in

DigiGames: Super Mario 3D World + Bowser’s Fury review

Ah… Super Mario 3D World! Ik kan me nog goed herinneren dat ik die thuis als klein(er) jongetje speelde op de Wii U. Lekker de hele middag levels halen met het gezin. Toen ik hoorde dat er een remake uitkwam voor de Nintendo Switch, inclusief de nieuwe ‘Bowser’s Fury’ content, had ik er gelijk weer zin in!

Qua story is 3D World niet veel veranderd van het origineel. Bowser verslaan, sterren verzamelen, en in plaats van Peach, de ‘Sprixie Princesses’ redden. Ook het Super Bell item maakt een comeback, waardoor alle characters kunnen veranderen in een kat. Dat maakt ze niet alleen super schattig, maar zorgt er ook voor dat ze op muren kunnen klimmen. De game was vanuit de basis al vrij goed, dus er was geen reden om dit al te veel aan te passen.

Voor mij is de multiplayer functie altijd de belangrijkste als het gaat om Mario games

Er kan weer gekozen worden voor Mario, Luigi, Peach, Toad en later ook Rosalina. Elk character speelt net iets anders. Luigi springt hoger dan de rest en Peach kan even zweven nadat ze springt. Ook deze versie van 3D World is speelbaar met 4 mensen, wat natuurlijk zorgt voor heerlijke vriendschappelijke frustraties. Voor mij is de multiplayer functie altijd de belangrijkste als het gaat om Mario games. Waar ik vroeger lekker coöperatief door de levels ging met het gezin, ging het er met m’n huisgenoten van nu net iets anders aan toe. Vriendschappelijke frustraties kwamen zeker naar boven, maar dat is ook wel de charme van het spel.

Lokale 4-player co-op was al mogelijk, maar nu kun je in de nieuwe versie ook online met z’n vieren spelen, of via local wireless play (inclusief de Captain Toad levels, die eerst alleen door de host gespeeld konden worden).

En daar hebben we al het eerste verschil met de Wii U versie. Ook een met goede timing als je het mij vraagt, aangezien we door de pandemie niet echt meer met vier vrienden op één bank kunnen spelen.

Mooier, Sneller, beter.

Verder is de Switch versie grafisch gezien een stuk sterker. De game runt nu op 1080p en alle kleuren komen veel mooier naar voren. Er zijn ook wat aanpassingen aan de HUD/UI, wat overall voor een betere speelervaring zorgt. Ook de Wii U tablet functionaliteiten zijn de game uit.

Een andere grote verandering in deze versie is dat alle characters nu over het algemeen sneller rennen en hoger kunnen klimmen. Hierdoor vlieg je sneller door de levels, maar het voegt ook een extra stukje strategie toe aan het kiezen van je character. Toad, mijn favoriet, is van zichzelf al sneller dan de anderen. Met deze nieuwe speed boost is Toad dus gevaarlijk snel. Riskant, maar heel vermakelijk als je speelt met wat langzamere vrienden.

Onthul Bowser’s Fury

Dan komen we aan bij de compleet nieuwe content; Bowser’s Fury. Voordat ik begon had ik nog geen idee wat ik kon verwachten. Zullen het gewoon een paar simpele toegevoegde levels zijn, of wordt het iets vernieuwends? Dat tweede bleek (gelukkig) waar te zijn. In deze nieuwe modus komt de speler terecht in Lake Lapcat, waar ze geconfronteerd worden met Fury Bowser. Deze versie van Bowser is nóg groter en meer intimiderend dan de normale (al vrij grote) Bowser.

Waar de andere levels en werelden in 3D world vrij lineair zijn, is Bowser’s Fury een stuk meer open-world. In Lake Lapcat is het de bedoeling om Cat Shines te verzamelen, om vervolgens de Giga Bell vrij te spelen. Naarmate je verder komt in het spel worden er steeds meer eilanden toegankelijk, welke weer nieuwe challenges met zich meenemen. Het toffe hieraan is dat dit allemaal plaatsvindt in dezelfde zee. Er zijn geen plekken waar je beeld op zwart gaat en je overgezet wordt naar een nieuw level. Tof om te zien hoe Nintendo toch ook steeds nieuwe dingen uitprobeert. In Bowser’s Fury word je ondersteund door Bowser Jr., welke ook bespeeld kan worden door iemand anders. Twee spelers is dus mogelijk, maar met z’n vieren spelen is jammer genoeg niet een optie.

Het is nog steeds een add-on, dus verwacht nog niet de speellengte van een hele game. Na ongeveer 3-4 uur heb je het verhaal gedeelte wel uitgespeeld, en een paar uur later kun je de 100% bereiken. Aan het einde van de game kan er nogal wat lag onstaan, maar laat dat de pret vooral niet bederven. Ik heb in ieder geval heel veel lol gehad tijdens het spelen van deze meer Super Mario Odyssey-achtige modus.

Conclusie

Super Mario 3D World voor de Switch is op de beste manieren hetzelfde gebleven als het origineel. Met wat aanpassingen in de graphics en het verhogen van de snelheden, is deze versie zelfs fijner speelbaar dan het origineel. Door de verbeteringen in de multiplayer-functies is het spel ook nog leuker en makkelijker geworden om (online) samen te spelen. De toevoeging van de vernieuwende modus Bowser’s Fury maakt deze remake helemaal af. Als je nog een goeie 4-player game zoekt om met je vrienden of familie te spelen op de switch, zou ik deze zeker uitproberen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Trust introduceert IRIS

Geniet van krachtige surround sound met de nieuwe HT-S40R soundbar van Sony