers en zakenpartners. Deze partijen liggen wellicht niet direct voor de hand, maar staan vaak dicht bij je onderneming en begrijpen hierdoor sneller de mogelijkheden waar jij op wilt inspelen. Hierdoor willen zij vaak bijdragen aan jouw doelen en succes terwijl hier niet zo’n langdradig proces bij komt kijken en jij sneller aan de slag kan.

Werk je (nog) niet samen met een leverancier of partner die dat biedt? Kijk dan eens goed om je heen. Er zijn namelijk financiële bedrijven die zich helemaal focussen op het verlenen van krediet aan het MKB en waarbij je niet bang hoeft te zijn voor stapels papierwerk of lange wachttijden.

Belangrijk in dit proces is dat zodra je de juiste partner hebt gevonden je samen om tafel gaat om te praten over de voorwaarden die bij uw bedrijf passen. Het laatste wat je wilt is een onverwachte druk op je liquiditeit als gevolg van onrealistische aflossing of rente.

Zolang het aankomt op ambitieuze ideeën waarmee jouw bedrijf de volgende stap kan zetten, hoeft een bankafwijzing niet meer in de weg te staan. Er zijn genoeg manieren om je onderneming naar het volgende niveau te krijgen, je moet gewoon de andere kant op te kijken.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Micromedia tekent distributieovereenkomst met AEE

Nederlands mist kansen door laag aandeel vrouwen in IT