in

Vooral jonge mannen houden smartphone graag privé

Lees jij de berichten van je partner weleens mee? Meer dan 15% van de Nederlandse mannen en vrouwen vindt dit niet oké. Het checken van de smartphone is vooral een don’t bij mannen tussen de 15 en 35 jaar.

Ongeveer een kwart van hen geeft aan dat ze dit niet kunnen waarderen. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl onder bijna duizend Nederlanders.

Vooral jonge mannen vinden het niet oké als partner in telefoon kijkt

Over het algemeen zijn alle leeftijdscategorieën het eens met de stelling ‘Als mijn partner mijn smartphone wil inkijken, dan vind ik dat oké’. Maar wanneer er dieper in de cijfers wordt gedoken, zien we dat jonge mannen hier toch wat stelliger in zijn. Zo geeft 23% van de mannelijke 15- tot 25-jarigen aan dat zij het niet oké vinden als een partner zijn smartphone checkt. Ook gaat de jongere generatie van de mannen massaal voor de optie ‘neutraal’ en geven zij het minst aan het eens te zijn met de stelling.

Vrouwen van 65+ het meest gesteld op privacy

Hoe zit dat bij vrouwen? Over het algemeen vinden vrouwen het oké als haar smartphone wordt ingekeken. Vooral de jongste leeftijdscategorie (15- tot 25-jarigen) heeft niets te verbergen. Meer dan 60% geeft aan het geen enkel probleem te vinden. Desondanks is er een opvallende trend te zien. Hoe hoger de leeftijd, hoe stelliger de opvattingen over (smartphone)privacy. Vanaf 36 jaar stijgt het percentage dat het oneens is met de stelling. Met als toppunt vrouwen van 65+. Zij vinden het namelijk helemaal niet oké als hun partner haar smartphone wil inkijken. Meer dan 35% geeft aan het oneens te zijn met de stelling.

Lees het volledige onderzoek: Smartphone van je partner inkijken: mag dat of niet?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sony lanceert nieuwe limited edition Silent White van de WH-1000XM4 headphone

DigiGames: Outriders