in

Copaco breidt Infrastructure-as-a-Service aanbod uit met Copaco VMware Cloud

Copaco VMware Cloud is een op VMware gebaseerde en door Copaco gehoste infrastructuur in datacenters in Nederland en België. Met VMware Cloud biedt Copaco haar partners een geavanceerd IaaS-platform, dat zich kenmerkt door een hoge mate van selfservice en flexibiliteit.

Het Copaco VMware Cloud platform is ondergebracht in meerdere multi-gecertificeerde datacenters in Nederland en België. Door de kennis en ervaring van Copaco te combineren met de techniek en functionaliteit van VMware, is een high performance platform gebouwd. Hier kunnen partners met behulp van virtuele servers, storage en netwerk resources eigen virtuele datacenters bouwen. Door de integratie van VMware NSX met datacenters is een uitgebreide netwerkintegratie en security gewaarborgd.

De installed base van VMware is groot en veel partners zijn bekend met de VMware technologie

Voor veel resellers en Service Providers is het investeren en inrichten van een eigen platform kostbaar geworden en maken security en compliancy vereisten het soms te complex om deze nog zelf te beheren. Door gebruik te maken van de Copaco VMware Cloud heeft men deze hoge kosten en complexiteit niet. Met de VCloud director webportal krijgt men de beschikking over een compleet virtueel datacenter met een hoge mate van controle en flexibiliteit over de servers, de storage en het netwerk.

“De installed base van VMware is groot en veel partners zijn bekend met de VMware technologie”, aldus Pascal Nuyttens, CTO Copaco Cloud. “Copaco VMware Cloud geeft partners de mogelijkheid om met bestaande kennis en zonder grote investeringen snel nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor hun klanten. Copaco VMware Cloud is zowel beschikbaar als primaire locatie, als uitwijklocatie of als onderdeel van een multi cloudstrategie, waarbij door middel van VMware Netwerk Virtualisatie en Security software (NSX) verschillende datacenters aan elkaar worden gekoppeld’’.

Copaco VMware Cloud wordt beheerd vanuit het Copaco System en Network Operating Center in Eindhoven. Hier kunnen de gebruikers ook terecht voor support. Daarnaast ondersteunt Copaco haar partners met uitgebreide mogelijkheden om Copaco VMware Cloud te testen, met de Copaco Cloud Value Academy voor technische en commerciële trainingen en met technische consultants voor ontwerp, deployment en migratie.

Alle cloud diensten via één portal

Copaco VMware Cloud is 24/7 beschikbaar via het 2tCloud platform. Via 2tCloud biedt Copaco eenvoudig toegang tot een breed cloud services portfolio, overzicht en facturatiegemak. Alex Scheepers, productmanager Cloud: “Het voordeel van het brede portfolio is dat Copaco kennis heeft van verschillende cloud platformen. Hierdoor kunnen we partners perfect ondersteunen om hybride cloud of multicloud omgevingen in te richten en partners krijgen hiermee toegang tot het cloud platform naar keuze. Bovendien zijn al deze oplossingen via het 2tCloud platform te activeren, met alle clouddiensten op één factuur”.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Logitech kondigt MX Master 3 en MX Keys aan

Zyxel bestaat dertig jaar en deelt uit