in ,

LG Electronics presenteert premium TV lineup voor 2018

Lineup legt grondwerk voor TV van de toekomst met α (Alpha)-processor en Smart ThinQ® – LG Electronics breidt in 2018 haar lineup premium televisies uit met een reeks nieuwe en innovatieve OLED- en SUPER UHD-modellen.

Dankzij de eigen ThinQ kunstmatige intelligentie (AI)-technologie en geavanceerde α-processor (Alpha), is LG in staat een sterkere positie in de wereldmarkt voor premium TV’s in te nemen en de positie als category maker te verstevigen. LG verwacht dat de markt voor OLED-TV’s dit jaar naar verwachting zal groeien naar een verkoop van 2,5 miljoen OLED-televisies, vergeleken met 1,6 miljoen in 2017.

Met de nieuwe lineup bouwt LG voort op haar positie als pionier op het gebied van grote OLED-displays. In 2018 brengt LG in de Benelux negen nieuwe OLED TV’s met AI-mogelijkheden uit: de series W8, G8, E8 en C8. Alle OLED TV’s zijn voorzien van de laatste OLED-panelen van LG en iedere serie heeft zijn eigen unieke design, van het flinterdunne Picture-on-Wall van de W8-serie en het volledig glazen One Glass Screen van de 65G8 tot het deels uit glas gemaakte Picture-on-Glass van de 65/55E8 en het strakke Cinema Screen van de 77/65/55C8. Deze uiteenlopende designs en de verschillende schermformaten van de OLED-televisies (55 tot 77 inch) maken dat er voor ieder huishouden een OLED te vinden is.

De negen SUPER UHD TV’s met AI die LG dit jaar in de Benelux uitbrengt, de SK95, SK85 en SK80, komen ook in verschillende formaten, variërend van 49 tot 75 inch.

Alpha-beeldprocessor voor de beste beeldkwaliteit

Met LG’s α9 (Alpha 9) intelligente processor in de W8, G8, E8 en C8 OLED TV’s, kunnen kijkers genieten van verbeterde beeldweergave en nauwkeurigere kleuren vanuit vrijwel elke kijkhoek. De processor is de eerste processor die speciaal voor OLED-televisies ontwikkeld en vult de ultieme zwartweergave, het belangrijkste kenmerk van LG OLED, perfect aan. Met Dolby Atmos-geluid en een optimale beeldkwaliteit bieden de LG OLED TV’s van dit jaar een werkelijk meeslepende kijkervaring.

De nieuwste LG α9 (Alpha 9) processor van LG zorgt voor levensechte beelden met ongelooflijk rijke kleuren, scherpte en diepte voor de meest realistische beeldervaring. Een belangrijk innovatief element van α9 (Alpha 9) is het vierstaps-proces van ruisonderdrukking. Dat zijn twee keer zoveel stappen in vergelijking met conventionele technieken en kan zodoende verfijnder te werk gaan. Hierdoor wordt de helderheid van beelden die worden beïnvloed door storende artefacten verbeterd en is een effectievere weergave van subtiele overgangen mogelijk.

Wat betekent dit voor de kijker? Met de nieuwe beeldprocessor bieden de LG OLED TV’s uit de 2018 lineup maximale kwaliteit voor een ongekend spectaculaire kijkervaring. Ook is deze processor ontwikkeld om HFR-beelden (High Frame Rate) op hun best te tonen en komt HDR-content optimaal tot zijn recht.

Super UHD met geavanceerde lcd-beeldkwaliteit

Ook LG’s 2018 SUPER UHD lineup worden aangedreven van een LG α7-processor (Alpha 7) processor voor de beste kijkervaring die een lcd-televisie te bieden heeft. De nieuwste SUPER UHD TV’s van LG gebruiken bovendiren ‘Full-Array Local Dimming’-achtergrondverlichting (FALD), waarbij de verlichting niet langer van de zijkant komt maar volledig vanaf de achterkant. Dit biedt een betere controle over de verlichting, waardoor kleur en zwart beter worden weergegeven.

In combinatie met Nano Cell en FALD-achtergrondverlichting bieden de LG SUPER UHD TV’s met AI-functie de meest geavanceerde LCD-beeldkwaliteit ooit met diepere zwartwaarden, verbeterde beeldweergave, verbeterde schaduwdetails en nauwkeurige kleuren vanuit de breedste kijkhoeken.

Perfect beeld vraagt om overweldigend geluid

Alle 2018 OLED en Super UHD-televisies van LG ondersteunen Dolby Atmos, het premium geluidssysteem dat vorig jaar al werkte met de LG OLED TV’s. Hiermee is LG het enige merk in Europa dat deze overweldigende ervaring direct uit de doos aanbiedt. Dolby Atmos is een surround sound-systeem, waarbij geluiden zich mee verplaatsen met de beelden op je TV. Met de nieuwste LG-televisies lijkt het of geluiden uit alle richtingen te komen; van boven en van onder, van links en van rechts. Met Dolby Atmos geniet de kijker van een 360° geluidservaring zonder dat extra boxen of installaties nodig zijn.

Slimme toevoegingen aan WebOS

Met de AI-functionaliteit* die in het Smart TV-besturingssysteem, LG WebOS, is ingebouwd, kunnen kijkers direct in de afstandsbediening praten om gebruik te maken van de functies van de geavanceerde spraakassistent en de andere handige functies. Via een eenvoudig installatieproces kan de televisie verbonden worden met bijvoorbeeld spelcomputers en externe soundbars. Gebruikers kunnen op informatie, afbeeldingen of video’s opzoeken door een spraakopdracht via de afstandsbediening, zoals ‘toon me alle films waarin Brad Pitt gespeeld heeft’ of ‘laat me yogavideo’s zien’.

Met ThinQ, dat gebruik maakt van Natural Language Processing (NLP) voor spraakopdrachten, kunnen gebruikers de elektronische programmagids optimaal benutten; zo kunnen ze om programma-informatie vragen of kunnen ze zappen naar een kanaal of programma. De TV kan opdrachten uitvoeren, zoals zoeken naar de soundtrack van een bepaalde film of zichzelf uitschakelen wanneer een programma voorbij is, zonder dat de naam van programma herhaald hoeft te worden of een specifieke eindtijd is ingevoerd. Bovendien kunnen gebruikers in bepaalde landen Google Assistent-spraakopdrachten gebruiken om slimme apparaten in huis te bedienen, zoals lampen, of diensten van derden te gebruiken.

NLP zal beschikbaar zijn in 14 landen: Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Korea, Mexico, Polen, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Turkije. Voor andere gebieden kunnen gebruikers profiteren van deze techniek door kiezen voor een van de tien hoofdtalen (Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Braziliaans Portugees, Pools, Koreaans, Russisch en Turks).

LG’s ThinQ® biedt een verbeterde interactieve ervaring in de nieuwste smart TV-serie van het bedrijf. Door te functioneren als smart home hubs kunnen LG ThinQ® TV’s toegang krijgen tot andere smart home producten zoals robotstofzuigers, airconditioners/purifiers, smart lights, smart speakers en vele andere apparaten die via Wi-Fi of Bluetooth verbinding maken met de televisie.*

Klaar voor de content van nu én de toekomst

De 2018 OLED en SUPER UHD televisies van LG zijn voorzien van 4K Cinema HDR, dat voor een echte bioscoopervaring zorgt. De OLED en SUPER UHD TV’s ondersteunen Advanced HDR van Technicolor en, net als bij eerdere televisies van LG, worden alle belangrijke HDR-formats ondersteund: van het premium Dolby VisionTM tot HDR10 en HLG (Hybrid Log-Gamma) – hiermee hebben gebruikers toegang tot het grootste aanbod van hoogstaande HDR-content.

Gecombineerd met de Alpha-processor tonen de LG OLED en LG Super UHD TV’s kleuren op hun best: dankzij de geavanceerde weergavemogelijkheden komen de kleuren op beeld dichterbij de oorspronkelijke content dan ooit en laten zij films, series en foto’s zien zoals de makers ze bedoeld hebben. Het verbeterde algoritme van de processor dat voor kleurcorrectie zorgt maakt meer natuurlijke kleuren mogelijk omdat het zeven keer meer referentiekleurcoördinaten heeft dan voorheen. α (Alpha) 9 is ontworpen om hoge framesnelheid (HFR) te kunnen ondersteunen: zo tonen de televisies van LG bewegend beeld vloeiender en duidelijker met 100 beelden per seconde. Ideaal voor snel bewegend beeld zoals bij sportwedstrijden of actiegames.

‘De 2018 premium OLED- en SUPER UHD TV’s van LG combineren de beste technologieën die momenteel beschikbaar zijn,’ aldus Bas Dekker, commercieel directeur bij LG Electronics Nederland. ‘LG loopt voorop op het gebied van premium TV’s en de nieuwste OLED en Super UHD-TV’s, waarin de OLED beeldtechnologie en Dolby Atmos geluidservaring gecombineerd worden met slimme processors, kunstmatige intelligentie en een geprezen Smart TV-besturingssysteem, onderstrepen dat.’

*De AI-functionaliteiten kunnen verschillen per land. Er is geen ondersteuning voor Nederlands in de AI-functionaliteiten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

ASUS Republic of Gamers kondigt nieuwe line-up van gamesystemen aan

JUKE klaar voor het Nederlandse publiek