in

ARCHOS introduceert tablet en smartphone voor kinderen vanaf 79,99 euro

ARCHOS onthult de ARCHOS Junior serie bestaande uit een tablet en een smartphone speciaal voor het jongere publiek. De tablet is bestemd voor kinderen vanaf drie jaar en de smartphone is ontwikkeld voor kinderen vanaf zeven jaar.

Naast een optimale hardwareconfiguratie bevatten de Junior-modellen speciale software zoals ouderlijk toezicht, web filtering van Qustodio, een zoekmachine, educatieve en academische apps (taal, wetenschap en kunst), muziek, video’s en coding. De ARCHOS Junior Tab en ARCHOS Junior Phone zijn beschikbaar vanaf juni 2018 vanaf 79,99 euro inclusief BTW.

ARCHOS heeft overeenkomsten met software-partners gesloten om edutainment en veiligheid voor ouders te kunnen garanderen en het tevens aantrekkelijk te maken voor kinderen om alleen, of met familie en vriendjes de apparaten te gebruiken zonder dat het tot schermverslaving leidt.

Geoptimaliseerde configuratie

De ARCHOS Junior Tab en ARCHOS Junior Phone beschikken over de meest essentiële componenten voor gebruik door kinderen. Een Quad-Core processor ondersteund met 1 GB RAM en een opslagcapaciteit van 8 GB, uitbreidbaar met een micro SD-kaart, een 10,1 inch scherm voor de tablet en een 5 inch scherm voor de smartphone, een fijne resolutie om webpagina’s te bekijken en te genieten van applicaties, foto’s en video’s. Daarnaast zijn ze voorzien van twee camera’s, een 4.000 mAh en 2.000 mAh accu, diverse aansluitingen en tal van poorten en sensoren om maximaal comfort te garanderen voor gebruik thuis of tijdens het reizen.

Geoptimaliseerde content

Naast al de in te stellen applicatierestricties, die eenvoudig kunnen worden geconfigureerd vanuit het Google Android besturingssysteem, en in het bijzonder de leeftijdsgebonden instelling van Google Play, zijn de ARCHOS Junior Tab en de ARCHOS Junior Phone de beste oplossing voor jonge kinderen, met onder andere ouderlijk toezicht, een beveiligde zoekmachine, een speciale YouTube-versie.

Ouderlijk toezicht

Het is belangrijk dat ouders in staat zijn om de tijd die hun kinderen doorbrengen voor een scherm en de kwaliteit van informatie waarvoor ze toegang hebben te kunnen beheren. ARCHOS biedt haar gebruikers de mogelijkheid om Qustodio gratis te gebruiken voor de periode van een jaar (abonnementswaarde is 42,95 euro per jaar). Qustodio is de meest gebruikte parental control applicatie met meer dan 1,5 miljoen gebruikers wereldwijd. Het stelt ouders in staat om tijdslots te bepalen om de dagelijkse tijd die op de tablet of smartphone wordt besteed te beperken. Ouders hebben toegang tot een dashboard, toegankelijk vanaf hun eigen smartphone of PC, om de digitale activiteit van hun kind te monitoren. Met deze krachtige tool kunnen ouders toezicht houden, beheren en beschermen met een klik. Kinderen kunnen dus op deze manier beschermd worden tegen de groeiende bedreigingen zoals ongepaste informatie, online intimidatie en/of bedreiging en gebruiksverslaving.

Beveiligde zoekmachine

Qwant Junior is een zoekmachine speciaal gericht op kinderen. Het respecteert hun privacy terwijl het daarnaast het ontdekken en het delen vergemakkelijkt door een sociale benadering. Het stelt kinderen in staat om het internet beter te ontdekken en te surfen vanuit een echte, moderne, snelle en vooral veilige browser. Qwant Junior zorgt ervoor dat kinderen geen toegang hebben tot websites die niet geschikt zijn voor hun leeftijd tijdens het browsen. Als het kind probeert te surfen op een pagina met ongepaste inhoud blokkeert Qwant Junior de toegang en meldt dat de inhoud ervan niet geschikt is voor hun leeftijd en dat zij moeten zoeken naar de mening van een volwassene. Qwant staat ervoor garant dat dit gratis filtersysteem geen persoonlijke gegevens verzamelt. Om een betere beveiliging te
garanderen zijn de grote online video platforms alleen toegankelijk in de ‘beperkte’ modus om de bescherming van jonge gebruikers te optimaliseren.

Video’s

YouTube Kids is de video-applicatie die speciaal is ontworpen voor kinderen. Ze hebben veilig toegang tot hun favoriete tekenfilms, documentaires en muziek-video’s. Het stelt ook ouders in staat om meerdere profielen aan te maken die gebaseerd zijn op de leeftijden van de kinderen in het gezin. Per profiel kan dan ingesteld worden welke informatie wel of niet toegankelijk is voor hun kinderen en voor
hoe lang.

Edutainment applicaties

Er is een veelvoud van applicaties voor kinderen beschikbaar en het is niet altijd gemakkelijk om te weten welke te selecteren. Daarom biedt ARCHOS een selectie van toepassingen met zijn Junior-assortiment waar kinderen plezier aan beleven terwijl het hun nieuwsgierigheid aanwakkert en het leren stimuleert. Applicaties voor het leren van talen, wiskunde, tekenen en de basis van computer
programmeren worden voorgeïnstalleerd op de ARCHOS Junior Tab en de ARCHOS Junior Phone.

Beschikbaarheid en prijs

De ARCHOS Junior Tab en ARCHOS Junior Phone komen beschikbaar in Europa op www.archos.com en in de schappen van de ARCHOS distributiepartners vanaf juni 2018 vanaf 79,99 euro incl. btw.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiFocus: Gaat u als VIP naar ICT2018? Schrijf u in en win!

ALSO Cloud Marketplace uitgebreid met verbeterde gegevensbescherming van Acronis