in

NETGEAR breidt zakelijk portfolio uit met nieuwe WiFi 6 access point voor bedrijven

Nieuwe WAX204 voorziet kleine bedrijven en thuiskantoren van krachtige en gemakkelijk te installeren en managen WiFi-verbinding – NETGEAR, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven en (thuis)kantoren, breidt haar zakelijke portfolio uit met access points voorzien van de nieuwste WiFi 6 technologie.

De nieuwe WAX204 WiFi access point wordt toegevoegd aan de bestaande Business Essentials-lijn, met krachtige en toch voordelige access points van de netwerkspecialist, en is zeer geschikt voor kleine bedrijven en thuiskantoren.

De Business Essentials-lijn van NETGEAR is speciaal ontworpen voor bedrijven die geen netwerkbeheer op afstand nodig hebben, maar wel op zoek zijn naar een eenvoudige en lokale netwerkoplossing met een intuïtieve gebruikersinterface. Producten in de reeks bestaan uit Desktop WiFi access points, voorzien van WiFi 5 en WiFi 6, en leveren een combinatie van goede prestaties en dekking tegen de juiste prijs.

Als onderdeel van de Business Essentials-productreeks biedt de WAX204 thuiswerkers, kleine bedrijven en winkeleigenaren een efficiënte netwerkoplossing voor veelvoorkomende draadloze netwerkproblemen. Met de geavanceerde technologie van de WAX204 worden problemen zoals een haperige verbinding, vertraging wegens beperkte bandbreedte, onderbroken connectiviteit en lage snelheid, opgelost. De WAX204 is daarnaast voorzien van de nieuwste WiFi 6-technologie, is betaalbaar en eenvoudig te installeren, zonder bijkomende infrastructuur- of implementatiekosten. Daardoor is het een van de voordeligste WiFi-oplossingen voor kleine bedrijven, thuiskantoren, winkel- of horeca-eigenaren die zowel een goede prestatie en dekking als netwerkbeveiliging biedt.

Betere dekking met aparte netwerken
In ieder huis of bedrijf is het belangrijk dat een draadloze access point de beste dekking geeft. Dankzij de nieuwe WiFi 6-technologie geeft de WAX204 een betere dekking dan eerdere WiFi-generaties, zoals WiFi 5. Deze verbetering zorgt voor minder dode WiFi-zones waardoor werknemers, thuiswerkers en klanten minder frustratie ervaren en op een productievere manier gebruik kunnen maken van een betere draadloze WiFi-verbinding.

Als meerdere mensen hetzelfde draadloze netwerk gebruiken, concurreert ieder apparaat om dezelfde bandbreedte. Met de WAX204 is het mogelijk om tot drie afzonderlijke draadloze netwerken op te zetten met losse kanalen (SSID), waardoor iedere netwerkverbinding betere prestaties levert. Thuiswerkers kunnen hierdoor aparte netwerken opzetten, bijvoorbeeld één voor streaming en één voor downloaden, zodat videogesprekken en de overdracht van grote bestanden zonder onderbrekingen verlopen.

De WAX204 biedt dankzij de geavanceerde technologie en nieuwste WiFi 6 nog meer functies en voordelen.

Hogere prestaties
Tegenwoordig werkt bijna ieder (smart)apparaat, zoals laptops, telefoons, tv’s en lampen, via een internetverbinding, waardoor veel verschillende apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten op de bandbreedte van het beschikbare WiFi-netwerk. Dankzij de WiFi 6-technologie en 1,8 Gbps bandbreedte van de WAX204 worden netwerkprestaties verbeterd en kunnen er meer apparaten op optimale snelheid werken, wat zorgt voor snelheden die 40% sneller zijn dan die van WiFi 5. Ook geeft de WAX204 ondersteuning voor oudere apparaten, die dankzij de acces point wordt de prestatie van deze apparaten verhoogd.
Eenvoudige installatie
De installatie van de WAX204 access points is makkelijker dan ooit. De intuïtieve, webgebaseerde interface biedt een stapsgewijze handleiding voor een snelle en eenvoudige installatie.
Verbeterde beveiliging
Netwerkbeveiliging, zowel in een (thuis)kantoor als winkel, is belangrijker dan ooit en de WAX204 heeft meerdere beveiligingsfuncties. Zo is het mogelijk om tot drie SSID’s in te stellen, die apparaten van elkaar scheiden, waardoor gegevens extra beveiligd worden. Bovendien gebruikt de draadloze access point een WPA3-authenticatie en een DHCP NAT-server om de netwerkverbinding optimaal te beveiligen.
Extra functies
Zelfs in de geavanceerde draadloze wereld heeft een bekabelde verbinding nog steeds voordelen. De WAX204 access point biedt vier Ethernet LAN-poorten voor een bekabelde verbinding, bijvoorbeeld voor printers, gameconsoles of een werkstation. Daarnaast fungeert de WAX204 als router en access point, zodat een afzonderlijke router niet nodig is.
Ondersteuning waar nodig
De WAX204 wordt geleverd met een toonaangevende hardware garantie van drie jaar en 90 dagen ondersteuning via telefoon of chat.
Beschikbaarheid
De WAX204 WiFi 6 Access Point is vanaf komende maand in Europa verkrijgbaar voor een adviesprijs van €129,99.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

OnePlus schudt middensegment op

Onderzoek toont aan: beveiligingscamera vergroot veiligheidsgevoel