in ,

LG legt grondwerk voor TV van de toekomst

Met Smart ThinQ®- en α (Alpha)-processor – Na categorie-leidende OLED TV en indrukwekkende SUPER UHD TV richt LG zich nu op ‘brein achter het scherm’

Tijdens CES 2018 brengt LG de home entertainment-ervaring naar een hoger niveau. LG toont échte Smart TV’s met ThinQ®-kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) en een geavanceerde beeldprocessor in de nieuwste LG OLED- en SUPER UHD-TV’s. Met ThinQ zijn honderden spraakopdrachten mogelijk met behulp van het eigen open slimme platform en de verbinding met externe AI-services.

Met de AI-functionaliteit die in de LG TV’s zijn ingebouwd kunnen gebruikers rechtstreeks tegen de afstandsbediening praten om gebruik te maken van de functies van de geavanceerde spraakassistent. De televisies met ThinQ kunnen ook functioneren als slimme ‘hubs’, waarmee andere smarthome-apparaten, zoals robotstofzuigers, speakers, airconditioners, luchtreinigers, slimme lampen en vele andere apparaten die via Wi-Fi of Bluetooth met de TV kunnen worden verbonden en worden aangestuurd.

Met de nieuwste α (Alpha) 9-processor van LG, die de OLED-TV’s aanstuurt, ervaren kijkers een grote verbetering van de OLED-beeldkwaliteit, die door vele experts en gebruikers al als beste wordt gezien. De Nano CellTM SUPER UHD TV’s van LG gebruiken ‘Full-Array Local Dimming’-achtergrondverlichting (FALD) dat zorgt voor diepere zwarttinten en verbeterde kleuren, evenals precieze schaduwdetails voor levensechte beelden.

Moderne levensstijl transformeert door AI

LG heeft de techniek achter LG ThinQ in de OLED- en SUPER UHD Smart TV’s van 2018 verwerkt voor een betere interactieve ervaring. Zo kunnen gebruikers de televisie bedienen met verschillende spraakopdrachten. Via een eenvoudig installatieproces kan de TV verbonden worden met bijvoorbeeld spelcomputers en externe soundbars. Gebruikers kunnen op de TV informatie, afbeeldingen of video’s opzoeken door een spraakopdracht via de afstandsbediening, zoals ‘toon me alle films waarin Brad Pitt gespeeld heeft’ of ‘laat me yogavideo’s zien’.

Met ThinQ kunnen gebruikers elektronische programmagids optimaal benutten; zo kunnen ze om programma-informatie vragen of kan er gezapt worden naar een kanaal of programma. De TV kan opdrachten uitvoeren, zoals zoeken naar de soundtrack van een bepaalde film of zichzelf uitschakelen wanneer een programma voorbij is, zonder dat de naam van programma herhaald hoeft te worden of een specifieke eindtijd is ingevoerd. Bovendien kunnen gebruikers in bepaalde landen Google Assistent-spraakopdrachten gebruiken om slimme apparaten in huis te bedienen, zoals lampen, of diensten van derden te gebruiken.

OLED-beeldkwaliteit nadert perfectie

De nieuwste slimme processor die LG gebruikt in de 2018 OLED lineup – α (Alpha) 9 – zorgt voor levensechte beelden met ongelooflijk rijke kleuren, scherpte en diepte voor meer waarheidsgetrouwe weergave van beeld. Een belangrijk innovatief element van α (Alpha) 9 is het vierstaps-proces van ruisonderdrukking. Dat zijn twee keer zoveel stappen in vergelijking met conventionele technieken. Het algoritme zorgt voor meer finesse in het proces van ruisonderdrukking, waardoor de helderheid van beelden die worden beïnvloed door storende artefacten wordt verbeterd en een effectievere weergave van subtiele overgangen mogelijk is.

De processor zorgt ook voor verbeterde kleurweergave, dankzij de geavanceerde weergavemogelijkheden komen de kleuren op beeld dichterbij de oorspronkelijke content dan ooit. Het verbeterde algoritme voor kleurcorrectie maakt meer natuurlijke kleuren mogelijk omdat het zeven keer meer referentiekleurcoördinaten heeft dan voorheen. α (Alpha) 9 is ontworpen om hoge framesnelheid (HFR) te kunnen ondersteunen: zo tonen de televisies van LG bewegend beeld vloeiender en duidelijker met 100 beelden per seconde. Dit zorgt voor een betere weergave van snel bewegend beeld zoals sportwedstrijden en actiefilms. Met de nieuwe beeldprocessor bieden de LG OLED TV’s uit de 2018 lineup maximale kwaliteit voor een ongekend spectaculaire kijkervaring.

LG SUPER UHD TV: beter beeld door combinatie Nano Cell met FALD-achtergrondverlichting en α (Alpha) 7

In 2017 heeft LG belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van de ultieme LCD TV met haar Nano Cell SUPER UHD TV’s. Door Nano Cell te combineren met FALD-achtergrondverlichting en de α (Alpha) 7 processor bieden de SUPER UHD TV’s uit de 2018 lineup een groot aantal technologische voordelen, waaronder diepere zwarttinten, verbeterde beeldweergave, betere schaduwdetails en nauwkeurige kleurweergave vanuit brede kijkhoeken.

Bij FALD-achtergrondverlichting kunnen de ledlampen in de achtergrondverlichting-zones van de 2018 SUPER UHD TV’s dichter bij elkaar en verspreid over het hele scherm worden geplaatst, in tegenstelling tot randverlichting waarbij achtergrondverlichting aan de randen van het TV-scherm wordt geplaatst. De technologie van LG verbetert de zwartniveaus en beeldweergave door de ledlampen afzonderlijk in en uit te schakelen. In een scene met donkere en lichte delen worden de lampen achter de donkere delen volledig uitgeschakeld en de lampen achter de lichte delen staan aan: hierdoor zijn schaduwdetails beter zichtbaar en wordt zogeheten backlight bleeding tot een minimum beperkt. Al met al zorgt dit voor een verbeterd contrast en levensechte kijkervaring.

Best mogelijke 4K HDR-bioscoopervaring: LG TV’s ondersteunen alle HDR-formats

De 2018 OLED en SUPER UHD televisies van LG zijn voorzien van 4K Cinema HDR, dat voor een echte bioscoopervaring zorgt. De OLED en SUPER UHD TV’s ondersteunen Advanced HDR van Technicolor en, net als bij eerdere televisies van LG, worden alle belangrijke HDR-formats ondersteund: van het premium Dolby VisionTM tot HDR10 en HLG (Hybrid Log-Gamma) – zodoende hebben gebruikers toegang tot het grootste aanbod van hoogstaande HDR-content. Alle 2018 OLED TV’s en de SUPER UHD TV’s zijn voorzien van Dolby Atmos, dat voor de best mogelijke audio-ervaring zorgt – het geluid past helemaal bij het beeld en zorgt voor levensecht surround sound zonder dat extra luidsprekers nodig zijn.

De LG OLED en LG SUPER UHD televisies uit de 2018 lineup zijn tot en met 12 januari te ontdekken op CES 2018 in booth #11100 in de Central Hall van het Las Vegas Convention Center. Wil je langskomen voor een press tour, laat het dan zeker weten! Dan plannen we een booth tour in met Jeroen Peeters, technical spokesperson van LG Benelux.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Samsung onthult eerste Thunderbolt 3 QLED Curved Monitor op CES 2018

LU9915: Nieuwe topper onder de BenQ-laserprojectoren