in

Razer introduceert HyperPolling Technology op de Razer Viper 8Khz

Razer Viper 8Khz is de eerste gaming-muis voor e-sport met polling rate van 8000Hz– Razer introduceert de Razer Viper 8Khz. Deze muis maakt gebruik van Razer HyperPolling Technology en is de eerste gaming-muis voor e-sports met een polling rate van 8000Hz.

Razer HyperPolling Technology gaat verder dan de standaard polling rate van 1000Hz en zet daarmee de toon op het gebied van responsiviteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Op dit moment ondersteunen de meeste hoogwaardige gaming-muizen een polling rate tot 1000Hz. En hoewel fabrikanten zich vooral richten op het nauwkeuriger en responsiever maken van muizen, wordt er weinig aandacht besteed aan de frequentie waarmee klik- en positiegegevens worden verzonden naar de pc. Met snellere pc’s en monitoren met een hogere verversingssnelheid kunnen hogere polling rates vervelende stotteringen wegnemen. Dit verbetert de prestaties aanzienlijk wanneer een fractie van een seconde het verschil kan uitmaken tussen winnen of verliezen.

“Latency is een zeer belangrijk onderdeel van gameplay dat de algehele game-ervaring aanzienlijk beïnvloedt – en toch wordt het over het hoofd gezien door veel bedrijven die zich te lang hebben gericht op het verhogen van DPI. In tegenstelling tot DPI profiteert iedereen – van casual gamers tot professionals – van een lagere latency door belangrijke milliseconden van de totale reactietijd af te halen,” aldus Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers randapparatuur-afdeling. “Tijdens ons test- en ontwikkelingsproces met professionele spelers en liefhebbers van gaming-muizen, meldden veel van hen een aanzienlijk soepelere en meer responsieve input met de HyperPolling Technology in de nieuwe Viper 8Khz.”

Minstens acht keer sneller – de wetenschap achter de snelheid

Polling rate is de frequentie waarmee een apparaat gegevens doorstuurt naar de pc. De industriestandaard is tot 1000Hz (1000 keer per seconde). Razer HyperPolling Technology maakt gebruik van een snelle USB-microcontroller om deze standaard te overtreffen tot een polling rate van 8000Hz. Hierdoor kan de Viper 8Khz tot acht keer meer gegevens per seconde verzenden, waardoor de invoervertraging effectief wordt teruggebracht van 1 ms tot slechts 1/8e milliseconde.

Razer HyperPolling Technology kan actuelere gegevens verzenden en sluit zo beter aan bij de snellere verversingssnelheid van monitors. Hierdoor is de vertraging tussen de laatste melding en het renderen van het frame op de monitor veel kleiner dan bij een verversingssnelheid van 1000 Hz. Dit resulteert in vloeiendere en actuelere muisbewegingen.

Hogere polling rates kunnen de input-vertraging verminderen en kleine stotteringen en plotselinge muissprongen minimaliseren. Dit resulteert in vloeiende, nauwkeurige cursorbewegingen op het scherm. Razer HyperPolling Technologie biedt niet alleen de snelste klik-latency, maar beperkt ook de click-to-click-variatie tot een absoluut minimum.

“Deze technologie is perfect voor games waarbij hoge nauwkeurigheid en snel reactievermogen vereist zijn, zoals CS:GO,” aldus Tarik “tarik” Celik, CS:GO-ster van Evil Geniuses. Nikolay “Nikobaby” Nikolov van Dota2-team Alliance is het daarmee eens: “Ik zie direct het verschil tussen 1000Hz en 8000Hz.”

Versla de concurrentie met de Viper 8Khz

De Viper 8Khz is het eerste Razer-product met Razer HyperPolling Technology. De muis brengt drie belangrijke innovaties samen en is daarmee de snelste competitieve gaming-muis. De Razer Optical Mouse Switches van de tweede generatie, de Razer Focus + Optical Sensor, gecombineerd met Razer HyperPolling Technology, levert een gaming-muis met unieke snelheid, precisie en responsiviteit.

De Razer Optical Mouse Switches zijn verbeterd met een grotere tactiele feedback, waardoor elke klik beter aanvoelt en klinkt dan voorheen. De switches zorgen ervoor dat debounce delay, zoals bij traditionele mechanische switches, niet meer nodig is. In combinatie met HyperPolling Technology zorgt dit voor de laagste input-latency, waardoor gamers hun reactietijd kunnen verbeteren. Razers Optical Mouse Switches van de tweede generatie zijn snel, duurzaam en gaan tot zeventig miljoen muisklikken mee.

De Razer Focus + Optical Sensor heeft een resolutienauwkeurigheid van 99,6%, zodat zelfs de kleinste bewegingen consistent worden geregistreerd. De slimme functies van de sensor, gecombineerd met Razer HyperPolling Technology, zorgen voor soepele, vloeiende muisbewegingen.

Eersteklas prestaties. Tot op ieder detail.

Deze prestaties en technologie zijn gebundeld in een stevige, symmetrische behuizing, met een gewicht van slechts 71 gram. De Viper 8Khz is uitgerust met 100% PTFE-muisvoetjes en Razers SpeedFlex Cable zodat soepele muisbewegingen gegarandeerd worden.

Door middel van Razer Synapse 3, kunnen gamers de acht programmeerbare knoppen opnieuw indelen. Via de software kunnen ook macro’s of secundaire functies worden toegewezen, en kunnen alle profielconfiguraties worden opgeslagen in het geavanceerde interne geheugen van de Viper 8Khz. Met opslag voor maximaal vijf profielen, hebben gebruikers overal direct toegang tot hun persoonlijke instellingen.

Over de Viper 8Khz

 • Polling rate van 8000Hz (0.125ms)
 • Razer Focus+ Optical Sensor met 20.000 DPI
 • Tot 650 inches per seconde (IPS) / 50 G acceleratie / resolutienauwkeurigheid van 99.6%
 • Razer Optical Mouse Switches (2e generatie)
 • Symmetrisch ontwerp met duurzame geïntegreerde rubberen zijgrepen
 • 100% PTFE-muisvoetjes
 • Tactiel scrollwiel
 • Gevoeligheid instelbaar (standaardniveaus: 400/800/1600/1600/2400/3200)
 • Interne en cloud-opslag (4+1 profielen)
 • Razer Chroma RGB-verlichting met 16,8 million aanspasbare kleuropties
 • 7+1 programmeerbare knooppen
 • Geavanceerde personalisatiemogelijkheden voor lift-off/landingsafstand
 • Razer Synapse 3
 • Speedflex Cable van 1,8 meter
 • 126.73 mm (lengte) X 57.6 mm (breedte) X 37.81 mm (hoogte)
 • Gewicht: 71 gram (zonder kabel)

Prijs en beschikbaarheid

 • Meer informatie is hier beschikbaar.
 • €89,99 – via Razer.com en erkende resellers

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Corona: veelgestelde vragen en antwoorden voor technisch retailers

ICTWaarborg Live aflevering 7