in

Sony BRAVIA ZG9 8K HDR LED Tv’s

Het toppunt van 8K HDR entertainment met vier keer zoveel details – Sony introduceert de stijlvolle ZG9-serie BRAVIA 8K HDR Tv’s in een 85- en 98-inch beeldformaat. Het 85-inch model is vanaf begin juni verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Het 98-inch model zal vanaf eind juni beschikbaar zijn.

Sony heeft begin dit jaar de nieuwe ZG9 modellen voor de MASTER Series aangekondigd. Met de MASTER-series stelt Sony zich als doel de beeldkwaliteit te evenaren van een professionele monitor in een filmstudio. Mede dankzij een nauwkeurig productieproces en strenge kwaliteitscontrole door de engineers biedt de MASTER series de hoogst mogelijk beeldkwaliteit in een thuisopstelling. Om perfectie in beeld en geluid te garanderen is tevens de kennis over signaalverwerking en de knowhow van Sony Pictures Entertainment ingezet. Dit garandeert een zeer realistische beeldweergave zoals de maker het bedoeld heeft.

De BRAVIA ZG9 8K HDR LED TV serie produceert hoogwaardige HDR beeldkwaliteit via de Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. De X1 Ultimate heeft een uniek algoritme speciaal ontwikkeld voor 8K resolutie. Dit algoritme kan op intelligente wijze objecten in beeld detecteren en analyseren. Dit resulteert in een realistische weergave van details en een hoogwaardig contrast. De X1 Ultimate maakt deze analyses dankzij Sony’s Object-based Super Resolution. Deze processor kan een object individueel remasteren voor meer diepte, nauwkeurige textuur en een realistischer beeld.

Grootformaat tv’s zijn steeds populairder en Sony wil met de nieuwe ZG9 85- en 98-inch modellen een bioscoop in de huiskamer aanbieden. Om een hoogwaardig beeld te garanderen voor deze inchmaten introduceert Sony haar eerste 8K HDR consumententelevisie.

Met twee keer zoveel horizontale en verticale lijnen levert 8K viermaal zoveel pixels als 4K (of 16 keer de resolutie van Full HD). Deze hogere resolutie zorgt voor een meeslepender kijkervaring. Ook van dichtbij zien de beelden op dit grote scherm er zeer realistisch uit dankzij de 8K resolutie zonder pixeldifferentiatie.

Naast de resolutie van het beeldscherm is processorkracht belangrijk bij deze grootformaat beeldschermen. Sony maakt gebruik van een gepatenteerd algoritme via de Processor X1 Ultimate beeldprocessor. De beeldprocessor is speciaal geoptimaliseerd om met de 33 miljoen pixels deze 8K modellen overweg te kunnen.

De Processor X1 Ultimate werkt nauwkeurig samen met de nieuw ontwikkelde 8K X-Reality PRO engine. Sony maakt hierbij gebruik van een 8K-beeldendatabank. Om alle details perfect weer te geven refereert de upscaling-engine naar de beelden uit deze database. Dit resulteert in een gedetailleerde beeldweergave.

Tevens is voor de ZG9-serie een nieuwe Backlight Master Drive met full-array local dimming ontwikkeld. De ledmodules van deze modellen worden onafhankelijk aangestuurd. Dit garandeert een dynamisch contrast met een hoge helderheid en indrukwekkende zwarttinten. Om het hoogste rendement uit dit backlightsysteem te halen, gebruikt de 8K X-tended Dynamic Range PRO de bespaarde energie om slim de helderheid op te schroeven op de plekken waar dat nodig is.

Nauwkeurige geluidsplaatsing speelt een belangrijke rol bij grootformaat beeldschermen. Sony heeft het concept van Acoustic Surface-geluidstechnologie uitgebreid naar de ZG9. Dit onder de noemer Acoustic Multi-Audio waarbij vier naar voren gerichte luidsprekers zijn geïntegreerd in de aluminium bezel. Zowel aan de boven- als onderkant van de TV zijn twee speakers voorzien om de geluidsplaatsing zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. De kijker zal het geluid vanaf het scherm horen komen en niet vanuit de luidspreker. Ook heeft de ZG9 een centrale luidsprekermodus waarbij de Acoustic Multi-Audio gebruikt kan worden als de centrale luidspreker van een thuisbioscoop. Om de audio ervaring nog verder te verbeteren zal ondersteuning voor Dolby Atmos in de toekomst worden toegevoegd via een software-update. Dit zorgt voor een breed en rijk geluidsveld.

De ZG9 is uitgerust met X-Wide Angle. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. Dit model is tevens uitgerust met X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven.

Netflix Calibrated Mode

Speciaal voor de MASTER-serie biedt Sony samen met Netflix, de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix.

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een belangrijk element van de kijkervaring. Daarom beschikken deze modellen over Sound-from-Picture Reality. Dit reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt.

Android TV & Google Assistant

De ZG9 is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Ook is Google Assistant ingebouwd om eenvoudig tv-programma’s of films af te kunnen spelen, simpelweg door tegen het toestel te praten dankzij de ingebouwde microfoons. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store.

Dit model is uitgerust met een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de Tv. En via automatische updates zorgt Sony ervoor dat Android TV altijd up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

Voor meer gebruiksvriendelijkheid heeft Sony een nieuwe slimme afstandsbediening bijgevoegd. Vooral het aansturen van randapparatuur, zoals kabel/satellietontvangers, Blu-ray-spelers en spelcomputers is eenvoudiger geworden. De afstandsbediening is voorzien van RF-functionaliteit zodat de tv kan worden bediend zonder erop te hoeven richten. Ook is de gebruikersinterface aangepast om favoriete apps en instellingen sneller te kunnen openen.

 • De ZG9-serie (85 en 98-inch) is beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:
 • KD-85ZG9 € 17.000 (verkrijgbaar vanaf eerste week juni)
 • KD-98ZG9 € 80.000 (verkrijgbaar vanaf tweede week juni)

MASTER Series ZG9 8K HDR full-array led-tv (85” en 98”-model)

 • Sony’s 8K levert een zeer realistische beeldweergave zoals de maker het bedoeld heeft door de scherpte van 8K HDR te combineren met Sony’s unieke MASTER Series-filosofie.
 • Picture Processor X1 Ultimate en 8K X-eality PRO verscherpt en verfijnd beelden realtime tot nagenoeg 8K-kwaliteit dankzij Sony’s 8K-database.
 • Uitgerust met Backlight Master Drive, een full-array led-backlight-technologie die apart aangestuurde, op 8K afgestemde modules met ultrahoge dichtheid combineert. Dit garandeert hoogwaardige kleuren, perfecte zwarttinten, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede kijkhoek.
 • Beschikt over 8K X-tended Dynamic Range PRO voor een tot 20 keer beter contrast dan conventionele led-tv’s.
 • Acoustic Multi-Audio middels vier voorwaarts gerichte luidsprekers, waardoor met Sony’s Sound-from-Picture Reality-beleving beeld en geluid perfect in balans zijn.
 • Uitgerust met over een centrale-speakermodus die de mogelijkheid biedt om de tv als centrale luidspreker te gebruiken in een thuisbioscoopopstelling.
 • Voorzien van X-Wide Angle waardoor kleurverandering wordt beperkt wanneer men van de zijkant kijkt. Garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie.
 • Integratie van X-Motion Clarity. Deze technologie zorgt ervoor dat snelle actie soepel en helder wordt weergegeven.
 • Uitgerust met Netflix Calibrated Mode: speciaal ontwikkeld in samenwerking met Netflix. Om de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft.
 • IMAX Enhanced, waardoor volledig kan worden geprofiteerd van IMAX Enhanced-content.
 • Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring terwijl Dolby Atmos de kamer vult met een overdonderende surround sound. Android TV met handsfree hulp van de Google Assistant. Vind wat je zoekt door simpelweg te praten tegen de tv. Vraag jouw Google Assistant om films, muziek en meer af te spelen. Eenvoudig te bedienen via nieuwe slimme afstandsbediening. Randapparatuur is eenvoudig te bedienen met één afstandsbediening die een dunner en ronder ontwerp heeft en beschikt over een ingebouwde microfoon en een verbeterde knoppenindeling.
 • Een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de Tv.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiGames: A Plague Tale – Innocence & World war Z

Maak je cadeaukaart ‘slim’ met de Dappre app!