in

Mp3’s afspelen via autoradio

Sony introduceert een nieuwe lijn Xplod autoradios die voorzien zijn van usb iPod-direct aansluiting en Bluetooth, zodat vrijwel elke draagbare muziekspeler te verbinden, op te laden en te bedienen is. Via het grote display zijn verbonden spelers eenvoudig te gebruiken tijdens het rijden. De toevoeging van nieuwe technologieën als Zappin en Quick-BrowZer vergroten het bedieningsgemak en de DM+ Advanced verbetert de geluidsweergave van gecomprimeerde bestanden.

Dankzij usb iPod-direct zijn verschillende soorten draagbare muziekspelers te verbinden en te bedienen. De CDX-GT930UI is een cd/mp3/wma/aac-speler en heeft een gemotoriseerd en afneembaar front met een groot 4-lijns FL-dot display. Andere USB iPod-direct modellen in de GT-serie zijn de CDX-GT730UI, CDX-GT630UI en CDX-GT530UI.
 
Via de geïntegreerde Bluetooth-technologie is muziek te streamen van een mobiele telefoon naar de autoradio. Hiermee is ook hands-free bellen mogelijk. Wanneer een telefoongesprek binnenkomt, wordt de muziek automatisch onderbroken en is het gesprek veilig te voeren dankzij de ingebouwde microfoon. De modellen met zowel USB iPod-direct als Bluetooth zijn de MEX-BT5700U, MEX-BT4700U en MEX-BT3700U. Daarnaast is de MEX-BT5700U voorzien van een Phonebook Access Profile (PBAP), waarmee contacten uit het telefoonboek van de Bluetooth-telefoon zijn te kiezen via de autoradio.

Met Quick-BrowZer is muziek op digitale muziekspelers of cds met mp3-bestanden eenvoudig via de volumeknop te doorzoeken op artiest, album, genre, playlist, bestand of map. Daarnaast maakt de Zappin-technologie zoeken in de muziekcollectie heel eenvoudig. De technologie speelt automatisch het refrein van elk nummer af.
 
De CDX-GT930 is deze maand beschikbaar en kost 290 euro. De MEX-BT5700U is beschikbaar vanaf mei en kost 350 euro.

Netwerkontvanger van Sony

Nieuwe directeur Free Record Shop