in

Nieuw kopen of refurbished?

Op de elektronica markt gaat het razendsnel. Het lijkt soms wel alsof het apparaat dat je aankoopt al verouderd is wanneer je na de aankoop bij de winkel buitenstaat. En is het altijd wel nodig om over de allernieuwste laptop, smartphone of andere apparatuur te bezitten.

Niet iedereen beschikt over een beurs die die nieuwe technologische snufjes aankan. De informatica markt heeft hier een oplossing voor gevonden. Refurbished toestellen. Dit zijn al wat oudere elektronische apparaten die door professionals onder handen worden genomen. Ze worden om te beginnen terug in de fabriekstoestand gebracht. De nog aanwezige data wordt vakkundig verwijderd.

Maar ook de hardware ondergaat een ‘make-over’. Onderdelen die niet helemaal meer voldoen of die stuk zijn worden vervangen. Gespecialiseerde bedrijven verkopen onderdelen zoals QLogic Refurbished hardware waarmee de refurbished toestellen door vakmensen worden afgewerkt en die worden dan daarna opnieuw op de markt aangeboden.

Wat zijn de voordelen van refurbished toestellen?

Waarom koop je beter refurbished apparatuur dan tweedehands? Op de eerste plaats omdat je bij refurbished precies weet wat je aankoopt. Zeker als je die aankoop via de juiste kanalen doet, weet je zeker dat je over een toestel beschikt dat werkt en een volledige check-up heeft gekregen. Bij die betere handelaars kun je ook nog rekenen op een garantieperiode.

Maar refurbished kopen biedt nog wel meer voordelen.

  • Geld besparen
    Op de eerste plaats kan het je heel wat geld besparen. Heb je niet het laatste nieuwe toestel nodig, dan kun je door refurbished aan te kopen tot wel 40% besparen.
  • Betrouwbaarheid
    En dan is er die betrouwbaarheid tegenover tweedehandstoestellen. Je weet toch nooit wat de vorige eigenaar met het toestel heeft uitgespookt. Met refurbished hoef je daar niet bij stil te staan.
  • Duurzaamheid
    En dan is dit er ook nog, en zeker niet onbelangrijk: door refurbished aan te kopen lever je een mooie bijdrage aan het milieu. Neem een smartphone, een geweldig ding, maar ook een verzameling van giftige stoffen, kostbare edelmetalen en plastic.

Wanneer toestellen gerecycleerd worden zullen die helemaal uit elkaar gehaald worden. We hebben het nu vooral over toestellen die niet door enkele eenvoudige ingrepen opnieuw kunnen worden ingezet. Alle nog wel bruikbare delen worden gesorteerd, de edelmetalen worden gerecupereerd. Dat laatste zal dan weer de druk op de mijnbouw voor edelmetalen verlichten. En wat heel belangrijk is: de giftige stoffen komen niet in de bodem of in het grondwater terecht, maar worden op de correcte manier behandeld.

Zo zie je maar dat een refurbished toestel aankopen zowel voor jezelf, als voor een duurzame omgeving, heel wat voordelen kan opleveren.

Reacties

Reageren

One Ping

  1. Pingback:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Fairphone introduceert nieuwe service: Fairphone Easy

ETD Academy: volg onbeperkt online trainingen via je smartphone