in ,

DigiTest: AOC U2879VF 4K-monitor met Adaptive-Sync

Een betaalbare UHD monitor voorzien van AMD FreeSync-technologie voor gamers maar ook aantrekkelijk voor andere toepassingen of gebruikers.

Wel of geen 4K resolutie?
Waar je bij 4K televisies de afweging nog kan maken of er wel genoeg content voorradig is gaat dit niet op voor PC gamers, aangezien er UHD games in overvloed zijn. De monitor is voorzien van aansluitmogelijkheden zoals HDMI 2.0 en DisplayPort 1.2a+. Hierdoor kan het scherm zonder problemen 4K UHD-video’s en games van 60 fps afspelen. In ons geval hebben we de 28″ monitor via HDMI 2.0 aangesloten op een MSI Game laptop. Het 17” scherm van de laptop is ‘gewoon’ HD dus het verschil is goed te zien als we de 4K UHD-resolutie (3840 x 2160 pixels) monitor aansluiten. De kleuren (10-bit Deep Color), scherpte en details. Alles ziet er mooier uit!

Design en beeld
Onder de zwarte glanzende behuizing van nog geen 2 centimeter dik zit een stijlvolle rvs-look voet en deze misstaat niet op je bureau (door het slanke design van het 71 centimeter grote scherm is het zeker geen sta-in-de-weg object). Een responsetijd van 1ms, Adaptive-Sync-ondersteuning (compatibel met FreeSync) en de lage invoervertraging zorgen er voor dat de monitor geschikt is voor gaming en video in 4K kwaliteit zonder schokkerig beeld. Echter moet ik wel vermelden dat je voor UHD gaming ècht wel over een flinke videokaart moet beschikken, onze gaming laptop stond volle bak te blazen om alles goed weer te geven. Een videokaart van minimaal 3GB is aanbevolen!

Aansluitingen en opties
De monitor is voorzien van een grote hoeveelheid aansluitmogelijkheden zoals ingangen voor HDMI 2.0, DisplayPort 1.2a+, DVI en VGA. De HDMI 2.0 poort heeft een doorvoersnelheid van 18 Gb/s en kan dus zonder problemen 4K UHD-video’s (60 fps) afspelen. De MHL functionaliteit in deze poort zorgt er voor dat gebruikers content van smartphone en tablet kunnen weergeven op het scherm. Tevens kunnen deze dan tegelijkertijd worden opgeladen. Met de geïntegreerde Picture by Picture-functie (PBP) kan er beeld van twee bronnen tegelijk worden bekeken. De flicker-free-technologie zorgt tenslotte voor een rustiger beeld wat weer als voordeel heeft dat je langer kunt doorwerken of gamen.

Prijs en conclusie
De AOC U2879VF is sinds maart dit jaar verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399,- euro wat de monitor een concurrerende prijs-prestatieverhouding geeft. De videokaart van onze laptop had gelukkig net voldoende ‘power’ om ook tijdens het spelen van games een goede beeldweergave te krijgen, dat is wel een puntje van aandacht bij de aanschaf van een UHD monitor.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Copaco en Forza Refurbished starten samenwerking in refurbished devices

DigiFocus: Beleef Virtual Reality bij ‘The VR Room’