in

Betrapt: dieven die bezig zijn met hun ‘kerstinkopen’

Nest maakt ons attent op pakjesdiefstal met deze verzameling video’s waarop de Nest Cam pakketpiraten in actie vastlegt

Nest cam betrapt pakjesdieven

November en december zijn dé maanden waarin we inkopen doen voor de feestdagen. En die doen we: 64% van de Nederlanders koopt cadeaus voor Sint of kerst volgens onderzoek van Gfk. En van al die cadeaus die worden gekocht, wordt er steeds meer online besteld, 72, 2% van deze hulpsinten of hulpkerstmannen bestellen dit jaar hun cadeaus online. Dat zorgt voor veel gemak, maar introduceert ook risico’s: dieven vieren immers ook feest tijdens de feestdagen.

Dankzij verbonden technologie kunnen online shoppers nu een notificatie krijgen wanneer een bestelling arriveert en op afstand met de bezorgers – en zelfs met pakketpiraten – communiceren. Dat geeft een rustig en veilig gevoel, deze feestdagen.

Postbodes bellen natuurlijk in eerste instantie gewoon aan bij de besteller, maar in 25% van de gevallen is die persoon niet thuis en is het pakket een ander lot beschoren. Hoewel de postbode in de meeste grote steden vervolgens bij de buren aanbelt om de pakjes achter te laten, is het buiten de Randstad nog wel gebruikelijk om pakjes voor de deur of ietwat verscholen op de oprit te leggen. Privézendingen waarvoor geen handtekening nodig is, kan de chauffeur naar eigen inzicht achterlaten op een veilige plek, uit het zicht en beschermd tegen de weersomstandigheden. Dit kan het portaal van de voordeur, zijdeur, achterdeur of garage zijn. Plekken waar een toevallige passant ook makkelijk bij kan. Dan wil je eigenlijk van een afstand je levering in de gaten kunnen houden.

“Een van de meest frustrerende aspecten van online winkelen is de bezorging van het artikel. Je moet vaak de hele dag thuisblijven, en je kan niet zomaar even op en neer naar de winkel, want dan mis je de bezorger misschien. En soms liggen pakketjes die honderden euro’s waard zijn, gewoon in het zicht voor je deur,” zegt Lionel Guicherd-Callin, hoofd EMEA Product Marketing bij Nest Labs. “Maar dat is gelukkig niet meer nodig tegenwoordig. Dankzij verbonden technologie kunnen online shoppers nu een notificatie krijgen wanneer een bestelling arriveert en op afstand met de bezorgers – en zelfs met pakketpiraten – communiceren. Dat geeft een rustig en veilig gevoel, deze feestdagen.”

Want helaas, dieven en inbrekers beginnen steeds meer door te krijgen dat hier een buit voor ze te halen valt en pakjesdiefstal rond de feestdagen is niets nieuws. Daar komt nog bij dat de donkere maanden van oudsher al de hoogste inbraakcijfers laten zijn, dus we moeten extra op ons hoede zijn in en om ons huis.

Nest maakt ons attent op pakjesdiefstal met deze verzameling video’s waarop de Nest Cam dieven vastlegt die bezig zijn met hun ‘kerstinkopen’.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Canon introduceert twee nieuwe PIXMA printers

Winnaars Drone Awards 2017 bekend, DJI Mavic Pro beste drone