in ,

DigiTest: Ring Intercom review

Heb jij een een oude (domme) intercom aan de muur hangen in je appartementencomplex? Dan is het vanaf nu tijd om mensen naar boven te laten… vanaf je bank.

Slimme huishoudelijke (smart) snufjes schieten als paddestoelen uit de grond – maar wat dacht je van onze flats en appartementen, waar slimme sloten en deurbellen behoorlijk overbodig zijn? De nieuwste gadget van Ring verandert dit allemaal door intelligentie toe te voegen aan de ‘domme’ intercoms in appartementen. De ‘Ring Intercom’ maakt verbinding met bestaande intercoms en voegt wifi-connectiviteit toe om de deur te beantwoorden. Dit simpele apparaat belooft een groot probleem voor appartement bewoners op te lossen. Zeker als je altijd al een Smart deurbel wilde hebben maar deze niet kon aandachaffen door het systeem dat al bij de voordeur van je flat hangt.

Looks en installatie

Er is niet veel te melden over het uiterlijk van Ring Intercom – maar dat hoeft ook niet. Het is een strak en eenvoudig wit kastje dat op je muur past naast de bestaande intercom. Met aan de voorzijde het Ring logo en een blauw led rondje dat oplicht als er aangebeld wordt.

De installatie is super eenvoudig en je hoeft niet eens een boormachine gebruiken. Het slimme apparaat van Ring ondersteunt de meeste grote intercomsystemen, met een handige compatibiliteitscontrole*.

De eerste stap is om de bedrading van de Ring aan te sluiten op uw bestaande intercom, waarbij de bijbehorende app gedurende het hele proces nauwkeurige instructies voor uw specifieke intercom weergeeft. Het aansluiten van de draden vereist alleen een platte schroevendraaier (die Ring handig meelevert), intercom op de muur plakken (er bevindt zich dubbelzijdige tape aan de achterzijde) en klaar-is-Kees. Vervolgens worden er een aantal tests uitgevoerd om te controleren of alles goed werkt.

Ring schat dat het proces tot een uur kan duren, maar wij waren binnen 15 minuten klaar. Handige videogidsen en duidelijke schriftelijke instructies hielpen uiteraard zeker. Vervolgens moet je het apparaat aansluiten op je internetverbinding thuis om de slimme functies te kunnen gebruiken. Dat doe je via de app en is net zo eenvoudig. Het enige mogelijke struikelblok is dat het een wifi-signaal met een frequentie van 2,4 GHz vereist. Daar lopen we tegenwoordig bij onze reviews regelmatig tegenaan en vind eigenlijk dat dit niet meer van deze tijd is met 5 GHz moet ook standaard ondersteund worden.

Features en meer

Zoals je zou verwachten, kun je met Ring via de intercom spreken en de deur openen met de bijbehorende app. Hoewel je de deur op elk gewenst moment kunt openen, kun je er alleen via spreken als je een melding krijgt dat er is aangebeld. Het feit dat je nog steeds je bestaande intercom kunt gebruiken zoals je gewend bent, zodat je niet volledig afhankelijk bent van het systeem van Ring, is welkom.

De interessantste ‘slimme’ functie is Auto-Verify (Auto-verificatie voor leveringen), waarmee het bedrijf kan voorkomen dat uw leveringen buiten worden achtergelaten – of bij de buren, of in een kliko worden verstopt. Met deze slimme truc krijgen bezorgers van Amazon (eigenaar van Ring) beperkte toegang tot de deur van het gebouw. Er wordt aan de veiligheid gedacht, aangezien bezorgers zichzelf vooraf moeten verifiëren en hun toegang na korte tijd verloopt. Ben je wat meer gesteld op je privacy, je kan het uitschakelen als je wilt dat bezorgers van Amazon gewoon aanbellen.

Met ‘Shared User’ kan je ondertussen de toegang tot de Intercom delen met vrienden of familie. Waarom zou je dit willen? Zodat mensen zichzelf binnen kunnen laten! Dit is een groot pluspunt voor gemakkelijkere toegang, hoewel het slotenmakers werk kan gaan kosten. 😉

Ten slotte kun je de Ring Intercom koppelen aan Alexa of Google Assistant met een paar extra stappen. Dan kun je naar je favoriete slimme assistent roepen om de voordeur te ontgrendelen, wat handig kan zijn als er iemand aankomt terwijl je bezig bent. Helaas is Siri hier niet uitgenodigd, aangezien Ring-producten geen HomeKit-ondersteuning hebben.

Omdat het systeem op een oplaadbare batterij/accu draait (welke echt lang meegaat), moet je hem af en toe uit de kast halen om op te laden. De 5800mAh-cel is groot genoeg om je een paar maanden te kunnen gebruiken. Er is trouwens ook een handing ‘Ring laadstation‘ voor je oplaadbare accu, daar kan je twee batterijen tegelijkertijd in opladen. Dus een extra batterij zorgt er voor dat je nooit offline bent.

Sinds we de Ring Intercom hebben geïnstalleerd, rinkelt het smart home-apparaat soepel. Meldingen rollen binnen enkele seconden binnen nadat iemand beneden aanbelt, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over vertragingen in de wifi. De audiokwaliteit lijkt via de app eigenlijk beter dan via de handset van onze intercom. Er is ook geen vertraging in de audio, wat behoorlijk indrukwekkend is.

Conclusie

De Ring Intercom is de perfecte start voor mensen met een extra deur in het gebouw en dus een bestaande intercom, waardoor het makkelijker is om pakketten te ontvangen, de deur makkelijker te openen en mensen toegang tot je gebouw geven zonder extra sleutel.

Het apparaat zelf werkt feilloos en de bijbehorende app van Ring is ook eenvoudig en betrouwbaar.  De nieuwste innovatie van Ring is indrukwekkend betrouwbaar en brengt de smart home-ervaring naar appartementen, waarmee een groot probleem is opgelost.

De Ring Intercom in verkrijgbaar voor € 120,-

Pluspunten:

  • Betrouwbare verbinding en heldere audiokwaliteit
  • Eenvoudig te installeren, met ondersteuning voor de meeste intercoms
  • Lange levensduur oplaadbare batterij

*Om de compatibiliteit met bestaande intercoms te controleren, biedt Ring een compatibiliteitschecker op Ring.com en Amazon-winkels. De lijst met compatibele apparaten zal zich blijven ontwikkelen – ga voor een eerste blik op de compatibiliteitschecker.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Fairphone lanceert meest betaalbare telefoon tot nu toe: de Fairphone 5 6GB-versie

Philips Hue Play HDMI-sync box