in

Handige inzamelbox Jekko gratis verkrijgbaar

Grote Nederlandse retailers en kringloopwinkels zetten zich in voor de extra thuisinzameling en recycling van rondslingerende kleine elektrische apparaten en lampen

Blokker, BCC en bol.com en diverse kringloop-winkels stellen aan hun klanten in aanloop naar de Nationale Recycleweek (12 tot 18 oktober) een gratis Jekko inzamelbox beschikbaar (op=op). In de Jekko, waarvan er inmiddels een miljoen zijn te vinden in Nederlandse huishoudens, kunnen thuis rondslingerende kleine afgedankte elektrische apparaten, lampen en batterijen worden verzameld.

En dat is slecht voor het milieu en een gemiste kans om bruikbare grondstoffen uiteindelijk via recycling te herwinnen

Hoewel inzamelorganisatie Wecycle in 2019 40 miljoen kilo klein e-waste inzamelde en liet recyclen, blijkt uit onderzoek dat consumenten het gescheiden inzamelen thuis nog vaak niet goed weten te organiseren. Daardoor blijft veel klein e-waste rondslingeren wat uiteindelijk, vaak door onwetendheid of onachtzaamheid, in de grijze kliko verdwijnt.

“En dat is slecht voor het milieu en een gemiste kans om bruikbare grondstoffen uiteindelijk via recycling te herwinnen”, aldus Wecycle directeur Jan Vlak. “De Jekko inzamelbox waarvan er inmiddels meer dan een miljoen te vinden zijn in Nederlandse huishoudens helpt consumenten en vergroot de kans dat ook klein e-waste de juiste weg richting recycling weet te vinden. Door de handen ineen te slaan met Blokker, BCC, bol.com en diverse kringloopwinkels willen we samen met deze grote retailers een extra boost geven aan de inzameling van die grote onzichtbare berg e-waste die thuis ergens op zolder, in een schuur of berging of in een lade rondslingert”.

Speciale Jekko AR game om gebruik te stimuleren

In oktober zijn via Blokker, BCC, bol.com en diverse kringloopwinkels gratis Jekko inzamelboxen beschikbaar. Zolang de voorraad strekt, op=op. Bij Blokker, BCC en kringloopwinkels staat een actiedisplay en klanten van bol.com ontvangen bij aflevering van een groot apparaat via Dynalogic of PostNL een gratis Jekko.
De Jekko wordt geleverd als bouwpakket. Om het in elkaar zetten en uiteindelijke gebruik van de Jekko te stimuleren, krijgen klanten een actiewikkel of kaart met een QR code waarmee, alleen in combinatie met een Jekko, een gratis Jekko AR game (augmented reality – red.) kan worden gespeeld. Met het testen van de Jekko maken klanten bovendien kans op een leuke prijs. Meer informatie op wecycle.nl/jekko

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Xiaomi opent eerste fysieke winkel in de Benelux

Smart Home in stroomversnelling onder Nederlandse consumenten door impact COVID-19