in

Canon introduceert beste PowerShot G-serie camera ooit – de prestigieuze PowerShot G1 X Mark III

Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van het nieuwste topmodel in haar PowerShot G-serie: de PowerShot G1 X Mark III.

Deze vervanger van de G1 X Mark II combineert de beeldkwaliteit van een Canon-EOS DSLR met de veelzijdigheid en de compacte vormgeving van een PowerShot. De camera is uitgerust met een nieuwe, nauwkeurige 3x optische zoom, een APS-C-sensor en Canon’s superieure DIGIC 7-processor. Daarmee biedt de PowerShot G1 X Mark III de flexibiliteit die nodig is voor alles van hoogwaardige straatfotografie tot storytelling in een documentaire-achtige stijl.

Superieure beeldkwaliteit, hoge opnamesnelheid

Deze camera is ideaal voor enthousiaste fotografen die op zoek zijn naar DSLR-kwaliteit in een compact formaat. De geringe afmetingen maken deze camera perfect om onderweg al die schitterende momenten op een subtiele manier vast te leggen. Door gebruik te maken van een uitzonderlijke sensor die ook aanwezig is in de EOS 80D, en met de mogelijkheid te fotograferen binnen een ISO-reeks van 100 tot 25.600, zijn onder uiteenlopende condities heel eenvoudig schitterende scènes vast te leggen. Of het nu een scene met hoge contrasten betreft, zoals binnenshuis waar detail, helderheid en geringe ruis essentieel zijn, of scènes met weinig contrast, zoals een nevelige dag, de PowerShot G1 X Mark III levert altijd een perfect eindresultaat. De DIGIC 7-processor zorgt standaard voor een superieure beeldkwaliteit en dankzij Auto Lighting Optimiser en Diffraction Correction – ook aanwezig in de EOS-1D X Mark II – is minder tijd nodig voor eventuele nabewerking van opnamen.

Voor de meer avontuurlijke fotograaf is de PowerShot G1 X Mark III uitgevoerd met weerbestendige afdichtingen

Of je nu portretten fotografeert of macro close-ups maakt, de ingebouwde lens met 3x optische zoom zorgt voor een veelzijdig scherpstelbereik van 24 – 72 mm (35 mm equivalent) en een kortste scherpstelafstand van slechts 10 cm. Met één lens kun je binnen een indrukwekkend scala aan fotografiegenres aan de slag. De geringe scherptediepte is het resultaat van de combinatie van APS-C-sensor en een groot f/2.8 – 5.6 diafragma. De lens van de PowerShot G1 X Mark III is zorgvuldig ontworpen en afgestemd op de sensor in de camera en reduceert ongewenste beeldartefacten zoals overstraling. Met het uit 9 lamellen opgebouwde diafragma zorgt de lens ook voor een fraaie achtergrondonscherpte en een cirkelvormig ‘bokeh’, zodat drukke achtergronden minder invloed krijgen en je onderwerp extra wordt benadrukt.

Voor het eerst is een Canon-compactcamera uitgerust met Dual Pixel CMOS AF en dit stelt je in staat razendsnel scherp te stellen om spontane momenten vast te leggen. De 4-stops Image Stabilizer (IS) ondersteunt de camera in elke actieve opnameomgeving – van een kermis tot het publiek bij een muziekfestival – en biedt extra zekerheid tijdens fotografie bij weinig licht. De Dual Pixel CMOS AF zorgt in slechts 0,09 seconde voor een nauwkeurige scherpstelling en dit geeft je de respons, snelheid en het vertrouwen dat nodig is om in een oogwenk spontane scènes vast te leggen.

Eenvoudig in gebruik, schitterende resultaten

De PowerShot G1 X Mark III biedt het flexibele gebruik van een EOS in de compacte body van een PowerShot-model. Deze camera voelt niet alleen goed tijdens gebruik, maar heeft ook de bekende, intuïtieve bediening van een DSLR. Bovendien kan de PowerShot G1 X Mark III volledig worden aangepast aan je eigen gebruikswensen. De camera heeft een centrale, ingebouwde Electronic Viewfinder (EVF) die is geoptimaliseerd voor hoge resolutie weergave via een Organic EL-display dat 2,36 miljoen beeldpunten telt. Of het nu gaat om een actiefoto of een familieportret, voor volledige controle over de opname stel je met Touch and Drag Auto Focus (AF) intuïtief een AF-punt in en kun je erop vertrouwen dat je eindresultaat haarscherp is.

De compacte PowerShot G1 X Mark III weegt slechts 399 gram en is 14,8 mm dunner en ongeveer 19 procent kleiner dan de G1 X Mark II. Daarmee is deze ruimtebesparende camera ideaal voor op reis of als extra camera in je fototas. Gebruikers die bekend zijn met CanonEOS-camera’s zullen de bedieningsfuncties van de PowerShot G1 X Mark III zeker waarderen. Van de Lens Control Ring tot de ontspanknop – Canon-gebruikers voelen zich op hun gemak tijdens het fotograferen met deze camera.

Voor de meer avontuurlijke fotograaf is de PowerShot G1 X Mark III uitgevoerd met weerbestendige afdichtingen. Daarmee levert de camera ook duurzame prestaties onder uitdagende condities[i] en is dit model extra beschermd tegen stof en vocht. Daarnaast is het ’de enige digitale Canon-camera met APS-C-sensor die kan worden gebruik in combinatie met een optionele onderwaterbehuizing[ii], zodat dit model tot een diepte van 40 m kan worden gebruikt – ideaal voor creatieve onderwaterfotografie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Sharp wint Benelux Office Product Award voor ‘Huddle-display’

Synology 2018: nieuwe technologieën op het gebied van netwerk, applicaties en opslag