in

Xiaomi opnieuw bij de 50 meest innovatieve bedrijven ter wereld

Met een 24e plaats wordt Xiaomi erkend vanwege zijn grensverleggende innovatie-inspanningen Dit is de derde keer dat het bedrijf de lijst haalt, na een 35e plek in 2014 en 2016

Xiaomi is op de 24e plaats gerangschikt van de vijftig meest innovatieve bedrijven ter wereld in 2020, waarmee het opnieuw in de lijst staat, volgens een nieuw rapport van Boston Consulting Group (BCG).

Het BCG-rapport, getiteld The Most Innovative Companies 2020: The Serial Innovation Imperative, erkent Xiaomi vanwege zijn actieve, cross-sector innovatie-inspanningen op basis van een nieuwe scoringsdimensie die de verscheidenheid en intensiteit voor wat betreft grensverleggend vermogen van elk bedrijf vastlegt.

“In een wereld waarin elke sector in bepaalde mate een technologiesector wordt, is dit soort grensverleggende innovatie een steeds belangrijkere innovatie mogelijkheid”, volgens het rapport.

Dit resultaat past in onze missie om iedereen ter wereld van een beter leven te laten genieten dankzij innovatieve technologie

“Dit resultaat past in onze missie om iedereen ter wereld van een beter leven te laten genieten dankzij innovatieve technologie – iets wat breed erkend wordt door onze Mi-fans en -gebruikers in meer dan negentig markten wereldwijd waar we aanwezig zijn”, zegt Shou Zi Chew, International President bij Xiaomi.

“Bij dit bedrijf omarmen we een cultuur van gedurfde innovatie om de grenzen te verleggen van wat technologie kan bieden. Een innovatiegeest is verankerd in ons bedrijf en begeleidt ons bij het onophoudelijk bouwen van geweldige producten en verlaagt tegelijkertijd de barrière van innovatieve technologieën”, voegt Shou toe.

Het bedrijf is toegewijd aan het investeren van ten minste 50 miljoen RMB (ongeveer 6,3 miljard euro) in de komende vijf jaar in ‘5G+AIoT’ om extra in te zetten op zijn voorsprong in de ‘5G+AI+IoT’ (5G+AIoT) en volgende-generatie superinternet, en om ervoor te zorgen dat het bedrijf wint op dit nieuwe smart-gebied.

Het bedrijf heeft ook voortdurend zijn investeringen in research en development (R&D) vergroot. In 2019 bereikte de R&D-investering van het bedrijf 7,5 miljard RMB, een toename van 29,7 procent jaar-op-jaar dankzij aanzienlijke R&D-uitbreiding in de drie voorgaande jaren. In 2020 stijgt de investering naar verwachting naar 10 miljard RMB. Per ultimo 31 maart 2020 is het R&D-personeel, 8.984 medewerkers in totaal, ingezet op verschillende afdelingen, wat goed is voor 48,6 procent van alle fulltime-medewerkers.

Het patentportfolio van Xiaomi omvat veel gebieden met betrekking tot smartphones, smart hardware, internettechnologieën, manufacturing en productontwerp. Per ultimo 21 december 2019 heeft het bedrijf meer dan 14.000 toegewezen patenten en meer dan 16.000 lopende patentaanvragen wereldwijd. Van de toegewezen patenten zijn er meer dan 6.500 patenten geregistreerd in verschillende overzeese landen en rechtsgebieden.

Dit is de derde keer dat Xiaomi de lijst haalt. Het bedrijf werd twee keer gerangschikt op de 35e plaats van de vijftig meest innovatieve bedrijven van respectievelijk 2014 en 2016.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Handige geïntegreerde bediening en Luidsprekerplaatsing-EQ zorgen voor een nog betere Denon Home-ervaring

Flagshipstore Amac geopend in oud postkantoor Domstad