in

Heb jij al glasvezel internet?

Sinds onze verhuizing, inmiddels alweer drie jaar geleden zijn we overgestapt op glasvezel internet. Na alle opties afgewogen te hebben was er eigenlijk geen andere mogelijk.

Bandbreedte is wat we nodig hebben, maar dat geldt zeker niet voor elk huishouden. Inmiddels combineren we ons glasvezel internet met een Wi-Fi 6 router en zijn veel van onze apparaten daar ook geschikt voor.

Netwerk

Drie jaar geleden dus, werkten we ook al vanuit ons thuiskantoor maar was ons internet echt een knooppunt. Het idee was dat we in onze nieuwe woning voor eens en altijd het netwerk intern en extern top zouden aanleggen en gingen vol inzetten op snelheid. Intern viel de keuze al snel op CAT6 netwerkkabels door het hele huis, dus ook de slaapkamers. Ons kantoor aan huis bevindt zich op de begane grond en daar staat ook de NAS met alle werk gerelateerde data, maar ook zeker mediabestanden. TV’s, gameconsoles en mediaspelers kunnen allemaal ‘op draad’ op maximale snelheid communiceren. Onze MacBooks halen zelfs een theoretische snelheid van 10 megabit. Draadloos willen we uiteraard ook het maximale uit onze apparaten halen, en daar hebben we Wi-Fi 6 voor… MacBooks, iPhones, iPads maken allemaal gebruik van deze nieuwste technologie.

Glasvezel internet

Tot zover dus het interne gedeelte van ons netwerk, het knooppunt dat we dit keer wilde voorkomen ligt dus extern. Aan zo’n snel intern netwerk heb je alleen iets als je internet dit ook kan bijbenen. Glasvezel internet is voor ons eigenlijk de enige oplossing. Naast de mega snelheden die je kan halen met glasvezel heeft het nog een heel belangrijk voordeel. Je upload is even snel als je downloadsnelheid, en daar worden we echt vrolijk van. Met snelheden tot wel 1000 Mbit/s is het voor mijn collega ook stabiel en snel werken als hij inlogt op de server op ons kantoor. Of als we grote bestanden moeten mailen of sturen naar klanten en drukkerijen; Alles vliegt echt de deur uit over de glasvezelkabel. Ben je benieuwd of er bij jou glasvezel beschikbaar is? Doe dan een glasvezelcheck.

Techniek

Glasvezel is een haarfijne vezel van glas, ook wel fiber genoemd. Door dit draadje wordt alle data verstuurd met gebruik van lichtsignalen. Door deze techniek kan op een stabiele manier over grote afstanden data worden getransporteerd. Deze duurzame manier van transport is veel minder gevoelig voor storingen dan bijvoorbeeld DSL en tevens veel sneller. Zoals hierboven al aangegeven haal je dus superhoge internetsnelheden zowel up als down. Even voor de duidelijkheid, 1000 Mbit/s is dus 125MB per seconde!

Dit wil je gewoon

Laten we eerlijk zijn, internet is tegenwoordig het belangrijkste voor zowel jong als oud. Kinderen vragen bijvoorbeeld als eerste of er Wi-Fi is op de camping ipv of er een zwembad is hahaha. Besparen op je netwerk, zoals mijn ouders bijvoorbeeld doen zou ik dus ook niet aanraden.

Ook gezien al onze Smarthome producten wil je gewoon dat het werkt

Een stabiel netwerk, zowel op draad als draadloos is gewoon iets dat goed moet werken tegenwoordig. Ook gezien onze Smarthome producten (lampen, deurbel, sloten etc.) wil je dat het werkt. Glasvezel internet zorgt er dan voor dat iedereen happy is, van je gamende kids tot streamende Netflixsers in huis, er is bandbreedte genoeg. En we kunnen ook nog gewoon thuiswerken met z’n allen… in deze coronatijd wel zo handig!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Samsung Galaxy A32 5G review

Vier tips voor een digitale lenteschoonmaak voor je foto’s en video’s