in ,

DigiTest: Humanscale M/Connect

De ideale werkplek in een handomdraai – Er wordt vaak niet bij stilgestaan maar dagelijks breng je meer uren door achter je werkplek dan thuis. En waar je thuis vermoedelijk veel waarde hecht aan een opgeruimd huis is de gemiddelde werkplek een bende met een wirwar aan snoeren en apparaten.

Fabrikant Humanscale heeft met haar M/Connect de oplossing dat op ergonomisch gebied ook nog eens veel voordelen biedt.

Wij testen de M/Connect met de M2 monitorarm van hetzelfde concern. De armen zijn ook los aan te schaffen en zijn er in verschillende uitvoeringen waaronder de M2, de M8 en de M/Flex. De M2 heeft een draagvermogen van ongeveer 9 kilo, de M8 kan het dubbele gewicht verdragen en de M/Flex is een monitorarm voor meerdere monitoren.
De M/Connect is echter niet zonder monitorarm te gebruiken, eigenlijk is het een monitorarm met verscheidene aansluitingen.

De montage en aansluiting
De M/Connect bestaat uit twee met elkaar verbonden delen; het zichtbare deel dat zich op het bureau bevindt en het deel onder het bureau. Je schuift de M/Connect als het ware over je bureau waarna je ‘m vastdraait met de verstelbare klembout.
In het bovenste gedeelte, de hub genaamd, bevinden zich aan de voorzijde een tweetal USB 3.0-poorten en een koptelefoon ingang. Aan de rechterzijde is een derde USB 3.0-poort te vinden maar dit betreft een zogeheten ‘quick charging’ versie. Aan de linkerzijde zit een laatste ingang, een USB 3.0 upstream (ook wel type-B genoemd) waar je direct je laptop op kan aansluiten.
Het gedeelte wat zich aan het directe zicht onttrekt wordt door de fabrikant dock genoemd. Ook deze is voorzien van diverse aansluitingen. Aan de linkerkant een Gigabit Ethernet-aansluiting met daarnaast twee aansluitingen voor de monitor; een voor een DisplayPort-monitor en een voor een HDMI-monitor. De rechterzijde is voorzien van nog eens drie USB 3.0-poorten waarvan ook weer één met ‘quick charging’.
De meegeleverde kabelgeleidingen zijn gemakkelijk aan de dock te bevestigen waarna je de andere zijde aan de onderkant van het bureau bevestigd middels een plakstrip.

Design
Wij van Digitailing kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de ontwerpers bij Humanscale zich hebben laten inspireren door de accessoires en apparatuur van Apple. Ook in de meeste vrijgegeven beelden waarop de armen en de M/Connect te zien zijn liggen er laptops en randapparatuur op het bureau die erg lijken op de producten van de bekende fabrikant uit Californië, wat wij overigens als zeer positief ervaren.
Zowel de M2 en de M/Connect die wij testen betreft een schitterende versie in hoogglans wit afgewerkt met gepolijste aluminium randjes. Zowel de monitorarmen als de M/Connect zijn ook verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilvergrijs.

Een aanrader
De combinatie die wij hier voor ons hebben is met een cap van bijna € 550,- niet goedkoop. Er zijn natuurlijk andere oplossingen te verzinnen die de dradenjungle op bureaus reduceert en vele hiervan zijn ook een goedkoper. Maar bij al die oplossingen ligt er nog altijd een USB-hub op het bureau of bevindt er zich een kabelgoot onder waardoor je er steeds weer onder moet kruipen wanneer je een apparaat wil aansluiten. In het bedrijfsleven waar veel flexwerkplekken zijn is deze toepassing ideaal. De flexwerkers komen binnen, verbinden hun laptop en eventueel andere randapparatuur en gaan aan het werk. De monitor is naar wens van de gebruiker in hoogte en afstand verstelbaar dus een ideale werkplek is in een handomdraai gecreëerd. En belangrijker, aan het einde van de dag laten ze een keurig nette werkplek achter voor hun collega.

Meer informatie
humanscale.com

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wij groeien en zoeken nieuwe collega’s

Philips nieuwste reeks audio- en muziekrecorders vanaf nu beschikbaar in Benelux