in

DigiTest: Samsung Galaxy A32 5G review

De 5G smartphone modellen schieten als paddenstoelen uit de grond nu alle telecomaanbieders deze nieuwe technologie hebben omarmd.

Als je op dit moment toe bent aan een nieuwe smartphone zal 5G beschikbaarheid waarschijnlijk zwaar meespelen in de te maken keuze. 5G is immers de toekomst en je doet al snel drie jaar met een toestel. De Galaxy A32 van Samsung is dan een interessante keuze.

Design

Geen randloos toestel en aan de bovenzijde van het scherm van de A32 bevind zich in het midden ruimte voor de frontcamera. Aan de onderzijde loopt het 6,5 inch grote scherm om voor mij onduidelijke redenen niet helemaal door. Het toestel komt in de kleuren hooglans wit, blauw, paars en zwart en heeft rondom een verchroomde rand. Aan de achterzijde bevinden zich uiteraard de camera’s (drie stuks), flits en dieptesensor. Een verrassende en handige optie is de gecombineerde vingerafdruk en power-knop aan de rechterzijde, dit werk erg makkelijk. Tenslotte kan je het volume ook nog regelen met een knop aan de rechterzijde.

Formaat (batterij)

De A32 is een flink toestel, ook qua dikte. Dit is echter bewuste keuze van de Zuid-Koreanen, want op deze manier kon men een batterij met een vermogen van 5.000 mAh integreren. Met deze krachtpatser kan je bij ‘normaal gebruik’ gewoon twee à drie dagen vooruit met een volle accu. Bij gebruik van het 5G netwerk zal dit wel iets lager liggen vermoeden we. Zoals ik al aangaf is de 5G technologie een toekomstgerichte keuze waarover de A32 beschikt. Echter laten ze deze future-proof keuze los bij de resolutie van het scherm, 720p is toch niet echt wat je tegenwoordig verwacht. Echter is het beeld wel mooi helder en heeft deze resolutie het voordeel dat het minder energie vraagt van de batterij. Mocht de accu onverhoopt toch leegraken heeft dit toestel ook snelladen aan boord.

Camera’s en Android

Samsung kiest uiteraard weer voor hun eigen OneUI-schil over de nieuwste versie van Android en dit voelt vertrouwd aan. Ook zal dit een keuze zijn voor ouderen, die houden niet zo van veranderingen en gaan vaak voor vertrouwd. Een ander voordeel ten opzichte van concurrerende toestellen in deze prijsklasse is dat dit toestel ook toekomstige Android updates zal ondersteunen.

Ook zal dit een keuze zijn voor ouderen, die houden niet zo van veranderingen en gaan vaak voor vertrouwd.

De drie camera’s aan de achterzijde maken prima foto’s en video’s. Je kan switchen tussen gewone, groothoek of macrofoto’s. Er zit wel wat verschil in kwaliteit tussen deze drie, laten we het erop houden dat de ‘gewone’ camera de mooiste plaatjes schiet met maar liefst 48 megapixels… de camera aan de voorzijde doet dit trouwens met 13 megapixels.

Conclusie

De betaalbare Samsung Galaxy A32 5G is een prima toestel en als je al Samsung gebruiker bent een vertrouwde keuze. Met een heerlijke lange accuduur en toekomstige ondersteuning van updates maak je voor onder de driehonderd euro een veilige keus. Het scherm had wat ons betreft wel wat extra pixels mogen hebben, 1080p is toch wel de minimale standaard aangezien alle high-end modellen tegenwoordig al 4K HDR zijn.

Specificaties

  • Formaat: 164.1 x 76.1 x 9.1 mm
  • Gewicht: 205 gram
  • Scherm: 6.5 inch – 1600×720 pixels
  • Geheugen: 4096 MB Werkgeheugen
  • Processor: Octa-core processor
  • Netwerk: 5G-internet
  • Systeem: Android – versie bij release: 11
  • Foto maximaal: 48 megapixels
  • Video maximaal: 4k video
  • Opslag: 128 GB opslag – uitbreidbaar met Micro-sd

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Alcatel luidt de lente in met twee nieuwe smartphones

Heb jij al glasvezel internet?