in

DigiTest: Teufel Cage Pro gamingheadset review

Teufel heeft zijn gamingportfolio uitgebreid met de nieuwe Cage Pro. De draadloze HD gamingheadset belooft gamers een uitstekende geluidservaring en maximale bewegingsvrijheid. Met een duidelijke focus op precisie en comfort is de headset gericht op iedereen die zowel helder geluid als lange sessies zonder ongemak tijdens het gamen wil. Gecombineerd met een afneembare microfoon en stijlvolle RGB-verlichting biedt de Cage Pro alles wat moderne gamers verwachten.

Nauwkeurig geluid en draadloze vrijheid

Voor veel gamers is het geluid net zo belangrijk als de gameplay zelf. Met zijn 40 mm lineaire HD-drivers biedt de Teufel Cage Pro een geluid dat niets te wensen overlaat: rijke bassen, heldere middentonen en precieze hoge tonen zorgen voor een meeslepende ervaring. Bijzonder indrukwekkend is de DTS Headphone v2-technologie, die virtueel 7.1 surround sound levert. Hiermee is het mogelijk om tegenstanders in de kamer nauwkeurig te lokaliseren in games – een doorslaggevend voordeel in tactische gevechten.

Draadloze vrijheid wordt gewaarborgd door een USB-dongle die het signaal vrijwel latentievrij doorgeeft aan pc, Playstation 4 en 5. De Cage Pro kan ook via Bluetooth worden aangesloten op pc, Mac en mobiele apparaten. Er is ook een 3,5 mm jack-aansluiting voor noodgevallen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de headset op alle platforms volledig operationeel is.

Comfort ontmoet controle

De directionele HD-condensatormicrofoon zorgt voor kristalheldere spraakoverdracht voor optimale communicatie. Hij kan magnetisch worden bevestigd en indien nodig worden verwijderd – ideaal wanneer de headset wordt gebruikt voor het luisteren naar muziek of in videoconferenties. De microfoon kan indien nodig snel worden gedeactiveerd met een klik op de mute-knop.

De bediening is eenvoudig gehouden: met een volumewieltje regelt u het afspeelvolume continu en met een multifunctionele knop bedient u standaard de ledverlichting. Deze knop kunt u echter personaliseren dankzij de uitgebreide Teufel Audio Center-software. Naast het aanpassen van de RGB-verlichting biedt de software tal van andere functies, zoals equalizerinstellingen en de configuratie van de surround sound.

Duurzaamheid en draagcomfort

Comfort is een belangrijk criterium, vooral tijdens lange gamesessies. De Cage Pro scoort hier punten met zijn bijzonder dikke oorkussens, die ook voor brildragers een hoog draagcomfort garanderen. Een geïntegreerd ventilatiesysteem voorkomt warmteontwikkeling en zorgt ervoor dat de headset ook na uren nog comfortabel te dragen is.

Met een batterijduur van maximaal 68 uur op gemiddeld volume kunnen gamers meerdere dagen spelen zonder de headset op te laden. Deze duurzaamheid maakt de Cage Pro een ideale metgezel voor marathonsessies.

Conclusie: Teufel levert premium geluid voor gamers

De Teufel Cage Pro zet nieuwe maatstaven in de gaming headset sector. Hij combineert uitstekend geluid met maximale bewegingsvrijheid en is daarmee een ideale keuze voor gamers die niet zonder draadloos comfort en nauwkeurig geluid willen. De headset is nu verkrijgbaar voor € 199,99 in de Teufel webshop en in alle Teufel winkels.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Laatste kans op tickets! Comic Con Holland

Onderzoek: 80% van de Nederlanders voelt zich bekeken tijdens online activiteiten