in

Flagshipstore Amac geopend in oud postkantoor Domstad

Apple-reseller verhuisd naar grotere vestiging op toplocatie – Apple Premium Reseller Amac heeft vandaag een nieuwe winkel geopend in Post Utrecht, het voormalige hoofdpostkantoor aan de Neude in hartje centrum.

De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 250 vierkante meter, beschikt over een eigen iPhone reparatie-afdeling en biedt klanten veel ruimte voor ondersteuning en training.

Ook is in Post Utrecht voor het eerst de nieuwe huisstijl van Amac te zien. CEO Ed Bindels: “De afgelopen vijftien jaar hebben we met vijftig winkels landelijke dekking gekregen. Amac is als merk steeds meer geland. We zijn niet zomaar een Apple-winkel, we zijn Amac en daarbij hoort een herkenbare, eenduidige huisstijl. Een eigen gezicht.”

Apple-kathedraal

Bindels vervolgt: “Toen ik vanochtend de nieuwe winkel voor het eerst in volle glorie zag, werd ik even stil. Hij ziet er zo gaaf uit in dit prachtige authentieke, monumentale pand. Iemand zei terecht ‘Het lijkt wel een Apple-kathedraal’. Het is een absolute toplocatie.”

Toen ik vanochtend de nieuwe winkel voor het eerst in volle glorie zag, werd ik even stil.

Utrecht is de bakermat van Amac, waar Bindels vijftien jaar geleden zijn eerste winkel aan de Mariaplaats opende. “Waar de vestiging in The Wall een winkel voor de regio is, voegen we met Amac Post een winkel toe met alle faciliteiten en diensten voor de Utrechters”, aldus de CEO. “De stad Utrecht is de afgelopen vijftien jaar gigantisch gegroeid en datzelfde geldt voor het assortiment van Apple. Met Post Utrecht zijn we weer klaar voor de toekomst.”

Enige APR met grijze vloer

Apple ontwerpt de winkels voor Apple Premium Resellers in het Californische Cupertino en bepaalt de complete inrichting, tot de vloer aan toe. Vrijwel alle Apple Premium Reseller-vestigingen ter wereld hebben een houten vloer. “We wilden een stenen grijze vloer, om in lijn te blijven met de oorspronkelijke architectuur van het oude postkantoor. Uiteindelijk kregen we toestemming van Apple. Wij zijn voor zover ik weet de enige Apple Premium Reseller in Europa die zo’n vloer heeft”, aldus Bindels.

Het postkantoor aan de Neude werd begin vorige eeuw ontworpen door de bekende architect Joop Crouwel. Het gebouw werd in 1924 geopend en fungeerde decennialang als hoofdpostkantoor. Post Utrecht werd de afgelopen jaren rigoureus gerenoveerd. Naast Amac zitten er onder meer Bever Zwerfsport, een foodmarkt van Albert Heijn, een bibliotheek en een fietsenstalling in het gebouw. Post Utrecht is een project van a.s.r. real estate.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Xiaomi opnieuw bij de 50 meest innovatieve bedrijven ter wereld

DigiTest: Logitech Slim Folio PRO review