in

Het Songfestival 2021: welk land streamt het event het snelst?

Grote kans dat Frankrijk of Italië er met de winst van het Songfestival 2021 vandoor gaat – als het aan de bookmakers ligt tenminste. De voorspellingen voor onze eigen Jeangu Macrooy zijn helaas een stuk minder rooskleurig.

Scoort Nederland dan wél beter als het gaat om internetsnelheid? Streamen wij de grande finale vanuit Rotterdam het snelst of vinden we ook op dat gebied ons Waterloo? devolo nam de internationale internetsnelheden onder de loep.

De winnaars

Waar ter wereld je het snelst kunt streamen? Die vraag is te beantwoorden met de Speedtest Global Index van Ookla. In maart 2021 was Singapore de absolute winnaar, met een gemiddelde downloadsnelheid van 234,40 Mbps en 222,77 Mbps voor uploaden. Het eerste Europese land op de lijst in diezelfde maand is Roemenië – op plek 4 – met 210,82 Mbps downstream en 165,57 Mbps upstream. Ook Denemarken, Frankrijk, Hongarije en Zwitserland vinden we in de top 10. Nederland staat op de 27e plek op de lijst met 137,77 Mbps downstream en 79,53 Mbps upstream.

Dat kan beter

De data van Speedtest laten niet het complete plaatje zien, omdat ze afkomstig zijn van de gebruikers van bepaalde diensten. Maar ze zijn wel representatief en daarmee het bewijs dat er in Nederland heel wat te verbeteren valt qua internetsnelheden – en dan bedoelen we vooral in Nederlandse huishoudens. Als een router alleen verantwoordelijk is voor WiFi in het hele huis, bereikt hij snel zijn limiet. Het gevolg: storingen en onderbrekingen.

Moderne netwerkoplossingen helpen deze problemen op te lossen. De Duitse Powerline-pioniers van devolo bijvoorbeeld kunnen internetsnelheden tot wel 2,400 Mbps bereiken, in je hele huis. Alles wat je nodig hebt, zijn devolo Magic 2 WiFi next-adapters die elk stopcontact omtoveren in een internettoegangspunt met supersnelle verbinding. Moderne Mesh-WiFi-functies zorgen hier voor een soepele overdracht van het ene toegangspunt naar het andere. Dus kijk het Songfestival dit jaar in huis waar jij wilt, neem je laptop mee naar de keuken als je wat te drinken wilt pakken en mis niets. Want het signaal reikt echt overal – zelfs tot in het kleinste kamertje van je huis.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Konftel wordt persoonlijk met nieuwe Video Kit

IFA: ‘s Werelds grootste vakbeurs voor consumenten- en thuiselektronica keert terug in 2022