in

Lost update iPhone problemen op?

Steve Jobs kondigde een langverwachte update aan van de software van de iPhone 3G . De nieuwe softwareversie 2.1 komt vrijdag beschikbaar en zou volgens Apple “heel veel bugs” oplossen. Zo zou de nieuwe software de batterijduur van het toestel sterk moeten verbeteren, en moet het maken van een backup van de informatie op de telefoon sneller gaan. Ook zou de iPhone na de update veel minder last hebben van zwakke of wegvallende verbindingen.

Tevens komt Apple met een aantal noviteiten
Het belangrijkste nieuwigheidje in iTunes 8 is de Genius-functie. Die kan automatisch afspeellijsten samenstellen op basis van de muzieksmaak van de gebruiker. Ook kunnen gebruikers informatie over hun muziekcollectie desgewenst – anoniem – uploaden naar de iTuneswinkel, die op basis daarvan gerichtere luistertips en aankoopsuggesties kan geven.
Apple presenteerde dinsdag ook nieuwe modellen van de iPod. De nieuwe versie van de iPod Nano, het kleinere model in de reeks, wordt net als de iPhone en de iPod Touch voorzien van een bewegingssensor. Daarmee kunnen luisteraars een nieuw nummer selecteren door het apparaat te schudden. Ook krijgt de Nano een voicerecorderfunctie.

80 miljoen Nokia-bellers kunnen e-mail checken

Pioneer gaat LCD leveren.