in ,

LG introduceert Picture-on-Wall OLED in Nederland

Beschikbaarheid 2017 LG TV lineup bekend -LG maakt bekend dat de LG SIGNATURE OLED W7-televisie nog in de tweede helft van 2017 te koop zal zijn in Nederland.

De andere LG OLED-televisies in de nieuwe C7, E7 en G7-series en de SUPER UHD-televisies met Nano Cell-technologie zullen in de eerste helft van 2017 beschikbaar zijn.

LG OLED: Televisie met perfect beeld, design en geluid
De nieuwe lineup LG OLED-televisies, die tijdens CES voor de eerste keer werd getoond, bestaat uit tien verschillende modellen met als absoluut hoogtepunt de LG Signature OLED W7. Deze is het resultaat van LG’s constante streven om de beste kijkervaring te bieden door de meest geavanceerde technologieën toe te passen.

Het innovatieve design van de W7-serie is gebaseerd op LG’s filosofie “less is more”. LG heeft het standaard televisieontwerp losgelaten en het design geminimaliseerd om de schoonheid van OLED extra te benadrukken. Het slanke en flinterdunne profiel van de OLED W7 – bij de uitvoering in 65” is het paneel slechts 2,57mm dun – maakt dat het beeld lijkt te zweven in de lucht. De televisie wordt bovendien met magneten direct op de muur bevestigd, waardoor het lijkt het alsof je uit een raam kijkt, in plaats van naar een scherm.

De 2017 OLED-televisies van LG bieden de ultieme surround-ervaring. Het zijn de eerste tv’s die Dolby Atmos gebruiken, waardoor zowel het beeld als het geluid op hun allerbest worden afgespeeld. Dolby Atmos plaatst kijkers midden in de actie met overweldigend geluid dat door de hele ruimte en om de kijkers heen stroomt. Het creëert complexe audio waardoor het geluid van regen op het dak, een overvliegend vliegtuig of een naderende raceauto ongelooflijk realistisch worden ervaren.

Naast de W7 zijn ook de andere OLED-televisies als geen ander in staat om de meest levendige en realistische beelden te tonen met perfect zwart, oneindig contrast en een uitgebreid kleurengamma. De 2017 OLED-televisies van LG staan voor topkwaliteit en zijn uitgerust met een aantal nieuwe geavanceerde functies die van de televisie een uitgebreide entertainment hub maken. De LG OLED C7-serie heeft een esthetisch slank ontwerp. Bij de E7- en de G7 is het OLED-paneel op een glasplaat bevestigd – het Picture-on-Glass-design.

LG zal de vier 4K OLED-series introduceren in verschillende formaten. De 2017 OLED-lineup bestaat uit de modellen 77” en 65” W7, 77” en 65” G7, 65” en 55” E7, 65” en 55” C7.

De OLED C7-, E7- en G7-series zijn verkrijgbaar vanaf april 2017, startend met een adviesprijs van € 2.999,-. De W7 Wallpaper OLED is vanaf mei beperkt beschikbaar, met een adviesprijs vanaf € 7.999,-.

Meest geavanceerde lcd-TVs: SUPER UHD met Nano Cell™ Display technologie
De derde generatie LG SUPER UHD-televisies is voorzien van Nano Cell™ Display technologie, die het mogelijk maakt de meest realistische beelden te tonen. Nano Cell™ zorgt voor zeer genuanceerde, accurate kleuren en door de samenwerking met de IPS Display technologie voor een bredere kijkhoek. De technologie bereikt deze indrukwekkende resultaten doordat het overtollige golflengtes van het licht absorbeert en zo de zuiverheid van de weergegeven kleuren vergroot. De nieuwe LG lcd-televisies filteren kleuren met een veel grotere precisie, waardoor iedere kleur heel nauwkeurig gerenderd wordt. Bij conventionele lcd-televisies kan de kleur rood bijvoorbeeld mengen met andere kleuren – zoals geel en oranje – waardoor de kleur vervaagt en gelig oogt. De LG Nano Cell™ technologie vermindert de kleurvervaging, beeldinstabiliteit en andere kleurafbraak die bij andere lcd-technologieën voorkomt drastisch. De innovatie van LG vermindert daarnaast de lichte gloed die van het scherm afkomt, waardoor de hoge kwaliteit van het beeld behouden blijft, zelfs wanneer er sterke sfeerverlichting rond de televisie wordt gebruikt.

Lcd-schermen met Nano Cell™ bieden daarnaast een andere technologische voorsprong ten opzichte van andere lcd-technologieën. De deeltjes in het paneel zijn allemaal even groot en slechts een nanometer in doorsnede, waardoor kleuren subtieler en meer accuraat kunnen worden weergegeven en de televisies een grotere kijkhoek hebben dan bij andere lcd-televisies mogelijk is. De technologie is ideaal voor grote televisies met een hoge resolutie: LG SUPER UHD-tv’s met Nano Cell™ tonen consistente kleuren met vrijwel geen kleurverschil voor kijkers die recht voor het scherm zitten en voor hen die televisiekijken vanuit een hoek van 60 graden.

Uitgebreide HDR-mogelijkheden
Alle LG OLED en LG SUPER UHD-televisies ondersteunen Active HDR om helderdere scenes en diepere schaduwen te tonen. Active HDR maakt het voor LG mogelijk om HDR-beeld frame per frame te verwerken en het voegt dynamische data toe waar nodig. Op deze manier laat de televisie het beeld in de beste kwaliteit zien, ongeacht of de originele HDR-content dynamische, statische of helemaal geen metadata bevat. Bovendien ondersteunen alle televisies uit de 2017 lineup een veelzijdig aanbod uit alle HDR-formats, waaronder Dolby Vision™, HDR10 en Hybrid Log Gamma (HLG).

Het veelzijdige HDR-aanbod wordt versterkt door de nieuwe HDR Effect-functie die de beeldkwaliteit voor SDR-content verhoogt. Met HDR Effect worden SDR-beelden frame voor frame verwerkt om de helderheid op specifieke plekken in het beeld te verbeteren, om contrastverhoudingen te vergroten en om meer gedetailleerde beelden te renderen.

De volledige Super UHD-lijn is verkrijgbaar vanaf april 2017, startend met een adviesprijs van € 1.299,-.

Verbeterde webOS User Experience
De nieuwe SUPER UHD- en OLED-televisies draaien op de laatste versie van het webOS Smart TV-platform van LG. WebOS maakt de volledige lineup van premium televisies zeer gebruiksvriendelijk. LG webOS 3.5 is verbeterd en is nog vriendelijker in gebruik dankzij de doorontwikkeling van Magic Remote en de nieuwe Magic Link-functie. Kijkers hebben met één druk op de knop direct toegang tot hun favoriete diensten zoals Netflix en Amazon en tot een breed scala aan 4K content.

“De 2017 TV lineup biedt het allerbeste wat er op dit moment beschikbaar is,” zegt Bas Dekker, commercieel directeur van LG Electronics Nederland. “Met ons aanbod van premium televisies met de onbetwiste toppositie van LG OLED en SUPER UHD met Nano Cell Display technologie zullen we onze positie op de markt verder uitbouwen en blijven we de verwachtingen overtreffen. Mensen hoeven met minder geen genoegen te nemen met de beste home entertainment ervaring die er verkrijgbaar is.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Plantronics BackBeat 500-serie koptelefoon maakt draadloos de nieuwe standaard met tot 18 uur diep, rijk geluid

Energiezuinige keuze in winkel weer begrijpelijk door nieuwe regels