in

Renewd-toestellen beste uit de Consumentenbond refurbished iPhone test

Maar liefst vier Renewd iPhones staan in de top zes goede deals van de test van refurbished iPhones, die de Consumentenbond eind vorige week publiceerde. Een ‘goede deal’ houdt in dat de refurbished iPhones voor een goede kwaliteit en tegen een scherpe prijs worden aangeboden. De Consumentenbond kocht de Renewd-toestellen bij YourMacStore en Bol.com.

De Consumentenbond heeft deze onafhankelijke test gedaan met 18 refurbished iPhone 6s toestellen gekocht bij negen verschillende winkels. Telkens ging het hierbij om twee vergelijkbare toestellen van dezelfde winkel, die de Consumentenbond daarna uitgebreid testte. De buitenkant van de toestellen zijn bekeken op krassen en andere zichtbare beschadigingen. Daarnaast zijn de onderdelen gecontroleerd op kwaliteit, montage en werking, waarbij de nadruk lag op het scherm, de camera en de accu.

“Opvallend genoeg gingen de accu’s van enkele van onze toestellen volgens de Consumentenbond zelfs langer mee op een enkele lading dan die van een nieuwe iPhone”.

De accu is een uitermate belangrijk onderdeel van een smartphone en was daarom een belangrijk onderdeel van de test. Bij alle toestellen werd tegelijkertijd een video afgespeeld met het scherm continu aan op maximale helderheid. Oprichter Bram Wingens van Renewd: “Opvallend genoeg gingen de accu’s van enkele van onze toestellen volgens de Consumentenbond zelfs langer mee op een enkele lading dan die van een nieuwe iPhone”.

“Wij zijn erg blij met de resultaten van de test”, zo vervolgt Wingens, “Renewd legt erg veel nadruk op de kwaliteit van onze iPhones. En weet je waarom Renewd toestellen zo goed uit de test komen? Omdat ze worden gecontroleerd op meer dan 80 kritieke punten door Microfix, een Apple premium serviceprovider. Hier werken alleen gecertificeerde professionals die gebruikmaken van officiële Apple software en daarnaast alle toestellen één voor één handmatig controleren. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze telefoons garanderen.”

Lees hier het volledige artikel van de Consumentenbond.

Het Nederlandse Renewd verkoopt refurbished Apple iPhones en iPads met alleen maar 100 procent originele Apple-onderdelen onder de merknamen Renewd en 2ND by Renewd. Iedere toestel wordt voor verkoop individueel gecontroleerd door Microfix, een Apple premium serviceprovider. Naast Ingram Micro en Copaco in de Benelux heeft Renewd ook distributeurs in de UK, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Roemenië.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Infotheek Group een van de nationale winnaars van European Business Awards 2017/2018

Manhattan Associates voorspelt retailtechnologietrends voor 2018