in

Synology 2018: nieuwe technologieën op het gebied van netwerk, applicaties en opslag

Tijdens Synology 2018 in Utrecht heeft Synology zijn nieuwste innovaties getoond. Dit zijn onder andere een gecentraliseerd documentportaal voor NAS-gebruikers – voor een nog betere cloud-ervaring – en een veelzijdige on-premise business back-up oplossing voor servers en clouddiensten.

Ook toonde Synology virtuele machines, een gepersonaliseerd en AI-gedreven fotoalbum, een mesh router die slimme WiFi-inzet mogelijk maakt en verbeteringen aan DiskStation Manager die zorgen voor stabielere dienstverlening.Utrecht is één van de zeventien plaatsen wereldwijd waar Synology gebruikersevenementen organiseert.

 

“Naar ons launchevenement wordt ieder jaar uitgekeken door onze gebruikers en partners wereldwijd. Het is het moment waarop wij de doorbraken op het gebied van producten en technologieën kunnen tonen. Dit evenement biedt ons de mogelijkheid om onze prestaties met onze gebruikers te delen en te luisteren naar hun feedback, om zo onze producten en diensten verder te verbeteren”, zegt Vic Hsu, CEO van Synology.
“Dit jaar worden tijdens Synology 2018 veel innovatieve oplossingen en producten aangekondigd die de business versnellen en digitale bestanden beveiligen. Gbruikers zijn tijdens het evenement getuige van de producten en oplossingen die Synology aan bedrijven en individuen aanbiedt”, zegt Rosiel Lee, General Manager van Synology Frankrijk.
De volgende nieuwe producten en software worden vanaf deze herfst in fases over het aankomende jaar beschikbaar gemaakt:

Nieuwe capaciteiten van NAS en NVR-producten

 • DS218 en DS418: introduceert 4K transcoding capaciteiten voor ARM-gebaseerde 2- en 4-bay modellen, met de mogelijkheid voor Btrfs snapshots in DSM 6.2.
 • DS218+, DS718+ en DS918+: de Desktop Plus Series producten bevatten nu geavanceerde Intel oplossingen, die verdubbelde transcoding prestaties bieden, betere RAM uitbreidingsmogelijkheden en een ingebouwde M.2 interface voor NVMe SSD cache ondersteuning in de DS918+.
 • DS3018xs en FS1018: de 6-bay DS3018xs en 12-bay all-flash FS1018 leveren de beste prestaties voor compacte desktop-opslag, om berekening-intensieve applicatie-scenario’s mogelijk te maken.
 • NVR1218 en VS960HD: NVR1218 ondersteunt 12 gelijktijdige opnamekanalen en een COM port interface die perfect werkt voor de ondersteuning van POS-integratie in Surveillance Station 8.1. VS960HD is een local display voor Surveillance Station ter grootte van de handpalm, met tot wel 96-channel HD live view en dual HDMI voor 4K en 1080p output, waardoor het een ideale oplossing is voor een tv wall.

Naar ons launchevenement wordt ieder jaar uitgekeken door onze gebruikers en partners wereldwijd

Nieuwe Synology Drive en on-premise samenwerkingstools

 • Synology Drive: nieuwe bestandstoegang, synchronisatie en een beheerportaal dat is geïntegreerd met Synology Office, dat een nieuw documenttype bevat: Slides. Dankzij de ondersteuning voor PC Client software en Universal Search kunnen gebruikers eenvoudig bestanden vinden en synchroniseren via meerdere devices.
 • Chat en MailPlus: Chat krijgt de langverwachte native app en features zoals een poll, bots, threaded messages en 3rd party video conference integratie. MailPlus is nu verfijnder en beter beveiligd. Het biedt een ingebouwde to-do lijst, een gedeelde mailbox, ondersteuning voor meerdere domeinen, integratie van McAfee antivirus en verbeterde spam-rapportage.

Active Backup Suite voor uitgebreide databeveiliging

 • Active Backup voor bedrijven: ondersteunt VMware’s back-up voor virtuele machines en system image back-up voor Windows/Linux servers en PC’s, met als hoogtepunten differentiële back-up, granulair herstel en globale deduplicatie. System image back-ups kunnen worden geconverteerd naar virtuele machines met Windows/Linux en live worden gezet met Synology Virtual Machine Manager.
 • Active Backup voor G Suite/Office 365: bevat nu back-up van e-mail, agenda en contacten en ondersteunt self-service granulaire herstelmogelijkheden en single-instance capaciteiten voor de vermindering van opslagverbruik.
 • Virtualisatietechnologieën voor de verbetering van efficiëntie
 • Virtual Machine Manager: ondersteuning voor een hoge mate van beschikbaarheid, opslagmigratie en replicatie om service uptime te maximaliseren. De officiële versie van Virtual Machine Manager wordt eind 2017 gelanceerd.
 • iSCSI Manager: een nieuwe en krachtige beheertool voor iSCSI diensten. Het biedt een nieuw LUN-type met verfijnde snapshot-technologie die is gebaseerd op Btrfs documentsysteem, wat het mogelijk maakt om binnen een paar seconden snapshots te maken, ongeacht de grootte van LUN.

Maximaliseer service uptime met betrouwbare local/cloud failover plannen

 • Synology High Availability: nieuwe mechanismes maken het opstarten en draaien van een SHA binnen tien minuten mogelijk, wat zorgt voor een betere gebruikservaring. Met de ingebouwde en verbeterde monitoringtools kunnen IT-medewerkers eenvoudig de actieve en passieve server monitoren en onderhoud uitvoeren.
 • C2 Disaster Recovery: verzekert doorlopend bestandsdiensten door elk uur de productieomgeving te dupliceren in Synology C2. Hierdoor is het mogelijk om bij een ramp clouddiensten binnen 15 minuten te herstarten.

Nieuwe netwerkoplossingen om waar dan ook verbonden te blijven

 • Synology Mesh Router: de nieuwe AC2200 tri-band router om draadloos meerdere knooppunten aan te sluiten, om zo de WiFi-dekking uit te breiden met de beste doorvoer. De zelforganiserende en zelfherstellende technologieën bieden connectiviteit zonder problemen, waarbij alle mesh-knooppunten en -apparaten centraal worden beheerd door Synology Router Manager.
 • VPN Plus: door gebruik te maken van de nieuwe HTML5 remote desktop feature die RDP en VNC protocollen ondersteunt, kunnen IT-administrateurs medewerkers op afstand toegang bieden tot interne Windows-, Mac- of Linux-systemen, terwijl ze granulaire controle behouden over gebruikersrechten, verkeer en bestemmingen.

Een slimmere manier voor het beheren van multimedia in huis

 • Moments: een nieuwe foto-applicatie die wordt ondersteund door deep-learning technologie, zorgt ervoor dat foto’s worden weergegeven in automatische smart albums, die worden gemaakt door middel van gezichtsherkenning, locatie-informatie en vooraf bepaalde objecten en scènes in foto’s, waardoor er een intuïtievere browse-ervaring ontstaat.
 • Audio Station ondersteunt Amazon Alexa: gebruikers kunnen nu vanaf Synology NAS music streamen naar Alexa-ondersteunde muziekspelers door middel van stemcommando’s.

Reacties

Reageren
 1. Dit event was vooral borstklopperij en marketing gedreven. Niets nieuws gezien of gehoord. Mijn conclussie is dat Synology een veredelde software vendor is die wat hardware heeft waar dit op draait.

  Persoonlijk had ik verwacht te gaan begrijpen waarom mensen het regelmatig over Synology hebben (naast Qnap / Netgear / Asus) en wat er nu zo bijzonder aan zou zijn. Niet dus. Ook niet onder de indruk van Synology t.o.v. Qnap of NetGear.

  Jammer, een dergelijk event biedt namelijk voldoende kansen om gebruikers en resellers enthousiast te maken voor een product.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Canon introduceert beste PowerShot G-serie camera ooit – de prestigieuze PowerShot G1 X Mark III

Huawei onthult HUAWEI Mate 10 Pro en HUAWEI Mate 10 lite