in

Linksys voegt webinterface toe aan Velop Whole Home Wi-Fi Mesh Systeem

Met de webinterface kunnen Velop-gebruikers hun netwerk beheren en toegang krijgen tot geavanceerde functies op een Mac en Windows-PC.

Linksys maakt vandaag bekend een webinterface voor Velop-gebruikers toe te voegen. Net als bij de webinterface voor Linksys WRT- en Max-Stream-routers kunnen Velop-gebruikers nu niet alleen op een iOS- of Android-apparaat maar ook op een Mac of Windows-computer hun thuisnetwerk beheren. De stijlvol vormgegeven Velop is ontwikkeld voor optimale prestaties en gebruiksgemak bij het opzetten en beheren van thuisnetwerken met de Linksys-app. En met de toevoeging van de browser interface zijn nu er nog meer manieren om het thuisnetwerk te beheren. Ook zijn geavanceerde functies toegevoegd. De nieuwe gebruikersinterface is nu wereldwijd beschikbaar voor alle Velop-gebruikers met de nieuwste firmware-update.

“Velop is een van de meest bekroonde mesh-oplossingen op de markt vanwege zijn sterke prestaties, eenvoudige installatie en stijlvolle vormgeving. Toch was er één functie die sommige reviewers misten, namelijk een webinterface”, aldus Dan Albertson, Senior Product Manager voor software bij Linksys. “Gebruikers wilden een webinterface om toegang te krijgen tot geavanceerde functies die niet in de app te vinden zijn, of om wijzigingen in hun netwerk aan te brengen via hun computer en niet op hun telefoon of tablet. Dus ging Linksys aan de slag. We zijn verheugd om deze functie vandaag aan Velop-gebruikers te kunnen aanbieden.”

De nieuwe webinterface bevat de volgende functies:

• Toegang tot geavanceerde instellingen:

  • DHCP-servertoegang om automatisch IP-adressen toe te kennen aan apparaten die op het netwerk komen. Dit vereenvoudigt de connectiviteit voor mobiele apparaten die het netwerk regelmatig verlaten en later weer terugkomen.
  • DNS-configuratie voor het koppelen van hostnamen, bijvoorbeeld een webadres aan een bepaald IP-adres.
  • Probleemoplossing: apparatentabel, routerrapport, ping/trace route, logboeken. Deze functies bieden extra inzicht in netwerkprestaties.
  • Beveiliging: firewall, VPN-verbinding, DMZ-instellingen. Gebruikers kunnen met deze instellingen hun netwerkbeveiliging beheren.

• Browsertoegang voor gebruikers met een Mac of Windows-pc.

“Met deze firmware-update en een nieuwe update van de Linksys-app voor iOS en Android geeft Linksys ook meer inzicht in Velop-netwerken door in de apparatenlijst van de app niet alleen de node te laten zien waar een draadloos apparaat mee verbonden is, maar ook de signaalsterkte ervan. Dit helpt gebruikers om een beter beeld te krijgen van de prestaties van een apparaat”, voegt Albertson toe.

Gebruikers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de functies die alleen te vinden zijn in de Linksys-app, waaronder:

  • Velop-installatie
  • Snelheidstest
  • Kanaalzoeker
  • Notificaties

Velop-netwerken waarvoor automatische firmware-updates zijn ingeschakeld, ontvangen automatisch ‘s nachts de nieuwe firmware. Als de optie voor automatische firmware-updates uitgeschakeld is, kan de nieuwe firmware handmatig worden gedownload en geïnstalleerd. Kijk op de Linksys-ondersteuningspagina voor meer informatie. Gebruikers kunnen terecht op de Linksys-ondersteuningswebsite om meer te weten te komen over automatische firmware-updates.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ALSO wint 2017 Microsoft Distributor Partner of the Year Award

IFROGZ breidt collectie draadloze earphones uit