in

Onderzoek: Aankoopcriteria voor zakelijke smartphones

Regelmatige en snelle beveiligingspatches, levering van OS-upgrades en een uitgebreid portfolio zijn het belangrijkste – Studie van HMD Global onthult dat 95% van de inkopers in West-Europese bedrijven met meer dan 50 werknemers bij de aankoop van nieuwe smartphones waarde hechten aan de levering van regelmatige en snelle beveiligingsupdates.

Mobiliteit is een belangrijke bouwsteen in de meeste strategieën voor bedrijfstransformatie. Mobiele toegang tot bedrijfsapplicaties en clouddiensten kan de productiviteit van medewerkers verhogen. Smartphones zijn daarom een onmisbaar werkinstrument geworden voor professionals.

Volgens de HMD Global 2018 Business Smartphone Purchase Survey voor West-Europa heeft 85% van de bedrijfsorganisaties een BYOD-strategie (Bring Your Own Device) en mogen hun werknemers hun eigen apparaten gebruiken op het werk. Toch is de aanschaf van smartphones een belangrijke kwestie voor bedrijven en de complexiteit ervan mag niet worden onderschat. Inkoopmanagers moeten rekening houden met een groot aantal functies om een smartphonevloot te vinden die niet alleen het meest effectief tegemoetkomt aan de verschillende behoeften van de medewerkers en hun gebruiksvoorkeuren, maar ook in lijn is met het beveiligingsbeleid van het bedrijf.

“De levering van regelmatige en snelle beveiligingsupdates en OS-upgrades maakt mobiele apparaten veerkrachtiger tegen aanvallen van hackers.”

Volgens IDC kiest de overgrote meerderheid van de inkopers voor Android-apparaten: bijna 80% van alle zakelijke smartphones zijn Android-toestellen*, wat dicht bij het wereldwijde totale marktaandeel van Android van 84%** ligt.

Belangrijkste aankoopcriteria

Uit de HMD Global 2018 Business Smartphone Purchase Survey blijkt dat de levering van regelmatige en snelle beveiligingsupdates, de beschikbaarheid van OS-upgrades en de mogelijkheid van de smartphoneleverancier om een breed scala aan zakelijke apparaten te bieden de belangrijkste criteria zijn voor bedrijven bij het inkopen van nieuwe smartphones.

“De levering van regelmatige en snelle beveiligingsupdates en OS-upgrades maakt mobiele apparaten veerkrachtiger tegen aanvallen van hackers. Dit betekent dat cyberdefensie begint zodra u een beslissing neemt over de aanschaf van smartphones”, aldus Andrej Sonkin, General Manager Enterprise Business bij HMD Global. “Alle nieuwe Nokia-smartphones van Nokia 3.1 en hoger maken deel uit van de Android One-familie en de meeste maken ook deel uit van het Android Enterprise Recommended-programma. Alle Nokia Android One-smartphones ontvangen vanaf de lanceringsdatum drie jaar lang maandelijks beveiligingspatches en twee jaar lang OS-upgrades.”

Grote bedrijven hechten waarde aan een breed smartphone-assortiment

Ongeacht hun grootte zijn bedrijven het in grote lijnen eens over het belang van OS-upgrades als inkoopcriterium. Wat betreft regelmatige en snelle beveiligingspatches en een brede keuze aan bedrijfsapparaten blijkt uit het onderzoek dat er grote verschillen bestaan tussen grote bedrijven met meer dan 500 werknemers en kleine bedrijven met minder dan 200 werknemers. Hoe groter het bedrijf, hoe belangrijker regelmatige en snelle beveiligingspatches worden geacht. Dit geldt ook voor de beschikbaarheid van een brede keuze aan zakelijke apparaten.

HMD Global – the home of Nokia phones – biedt de meest uitgebreide selectie van Android Enterprise Recommended-smartphones op de markt. Het aanbod omvat de high-end smartphones Nokia 8 Sirocco en Nokia 8, de hogere middenklasse modellen Nokia 7 plus en Nokia 6.1, de middenklasse smartphone Nokia 5.1 3G/32GB en de kosteneffectieve Nokia 3.1 3G/32GB.

Methodologie

De HMD Global Business Smartphone Purchase Survey werd in juli 2018 in Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje uitgevoerd door Lightspeed in opdracht van HMD Global. Alle 500 bevraagde inkoopbeslissers zijn volledig verantwoordelijk voor de smartphone-aankopen of delen die verantwoordelijkheid met anderen in de organisatie. Zij vertegenwoordigen kleinere ondernemingen met 51 tot 250 werknemers, middelgrote organisaties met 251 tot 500 werknemers en grote ondernemingen met meer dan 500 werknemers.

U kan hier de volledige studie bekijken.

*Bron: IDC, March 2017 Corporate and individually liable shipments
**Bron: IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, 30 mei 2018

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Beleef de Shadow of the Tomb Raider Experience van 10 tm 16 september in Utrecht

Distributie voor Speck