in

Casio introduceert 4K Ultra HD-projector met 5.000 lumen

Nieuw model projecteert in hoge-resolutiebeeldkwaliteit – Casio Computer introduceert de XJ-L8300HN, een projector zonder lamp, maar met een native 4K ultra high-definition-resolutie (UHD) – wat neerkomt op circa 8,3 miljoen pixels – en een helderheid van 5.000 lumen.

Dit betekent dat zelfs op de grootste schermen in grote conferentiezalen een bijzonder scherpe projectie wordt gerealiseerd. De projector is verkrijgbaar vanaf juni 2017.

De XJ-L8300HN is uitgerust met een 4K DLP®-chip en projecteert beelden van ongeveer 8,3 miljoen pixels. Daardoor is het apparaat in te zetten in situaties waarin het publiek de kleinste details goed moet kunnen zien, zoals in grafieken en bouwtekeningen. Dankzij de helderheid van 5.000 lumen is de XJ-L8300HN geschikt voor bijvoorbeeld lichte klaslokalen, maar ook voor schermen in grote locaties, zoals conferentiezalen.

De nieuwe projector is voorzien van een lichtbron met een lange levensduur: het apparaat is zo’n 20.000 uur te gebruiken. En dat zonder een kwikhoudende lamp. Daarnaast beschikt de XJ-L8300HN over een lensverschuivingsfunctie om de positie van de projector te corrigeren. Verder is er de superresolutieoptie die het signaal van video’s en beelden in lage resolutie versterkt, zodat het lijkt alsof ze in hoge resolutie zijn.

4K-technologie is de afgelopen jaren enorm populair geworden op verschillende digitale devices, en dan met name pc’s, waardoor de videobeeldkwaliteit werd verbeterd. De waardering voor een 4K-product is hoog en het marktaandeel hoge-resolutiemodellen voor zakelijk gebruik neemt naar verwachting dan ook toe: van minder dan tien procent op dit moment naar ongeveer dertig procent in 2020.*1 Op dit moment heeft Casio wereldwijd een marktaandeel van 63 procent.*2 Het bedrijf blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van projectoren met hoge resolutie en hoge helderheid.

*1 Dat blijkt uit marktonderzoek van Futuresource Consulting Ltd. dat hoge-resolutieprojectoren voor zakelijk gebruik met ten minste 1080p onder de loep nam.
*2 Dat blijkt uit marktonderzoek van Futuresource Consulting Ltd. op basis van het aantal wereldwijd verkochte projectoren met solid-state illumination-lichtbronnen met ten minste 2.500 lumen van april 2015 tot en met maart 2016.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Expert genomineerd voor prestigieuze Shopping Excellence Award

Games in volle glorie: AOC AGON monitor met 4K IPS-scherm en NVIDIA G-SYNC