in

Samsung’s nieuwe Galaxy S22 lijn komt er aan! wat zijn de specs?

Een nieuw jaar brengt natuurlijk een nieuwe set telefoons met zich mee, en Samsung blijft niet achter.

Image credit: LetsGoDigital / Technizo Concept

De lancering van de Samsung Galaxy S22 serie komt eraan. Als we de geruchtenmolen mogen geloven, zouden de drie Galaxy S22 telefoons (de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra) op 9 februari gelanceerd kunnen worden en vanaf 25 februari in de verkoop gaan in geselecteerde regio’s.

Wanneer kunnen we deze Samsung S22 kopen in Nederland? Dat is pas duidelijk bij de officiële lancering, maar er zijn wel al een aantal belangrijke details van het standaard- en Ultra-model uitgelekt. Laten we eens een kijkje nemen naar deze Samsung Galaxy S22 & Galaxy S22 Ultra specificaties en functies.

Kleinere display en batterij

Het kan zijn dat de display van de komende S22-serie verkleind wordt in vergelijking met de S21. Volgens de geruchten zou de Galaxy S22 een 6,06-inch scherm kunnen krijgen, de Galaxy S22 Plus een 6,55-inch scherm en de Galaxy S22 Ultra een 6,81-inch scherm. Ter vergelijking, de Galaxy S21 line-up heeft respectievelijk 6,2-, 6,7- en 6,8-inch displays. Hoewel kleiner, krijgt het scherm waarschijnlijk wel een resolutie van 2400 x 1080 pixels, Full HD+ dus.

De batterijen zouden ook kleiner kunnen zijn in de Galaxy S22 lineup. Zo wordt gespeculeerd dat de S22 en S22 Plus respectievelijk 3.800- en 4.000-mAh batterijen zullen hebben. De Galaxy S22 Ultra zal waarschijnlijk wel zijn 5.000-mAh cel behouden.

Maar size isn’t everything, want Samsung zou de S22 line-up kunnen upgraden met 65-watt oplaadondersteuning. Volgens Twitter-leaker FronTron zou 65-watt snelladen in de testfase zitten voor Rainbow RGB, een geruchte codenaam voor de S22-serie. Als deze speculatie waar blijkt te zijn, zou de S22 een stuk sneller opladen dan zijn voorgangers Galaxy S21 en Galaxy Note 20, die beide 25-watt opladen hebben.

Een betere camera

Uit eerdere informatie bleek al dat de camera-indeling van de Galaxy S22 Ultra zou bestaan uit een 108MP hoofdsensor, 12MP ultrawide, 10MP 3x telefoto en 10MP 10x telefoto. Dat maakt de Galaxy S22 Ultra de camera zoom kampioen voor 2022.

Dit werd bevestigd door de bekende tech leaker Ice Universe, die schijnbaar een hele reeks specificaties voor de Galaxy S21 Ultra heeft getipt. Hoewel deze op papier erg lijken op de Galaxy S21, zouden verbeterde sensoren het verschil kunnen maken. In een latere tweet van IceUniverse wordt gesproken over een ‘AI-verbetermodus’, die zal helpen om details uit de hoge-resolutiesensor te halen, een die ook zal helpen om de kleuren en de helderheid van de beelden te verbeteren.

Ook wordt gespeculeerd over ‘Super Clear Lens’ of ‘Gorilla Glass’ op de hoofdlens. Dit zou kunnen betekenen dat schitteringen en reflecties bij foto’s mogelijk worden verminderd. Hierdoor zullen je opnames helderder worden.

Prijs en processor

Samsung gebruikt Qualcomm’s Snapdragon-chips en zijn eigen Exynos-processors in de S-serie telefoons (afhankelijk van de regio) en de verwachtingen zijn dat het hetzelfde zal doen in de S22-lijn. Ook is het veilig om aan te nemen dat de volgende generatie van beide chips zal worden gebruikt, mogelijk de Snapdragon 895 en de Exynos 2200. Hierdoor zal de S22 weer een tikkeltje sneller zijn.

Maar dan tot slot, voor hoeveel geld kunnen we waarschijnlijk deze nieuwe Samsung kopen? Even kijken naar de feiten. Bij de lancering kostte de basis S20 €1099,-, terwijl de basis S21 daar met €850,- onder zat. Hoewel we niet verwachten dat Samsung de S22-lijn goedkoper zal maken, denken we dat het een veilige gok is om te verwachten dat de prijs weer rond die van de S21 zal zitten. Dus, als de prijs consistent blijft kun je de nieuwe Samsung kopen vanaf €850,- voor de standaard, de Galaxy S22 Plus vanaf €1050,- en de Galaxy S22 Ultra vanaf €1399,-

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Nieuwe smartphones steeds minder populair

Innr introduceert twee nieuwe slimme schakelaars voor extra comfort en gemak