in ,

Onderzoek toont aan: beveiligingscamera vergroot veiligheidsgevoel

Zes op de tien Nederlanders zegt zich stukken veiliger voelen met een beveiligingscamera in huis. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie in samenwerking met diverse partners, waaronder Ring.

Ring bevestigt dat beveiligingscamera’s en andere systemen aansluiten op de behoefte van mensen. “Je wilt dat je gezin, je huis, en de dingen waar je om geeft, veilig zijn. Zo simpel is het. Het was alleen nooit makkelijk om te kiezen voor het juiste beveiligingssysteem en de passende configuratie voor een betaalbare prijs. Dat is vandaag de dag anders.”

Op maat gemaakte beveiligingssystemen

Ondanks dat veel Nederlanders aangeven dat een beveiligingscamera hun veiligheidsgevoel vergroot, zegt slechts een kwart (24,2%) ook daadwerkelijk een beveiligingscamera te hebben. Redenen om toch geen camera aan te schaffen zijn dat de apparaten te duur (25%) of lastig te installeren (18%) zouden zijn. Volgens Ring is dit niet langer het geval. “Traditioneel gezien vereisen beveiligingssystemen langdurige verplichtingen, hoge verhuiskosten en professionele installatie. Die tijd hebben we gehad. Vandaag de dag kun je een betaalbaar eigen beveiligingssysteem voor je huis samenstellen dat precies aansluit op je behoeften”.

Inbrekers wijken uit naar bijgebouwen

Uit het onderzoek van Nationale Inbraakpreventie blijkt ook dat drie op de vier ondervraagden denkt dat hun oprit, garage of schuur beter beveiligd is wanneer deze is voorzien van een beveiligingscamera. Daarbij gaf 65 procent van de ondervraagden aan te denken dat een camera effectiever is als deze veel licht geeft. De mogelijkheid tot het opslaan van de beelden is ook een belangrijke eigenschap waar een camera volgens veel Nederlanders (87 procent) aan moet voldoen.

Vorige maand bleek uit onderzoek dat inbrekers de afgelopen maanden, nu veel mensen thuiswerken, vaker uitwijken naar schuren, garages en kelderboxen. De waarde van spullen die hier opgeslagen liggen, zoals gereedschap en elektrische fietsen, loopt soms op tot wel 7.000 euro.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

NETGEAR breidt zakelijk portfolio uit met nieuwe WiFi 6 access point voor bedrijven

Black Friday 2020 in Nederland: wat kochten we en hoeveel gaven we uit?