in

iRobot vergroot Europese marktpositie na afronden overname Robopolis

Vandaag maakt iRobot bekend dat de eerder aangekondigde overname van Robopolis SAS (Robopolis), is afgerond.

De voorlopige verkoopprijs ligt onder normale omstandigheden op $141 miljoen en wordt naar verwachting uiterlijk in het eerste kwartaal van 2018 bevestigd.

Europa is een belangrijke strategische regio voor iRobot en biedt een uitstekende mogelijkheid voor verdere groei. De aangekondigde overname op 25 juli 2017 helpt iRobot het huidige momentum in de markt voor robotvloerreinigers om te zetten in een versnelde groei. Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) omvatte in 2016 ongeveer 25 procent van de inkomsten van iRobot. Robopolis was verantwoordelijk voor bijna de helft van de inkomsten van iRobot in EMEA in 2016.

“De internationale ambities en groei van iRobot maken dat we ontzettend enthousiast zijn over de huidige en toekomstige kansen in Europa,”

Met de overname kan iRobot de overzeese marktactiviteiten uitbreiden met een consistente internationale messaging, die de verdere adoptie van robotstofzuigers zal vergroten en iRobot’s marktleiderschap zal verstevigen.

“De internationale ambities en groei van iRobot maken dat we ontzettend enthousiast zijn over de huidige en toekomstige kansen in Europa,” aldus Colin Angle, CEO van iRobot. “Met de afronding van deze overname verwelkomen we een team dat onze positie als markleider al versterkt heeft en klaar is om de groei in deze regio voort te zetten.”

Onder leiding van het kantoor in Londen, zal iRobot actief blijven in sleutelmarkten Duitsland, Spanje, Frankrijk, België, Oostenrijk, Nederland en Portugal. Het bestaande Robopolis managementteam zal toetreden tot iRobot. De huidige CEO van iRobot Overseas, Jean-Jacques Blanc, zal de nieuwgevormde operatie leiden en rapporteren aan Christian Cerda, Chief Operating Officer bij iRobot.

Denis Guyennot, CEO van Robopolis, was een van de drijvende krachten die iRobot als toonaangevend merk op het gebied van consumentenrobots heeft gevestigd. Denis blijft als consultant betrokken bij iRobot voor de succesvolle integratie tussen Robopolis en iRobot.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Limited edition OnePlus 5 JCC+ en ‘Callection’ zijn nu verkrijgbaar

Bol.com start ‘Impactdag’ en helpt meer dan 1.000 mensen