in

HTC Vive lanceert de Vive Pro Eye in Europa voor €1649

Het professionele VR-systeem is verkrijgbaar op Vive.com en bij geselecteerde retailers in 25 landen in Europa – HTC Corporation (“HTC”) kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de Vive Pro Eye in Europa.

De Vive Pro Eye, speciaal ontwikkeld voor de professionele VR-gebruiker, is verkrijgbaar op Vive.com en bij geselecteerde retailers voor €1649. De beschikbaarheid zal de komende weken worden uitgebreid naar andere regio’s.

“De Vive Pro Eye heeft alles wat geweldig was aan de VIVE Pro gepakt en naar een hoger niveau getild”

De Vive Pro Eye, die eerder dit jaar op CES 2019 werd onthuld, is voorzien van de nieuwste eye-trackingtechnologie. Voor zakelijke klanten in Europa wordt de Vive Pro Eye gebundeld met Advantage, een bedrijfslicentie en 2 jaar garantie voor commercieel gebruik. Advantage, voor de prijs van €185 (exclusief BTW), biedt ook speciale ondersteunings- en serviceprogramma’s voor Vive Enterprise-producten.

De next-generation oplossing voor professionele VR

De Vive Pro Eye is ontwikkeld met de behoeften van de professionele gebruiker in het achterhoofd en er is voortgebouwd op het ontwerp van de bekende Vive Pro. Voordelen van de eye-tracking functionaliteit van Vive Pro zijn:

  • Precision Eye Tracking: Creëer meer expressieve avatars voor immersive virtuele interacties tijdens vergaderingen en in samenwerkingstools.
  • Dynamische trainingsomgevingen: Simuleer realistische scenario’s en voorzie gebruikers van intelligente prestatiefeedback.
  • Diepgaande gegevensanalyse: Leg real-time feedback van gebruikers vast via heatmapping en besturing via de ogen om inzicht te krijgen in gebruikersgedrag en besluitvormingsprocessen.
  • Intuïtieve gebruikerservaringen: Schakel gaze-orientated menunavigatie in om via besturing met de ogen door het menu te navigeren waardoor de controllers overbodig worden en het gebruiksgemak vergroot wordt in omgevingen zoals VR-arcades.

De Vive Pro Eye maakt gebruik van de SteamVR™ 2.0-trackingtechnologie om flexibele demo-omgevingen mogelijk te maken, van zittende ervaringen tot volledige 10m x 10m kamer-schaal ervaringen voor omgevingen met meerdere gebruikers. De headset beschikt over dual-OLED displays met een gecombineerde resolutie van 2880 x 1600 pixels en een verbeterd ontwerp van de hoofdtelefoon.

Graham Wheeler, GM, HTC Europe: “De Vive Pro is dé VR-oplossing voor bedrijven over de hele wereld. De Vive Pro Eye tilt deze technologie naar een hoger niveau omdat de eisen voor professionele VR groeien en evolueren. Van effectievere training tot meer inzichtelijke data-analyse, het biedt professionele gebruikers de tools om de manier waarop we met VR werken verder te verbeteren.”

Prestaties optimaliseren met foveated rendering

Dankzij eye-tracking kunnen gebruikers de voordelen van foveated rendering ervaren – een proces dat eye-trackingtechnologie gebruikt om de GPU en CPU-kracht precies te richten daar waar de gebruiker naar kijkt om de computerefficiëntie en beeldkwaliteit te verhogen.
NVIDIA, wiens Turing-gebaseerde RTX™ GPU’s een van de marktleidende oplossingen bieden voor foveated rendering, noemde de Vive Pro Eye eerder dit jaar tijdens GTC de favoriete VR-headset voor hun Variable Rate Shading (VRS) -technologie. Tijdens de show demonstreerde Vive innovatieve zakelijke ervaringen van bedrijven, waaronder Zerolight, die hun BMW M Virtual Experience presenteerde, ontwikkeld met NVIDIA en Vive. Deze ervaring stelt potentiële klanten in staat om hun digitale voertuig op een schaal van 1:1 te configureren, verkennen en er in te zitten.

“De Vive Pro Eye heeft alles wat geweldig was aan de VIVE Pro gepakt en naar een hoger niveau getild”, aldus Chris O’Connor, technisch directeur bij Zerolight. “Met behulp van de eye tracking-technologie van deze headset kunnen we aanzienlijke waarde toevoegen aan de projecten van onze klanten met foveated rendering en gedetailleerde inzichten in gebruikersgedrag.”

Ga voor meer informatie over Vive Enterprise naar: www.enterprise.vive.com.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Somfy Protect in- en outdoor camera’s review

Online identificatie zorgt voor snel afsluiten telefoonabonnement in MediaMarkt-winkels