in

Ook Toshiba voorziet in een netbook

Toshiba brengt in oktober de NB100 op de Nederlandse markt: een compacte en krachtige netbook met uitgebreide communicatie- en multimediamogelijkheden die als eerste óf tweede computer kan fungeren. Bovendien heeft de gebruiker de mogelijkheid de laptop te personaliseren met de ‘skins’ die voor dit apparaat beschikbaar zijn.

De NB100 leent zich voor diverse doelgroepen. De nieuwkomer kan als basis-pc worden gebruikt door degenen die geen behoefte hebben aan het processorvermogen of het grote aantal functies van een ‘volwassen’ laptop, zoals schoolkinderen of ouderen. Maar hij kan ook worden ingezet als basis-pc in een zakelijke omgeving. Zo voorziet de netbook in de behoeften van veel vertegenwoordigers en onderhoudsmonteurs door hun een uiterst compact platform te bieden.

Daarnaast is de NB100 geknipt als tweede computer voor ervaren gebruikers die incidenteel behoefte hebben aan een lichtgewicht apparaat voor mobiel werken. Zij willen, met het oog op de draagbaarheid of veiligheid, niet altijd hun basis-pc meenemen als ze ergens heengaan. Maar ze willen wel toegang tot hun gegevens hebben, zonder dat ze een grote laptop met zich mee hoeven te zeulen. In zo’n situatie is deze netbook een uitkomst voor hen.

De NB100 wordt geleverd met de nieuwste Intel Atom-processor en een 8,9-inch WSVGA 1024 x 600 lcd-scherm met ledverlichting. Als besturingssysteem is Windows XP Home geïnstalleerd. De geavanceerde communicatie- en multimediamogelijkheden laten zien dat een compact netbook wel degelijk bruikbaar is voor zakelijke of multimediatoepassingen. De NB100 biedt eenvoudige 3D-graphics met zijn grafische controller, stereoluidsprekers en video-playbackfunctionaliteit. Dat maakt hem tot een ideale reisgenoot om in de trein of het vliegtuig films mee te bekijken. Dankzij Bluetooth 2.1 met EDR-, WiFi 802.11 b/g- en 10/100 Ethernet-interfaces is hij simpel aan te sluiten op randapparatuur of Internet-access points. Drie USB-poorten met Sleep-and-Charge-functie completeren de vele communicatiemogelijkheden van deze nieuwe netbook.

De Toshiba NB100 is verkrijgbaar in oktober en kost naar verwachting 399 euro, inclusief btw.

USB digitale TV-tuner voor PC en Mac

Nunchuk kan ook zonder kabel