in

Sennheiser lanceert cloud-oplossing voor eenvoudig beheer van audioapparaten in UC-omgevingen

Nieuwe HeadSetup Manager Pro biedt een dashboard om instellingen van meerdere Sennheiser-apparaten te monitoren, te updaten en te configureren.

Audiospecialist Sennheiser introduceert vandaag HeadSetup Pro Manager, een krachtige cloud-oplossing waarmee IT-beheerders vanaf één dashboard de instellingen van meerdere Sennheiser-apparaten tegelijk kunnen monitoren, updaten en configureren. De nieuwe oplossing verlicht de taken van IT-professionals en geeft ze meer en makkelijker grip op hun Unified Communications-omgevingen.

De taak van IT-specialisten wordt vaak onnodig bemoeilijkt door de noodzaak om assets te blijven monitoren en updaten

Unified Communications biedt bedrijven veel voordelen: het maakt de alledaagse werkzaamheden makkelijker en efficiënter en geeft teams meer mobiliteit en flexibiliteit. Niettemin brengen deze voordelen ook meer werk en complexiteit voor de IT-afdeling met zich mee, omdat er steeds meer apparaten beheerd en beveiligd moeten worden. Met HeadSetup Pro Manager kunnen IT-afdelingen makkelijker in contact blijven met bestaande headsets en luidsprekertelefoons. Vanaf één gebruiksvriendelijk dashboard dat altijd en overal toegankelijk is, wordt het nu mogelijk om snel en op grote schaal verschillende functies uit te rollen, zoals massa implementatie, updatebeheer, configuratie en rapportages.

“De taak van IT-specialisten wordt vaak onnodig bemoeilijkt door de noodzaak om assets te blijven monitoren en updaten. Daar gaan veel kostbare uren in zitten, terwijl de gebruikers soms ook niet door kunnen werken”, zegt Andreas Bach, President van Sennheiser Communications A/S. “HeadSetup Pro Manager pakt dit probleem aan met een veilige en flexibele beheertool die IT-teams ontlast, zodat ze zich kunnen concentreren op andere taken, terwijl ze de gebruikers een veilige en probleemloze Unified Communications-ervaring bieden.”

HeadSetup Pro Manager is een zakelijke SaaS-oplossing (Software as a Service) die wordt gehost op Microsoft Azure cloudservices en Microsoft Azure SQL/NoSQL databases. Deze schaalbare cloud-oplossing biedt controle over mobiele apparaten op verschillende locaties, via versleutelde communicatie met een client op de computer van de gebruiker. Er worden geen gevoelige data opgeslagen. De klantapplicatie, HeadSetup Pro, werkt op de achtergrond voor beheer van netwerk-verbonden headsets of speakerphones, met minimale impact op de eindgebruiker. HeadSetup Pro Manager biedt voordelen op drie hoofddomeinen: Asset Management, Update Management en Configuration Management.

Asset Management

HeadSetup Pro Manager levert een gedetailleerd overzicht van alle headsets en speakerphones die binnen het bedrijf aanwezig zijn. De beheerder kan vanaf één locatie een overzicht opvragen van zowel actieve als inactieve audioapparaten, om zo de geregistreerde eigenaar en gebruiker vast te stellen. Door de assets zichtbaar te maken, kan de IT-afdeling aanwezige middelen beter beheren om zo de productiviteit te verbeteren.

Update Management

HeadSetup Pro Manager is een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor de uitrol van software-updates naar alle Sennheiser headsets van een organisatie, op het moment dat het zowel IT als gebruikers uitkomt. De updates kunnen vanaf een eenvoudig te bedienen dashboard op een instelbaar tijdstip naar een onbeperkt aantal gebruikers of gebruikersgroepen worden gestuurd met minimale verstoring van de bedrijfsprocessen.

Configuration Management

Met de optie voor gecentraliseerde configuratie kunnen alle instellingen vanuit de IT-afdeling worden geregeld, terwijl headset-gebruikers het gemak van een plug-and-play-oplossing ervaren. Met HeadSetup Pro Manager kan een centrale beheerder met één druk op de knop configuraties distribueren of bepaalde instellingen vergrendelen op zowel bekabelde als draadloze DECT headsets, om te voldoen aan de compliance-regels voor specifieke groepen of individuen.

Verder maakt de rapportagefunctie van HeadSetup Pro Manager het mogelijk om rapporten te maken over headset-gebruik, voor volledige controle over de aanwezige hardware en duidelijk inzicht in de UC-omgeving van het bedrijf.

Veel succesvolle organisaties zetten tegenwoordig Unified Communications in om hun mensen en middelen optimaal te laten werken. Sennheiser’s hoogwaardige oplossingsportfolio voor bedrijfscommunicatie optimaliseert de communicatie tussen medewerkers door hoge geluidskwaliteit, draagcomfort en gebruiksgemak. Met de introductie van HeadSetup Pro Manager wordt deze Sennheiser-beleving nu ook binnen het IT-domein beschikbaar.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ALSO maakt sociaal intranet en samenwerking op de werkplek eenvoudiger met Synigo

Go Lemon introduceert abonnement voor de Apple iPhone