in

Samsung lanceert Neo QLED, MICRO LED en lifestyle TV’s

2021 markeert voor Samsung het vijftiende jaar als wereldwijde TV-marktleider – Samsung onthult vandaag het nieuwe TV-portfolio tijdens het virtuele First Look evenement, voorafgaand aan CES 2021.

Met de Neo QLED, MICRO LED en The Frame 2021 opent Samsung de deur naar de toekomst vanuit de visie die het al jaren met succes in praktijk brengt: een Samsung TV voor elke gelegenheid. In alle nieuwe modellen gaan innovatie, duurzaamheid en toegankelijkheid hand in hand.

“Afgelopen jaar hebben we gezien hoe belangrijk technologie voor ons is,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux. “Dankzij technologie hielden we ook op afstand contact met elkaar. Vanuit Samsung blijven we in 2021 onze functie als aanjager van innovatieve technologie vervullen, óók wat betreft onze TV’s. In onze ogen gaat een inclusieve en duurzame toekomst samen met innovaties om zoveel mogelijk mensen nog niet eerder vertoonde kijkervaringen aan te bieden.”

Neo QLED, technologische sprong voorwaarts

Samsung introduceert de nieuwe display-technologie, Neo QLED, komend jaar met twee vlaggenschipmodellen: de 8K (QN900A) en 4K (QN95A). Met deze nieuwe vinding brengt Samsung QLED naar een volgend niveau. Het geheim in het kort: Quantum Mini LED, Quantum Matrix Technology en een Neo Quantum Processor.

Quantum Mini LED is is 40 keer kleiner dan conventionele LED’s. Het bestaat uit extreem dunne microlagen met veel meer LED’s en dankzij de Quantum Matrix Technology is de bediening van de dicht aaneengesloten LED’s toch haarfijn. Als kijker profiteer je daarvan, want je ziet de visuele content exact zoals die bedoeld is. Donkere tinten zijn donkerder en lichtere juist lichter, wat zorgt voor buitengewoon helder en gedetailleerd beeld. De speciaal door Samsung ontwikkelde Neo Quantum Processor maakt het verhaal af. De processor maakt gebruik van 16 verschillende neurale netwerken, elk getraind in AI-opschalen en deep learning, wat erin resulteert dat beeldkwaliteit, ongeacht de bron, wordt geoptimaliseerd tot 4K en 8K.

Neo QLED 8K (QN900A) heeft het strakke en slanke Infinity One Design. Het vrijwel randloze scherm zorgt voor een nóg meeslependere kijkervaring en met de eenvoudig aansluitbare Slim One Connect box is de TV niet alleen in een handomdraai geïnstalleerd, ook werk je de kabels makkelijk en efficiënt weg.

De functie Object Tracking Sound (OTS) Pro zorgt bovendien voor verbluffende audio. Hierdoor volgt het geluid de beelden met extra speakers aan de boven en onderkant van het scherm. Je hoort de vliegtuigen in een actiefilm letterlijk overvliegen. Voor optimaal geluid in elke ruimte waar de TV zich bevindt, beschikken alle QLED-modellen over SpaceFit Sound.

Met de smart functies op de Neo QLED 8K en 4K is je TV tegelijkertijd een hub voor fitness, entertainment en thuiswerken.

  • Met Super Ultrawide GameView heb je als gamer de keuze om te spelen op de 21:9 beeldverhouding, maar je kunt ook overschakelen op 32:9 voor een nóg meeslependere ervaring. En met Game Bar pas je snel instellingen aan, of dat nu het switchen is van beeldverhoudingen, het checken van inputvertraging of het aansluiten van een headset. Met FreeSync Premium Pro is je gameplay zo vloeiend als maar kan.
  • PC on TV maakt werken en leren vanuit huis eenvoudiger. Je verbindt je PC met je Samsung-TV en werkt daarbij met een muis en toetsenbord. Óf je installeert de Easy Connection-app op je computer en hebt zo direct toegang tot MS Office 365 via de TV-browser om documenten te bewerken en te creëren.

De verbluffende beeldkwaliteit van MICRO LED

Samsung laat MICRO LED in 2021 debuteren in traditionele TV’s. De adembenemende visuele ervaring op ultra-grote next-gen schermen komt eerst beschikbaar in 110’’ en 99’’. Kleinere modellen volgen later in het jaar.

De MICRO LED line-up gebruikt micrometer-kleine LED-lichten. Die maken achtergrondverlichting en kleurenfilters overbodig. De 24 miljoen individueel aangestuurde LED’s produceren zelf licht en kleuren, resulterend in extreme helderheid. In combinatie met het Monolith Design met een 99% screen-to-body ratio ben je verzekerd van een verbluffende kijkervaring.

Door op maat gemaakte innovaties halen Samsungs Smart TV-functies maximaal voordeel uit het grote scherm van de MICRO LED. Je kunt bijvoorbeeld via Quad Multi View makkelijk vier verschillende contentbronnen tegelijkertijd volgen. Of je streamt een walkthrough terwijl je een game speelt. De mogelijkheden zijn ongekend.

De audio is net zo meeslepend als de beelden. Majestic Sound is goed voor een 5.1-kanaals geluid zonder externe speaker, wat iedere kamer in een luxueuze thuisbioscoop omtovert.

Nieuwe The Frame in Lifestyle TV-portfolio

Sinds de introductie in 2017 heeft The Frame, de tv waarvan het scherm in off-modus verandert in een kunstwerk, het fenomeen televisie geherdefinieerd. Er zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren van verkocht en de 2021-versie blinkt uit met een extra slank design. The Frame is ongeveer de helft dunner[1] dan eerdere modellen, wat overeenkomt met de diepte van een traditionele schilderijlijst. De omlijsting komt in vijf kleuren en in twee te customizen stijlen – modern en met schuine rand -, zodat je die kunt aanpassen aan de ruimte waar de The Frame komt te staan of te hangen.

Bij een abonnement op The Frame’s Art Store heb je toegang tot meer dan 1400 kunstwerken.

Duurzamere TV-productie

De komende jaren wordt Samsung steeds duurzamer. Voor TV’s betekent dit het volgende:

  • Uitstoot verlagen en energie-efficiëntie verhogen: In alle stadia van TV-productie streeft Samsung er naar om de CO2 uitstoot en het energieverbruik terug te brengen en meer gerecyclede materialen te gebruiken.
  • Duurzame verpakkingen: In 2020 werd Samsung onderscheiden voor ‘Eco-packaging’. De award-winning verpakkingen worden in 2021 gebruikt bij alle Lifestyle TV’s en alle modellen van de QLED line-up. De jaarlijks besparing: 200.000 ton aan kartonnen dozen[2].
  • Afstandsbedieningen op zonne-energie: De Samsung TV’s van 2021 hebben een afstandsbediening op zonne-energie, op te laden met binnen- en buitenverlichting en USB. Dit spaart naar schatting 99 miljoen AAA-batterijen uit in zeven jaar tijd[3]. Voor de productie van de afstandsbediening worden gerecyclede plastic flessen gebruikt[4].

Bezoek voor meer informatie over de Samsung TV’s van 2021 https://www.samsung.com/.

[1] 46% slimmer than the previous models.
[2] Based on internal research.
[3] Based on internal research. Results may vary upon usage circumstances.
[4] Based on internal research.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

LG gram: lichtgewicht laptops voor optimale productiviteit

Sony introduceert twee nieuwe ‘Crystal LED’ modulaire direct-view displaysystemen