in

DigiFocus: Zo maak jij op vakantie de beste foto’s met je smartphone!

Je kan op vakantie een compleet arsenaal aan camera’s, cameratasjes en lenzen meenemen, maar wist je dat je met de juiste voorbereiding en kennis ook hele mooie foto’s met je smartphone kan maken?

Simyo heeft een aantal tips opgesteld over hoe je een goede smartphone camera herkent, hoe je de beste foto’s ermee maakt en hoe je ze het beste showt aan het thuisfront.

De Megapixel
Een woord dat vaak genoemd wordt met betrekking tot een smartphone camera, is megapixel. Hoe meer megapixel een camera heeft, hoe gedetailleerder de foto is. Maar eigenlijk is het aantal megapixels helemaal niet zo belangrijk. Een ècht goede camera biedt namelijk veel meer dan dat. Een camera met minder megapixels maar met veel betere andere onderdelen, maakt veel mooiere foto’s dan een camera met meer megapixel.

Een goede camera
Voor het maken van de perfecte vakantiefoto met je smartphone, heb je dus meer nodig dan alleen veel megapixel. De kwaliteit van de andere cameraonderdelen is minstens zo belangrijk:

Grote sensor
Een grotere camerasensor vangt meer licht op en zorgt voor gedetailleerdere foto’s. Deze sensor wordt aangeduid met “1/een getal, 2/een getal”, enz.

Glazen lens
Veel camera’s hebben een plastic lens, maar echt goede foto’s maak je met een lens van hoogwaardig glas. Glas laat licht namelijk beter door dan plastic en dat maakt je foto’s scherper en realistischer.

Diafragma
Het diafragma geeft een indicatie of de foto ook in donkere omstandigheden goede foto’s maakt. Het wordt aangegeven als “f/getal”. Hoe lager het getal achter de “/”, hoe beter de kwaliteit van de foto’s.

Beeldstabilisatie
De meeste mensen schieten hun smartphone foto vooral vanuit de losse pols. Hiervoor heb je optische beeldstabilisatie nodig. Hiermee zijn je foto’s ook scherp als je een beetje beweegt. Als je kan kiezen tussen optische of digitale beeldstabilisatie, ga dan altijd voor optisch!

Dan hierbij nog een aantal korte tips hoe jij met je smartphone vakantiefoto’s als een pro maakt:

Bereid je goed voor
Lees je in en bedenk op welke locaties en wanneer je de mooiste foto’s kan gaan schieten. Zorg ook voor voldoende opslagruimte op je telefoon!

De HDR-functie
Vooral met fel licht is het handig om de HDR-functie aan te zetten. Met de HDR-functie worden zowel donkere als hele heldere delen goed weergegeven.

Zoom niet in
Digitaal inzoomen doet bijna altijd afbreuk aan de kwaliteit van je foto. Een betere manier is om de foto later tijdens de nabewerking bij te snijden.

Flits zo min mogelijk
Een flitser op je smartphone is eigenlijk geen flitser, maar een LED-lampje. Dat zorgt ervoor dat je foto vaak wazig en slecht belicht is. Ga liever op zoek naar een betere lichtbron.

Je vakantiefoto’s delen en presenteren
Vanaf je vakantiebestemming in het buitenland kan je je foto’s op verschillende manieren delen met het thuisfront. Als je de beschikking hebt over een wifi-netwerk, kan je je foto’s natuurlijk versturen via WhatsApp of, voor je smartphoneloze vrienden of familieleden, via e-mail. Ook Flickr is een handige app waar je een fotoalbum in kan aanmaken en vervolgens zelf bepaalt wie jouw foto’s kan zien; je hoeft alleen maar het linkje naar het album te delen.

Wil je je vakantiefoto’s thuis presenteren aan je familie en vrienden? Lees op het blog van Simyo waarmee je dat het beste kan doen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sharp creëert een interactief scherm van 540 centimeter breed

Nieuwe Philips UltraColor monitoren