in

DigiTest: Nvidia GeForce Now review

De Ultieme Gaming Ervaring? Ben je een fervent gamer zonder toegang tot high-end gaming hardware? In deze review ontdek je of deze game streaming service de oplossing biedt. Van de kosten tot de vereisten en prestaties, we duiken dieper in deze cloud gaming service.

In onze Nvidia Shield TV review verwezen we al naar de GeForce Now app/service en de optie om je mediaspeler om te toveren in een gameconsole met specs om je vingers bij af te likken.

De GeForce Now (cloud)streaming service beperkt zich niet alleen tot PC, Mac of Cromebooks maar juist ook voor Nvidia’s mediaspelers of wat dacht je van LG TV’s. Maar heb je dan geen zware specs nodig om de games te draaien?

Nvidia GeForce Now is een game streaming service die zich onderscheidt in de wereld van cloud gaming. Terwijl Google Stadia laatst de stekker eruit trok, komt Nvidia sterk naar voren met een update voor hun hoogste lidmaatschapsniveau.

GeForce Now gebruik

Een snelle, betrouwbare internetverbinding is cruciaal, met eisen variërend van 5 Mbps voor 720p-gaming tot 45 Mbps voor 4K-gaming. Een latency van minder dan 80 ms is vereist, idealiter minder dan 40 ms.

GeForce Now app installeren, game accounts koppelen (bijvoorbeeld Steam, Epic, Ubisoft en tegenwoordig ook je Xbox account) want je moet de games die je wilt spelen wel bezitten. Let op, GeForce Now ondersteunt al mega veel games (1500+) maar zeker niet alles. Dit ligt niet aan Nvidia maar aan de game uitgevers die niet altijd hun games beschikbaar maken. Ohja binnen een handomdraai heb je ook een controller gekoppeld via bluetooth en speel je je games dus gewoon met je eigen favorite controller.

Afhankelijk van je gekozen abonnement krijg je de beeldkwaliteit voorgeschoteld die daarbij past. En ja gratis kan ook, echter zit je dan vast aan een gamesessie tijd van een uur*.

In een test op verschillende apparaten, waaronder een uiteraard de Nvidia Shield TV en een Macbook Pro (M2 processor), en een LG TV, presteerde GeForce Now opvallend goed. Games werden soepel weergegeven in 1080p en in sommige gevallen zelfs in ultrawide resolutie zonder noemenswaardige vertraging. De ervaring was eigenlijk identiek aan lokaal gamen, met een fantastische response- en beeldkwaliteit.

Prijzen en abonnementen

GeForce Now biedt op dit moment drie opties. De gratis versie bevat een “basisconfiguratie” met gamesessies van één uur. Voor €9.00 per maand krijg je het Priority-niveau met een premiumconfiguratie, RTX-technologie, prioritaire toegang tot servers, 1080p-resolutie (tot 60 frames per seconde), en gamesessies van zes uur. Het Ultimate-niveau, geprijsd op €18.00 per maand, is onlangs verbeterd met een 4080 RTX GPU die ultrawide monitoren, 4K-resolutie en tot 120fps ondersteunt, en omvat Nvidia Reflex met G-Sync. Een aanzienlijke upgrade ten opzichte van het vorige 3080-aangedreven Ultimate-niveau.

Ultimate abonnement

Tja, dat willen we uiteraard wel even proberen… op de Nvidia Shield TV verliep dit niet altijd even soepel en raden we eigenlijk de Nvidia Shield TV Pro aan, deze is meer bedoelt voor de zwaardere games. Maar dat is ook niet zo gek want laten we eerlijk zijn Cyberpunk 2077 op de hoogste instellingen loopt op bijna geen enkel apparaat soepel.

Maar wel op onze Macbook pro, ondanks dat er geen dure grafische kaart aanwezig is of een berg geheugen. Het rekenwerk doen de Nvidia servers voor je en zonder enige moeite tover je een laptop of mediaspeler om tot een heavy game device. En speelden we Cyberpunk dus in 4K met de DLSS 3 (Deep Learning Super Sampling) techniek mét ‘RTX ON’ op een dikke 120fps… WOW! Niet normaal hoe soepel dit verloop en met de gekoppelde breedbeeld gamingmonitor voelen we ons de koning te rijk!

Conclusie

Nvidia GeForce Now Ultimate een indrukwekkende game-streamingdienst. Met een snelle en steady internetverbinding voelt het alsof je lokaal op hoogwaardige hardware speelt. Het prijskaartje van €18,00 per maand is wat ons betreft zeker gerechtvaardigd voor de geboden prestaties, maar het is wel belangrijk op te merken dat een stabiele netwerkomgeving key is. Voor degenen die beschikken over de juiste internetverbinding en toegang hebben tot ondersteunde spellen, is GeForce Now zeker vervanging zijn/haar gaming-pc. Het voordeel is ook dat je bijvoorbeeld met de Shield TV Pro (CAP € 219,00) op iedere 4K TV kan gamen alsof je achter het scherm van een dure Game-PC zit.

* Er is geen limiet aan hoe vaak een lid op een dag een nieuwe sessie kunt starten. Prestaties zijn afhankelijk van apparaattype, instellingen, netwerkkwaliteit en meer.

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiGames: Diablo IV, Park Beyond, Crash Team Rumble & Payday 3

soundcore introduceert draagbare premium speakers Motion X500 en Motion 300