in

Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond wint felbegeerde titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017’

Winkelhof Waldeck in Den Haag en Centrum Bergambacht in Krimpenerwaard eindigen op respectievelijk tweede en derde plek – Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond heeft de landelijke verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland gewonnen, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon.

De winnaar mag zich een jaar lang ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen. De winkeliers werden vandaag verrast door Dorien Bosselaar, programmamanager NederlandSchoon. Zij overhandigde in het bijzijn van Helmondse wethouder Erik de Vries de plaquette die voortaan aan de gevel prijkt van het winkelcentrum.

Het Brabantse winkelcentrum heeft de overwinning vooral te danken aan de hoge betrokkenheid van de winkeliers en de gemeente bij de winkelcentrum

Het Brabantse winkelcentrum heeft de overwinning vooral te danken aan de hoge betrokkenheid van de winkeliers en de gemeente bij de winkelcentrum. Daarnaast zijn bezoekers erg te spreken over de inrichting waardoor het prettig toeven is het Brabantse winkelcentrum. Winkelhof Waldeck in Den Haag en Centrum Bergambacht in Krimpenerwaard eindigen op een respectievelijk tweede en derde plek. Dit jaar deden er 612 winkelgebieden in 88 gemeenten mee, een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar met 558 winkelgebieden in 63 gemeenten. Toen won De Limburglaan in Eindhoven de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Voor meer informatie en de volledige ranglijst: nederlandschoon.nl/winkelgebiedverkiezing.

Schoonste Winkelgebied 2017

Helmondse wethouder Erik de Vries van Mobiliteit, Stedelijk Beheer en Groen, Wijken: “We besteden in Helmond veel aandacht aan een schone leefomgeving. En met succes! Sinds jaar en dag eindigt Helmond hoog in de lijst met schoonste winkelcentra. Ook winkelcentrum Brouwhorst was al een paar keer dicht bij de titel, maar won nog nooit. Tot vandaag! Brouwhorst mag zich vanaf nu een jaar lang het schoonste winkelcentrum van Nederland noemen. Ik ben daar geweldig trots op en feliciteer alle betrokkenen van harte met dit mooie resultaat.”

Gerrit Bouwmeester, voorzitter winkeliersvereniging Brouwhorst: “Ik was al heel trots op de nominatie van ons winkelcentrum. Nu we de prijs voor het schoonste winkelcentrum van Nederland ook echt gewonnen hebben, loop ik bijna naast mijn schoenen! We hebben er met z’n allen hard voor gewerkt om ons winkelcentrum schoon, veilig en aantrekkelijk voor onze klanten te maken en te houden. We hebben hier elke dag iemand rondlopen die de boel schoonhoudt en kleine reparaties verricht. Dat dagelijks bijhouden is ontzettend belangrijk. Want hoe schoner de omgeving, hoe meer mensen geneigd zijn om die sigaret of dat papiertje in de prullenbak te gooien in plaats van op de grond te laten vallen. Dus een grote ‘dank je wel’ voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!”

Dorien Bosselaar, programmamanager bij NederlandSchoon onderstreept het belang van samenwerking: “De intensieve samenwerking tussen lokale ondernemers, gemeenten en vrijwilligers werpt in dit geval zijn vruchten af. Een winkelier die in zijn eentje elke dag zijn eigen stoep schoonveegt maakt nog geen verschil. Op het moment dat alle winkeliers dat doen en ook nog eens samen met de gemeente en vrijwilligers, is het effect logischerwijs veel groter. Net zoals dat het geval is hier bij winkelcentrum Brouwhorst.”

Top 10 Schoonste Winkelgebied 2017

Dit jaar zag de top 10 van Schoonste Winkelgebied van 2017 er als volgt uit:
1. Brouwhorst, Helmond
2. Winkelhof Waldeck, Den Haag
3. Centrum Bergambacht, Krimpenerwaard
4. Van Hoytemastraat, Den Haag
5. Glacisweg, Maastricht
6. Centrum Nieuwegein, Nieuwegein
7. Meerhoven, Eindhoven
8. Fahrenheitstraat-Thomsonlaan, Den Haag
9. De Vruchtenbuurt, Den Haag
10. Stephensonstraat, Haarlem

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Retourpinnen wint snel terrein

7 trends voor 2018 die de transformatie van zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven