in

Rakuten Kobo onthult de Kobo Libra H2O: een moderne, waterdichte, lichtgewicht, 7-inch e-reader

Verleng je vakantie met een goed boek – Rakuten Kobo kondigt een nieuwe e-reader aan: de Kobo Libra. Bij de ontwikkeling van dit model heeft Kobo de perfecte balans gevonden tussen innovatieve digitale technologie, een comfortabele leeservaring en een modern ontwerp.

Deze e-reader is ontworpen en gebouwd om het gebruik- en leesgemak te verbeteren en biedt lezers de ultieme leeservaring, aan te passen naar hun eigen voorkeuren, in een fris design. De e-reader is in Nederland verkrijgbaar vanaf 17 september 2019 voor een prijs van € 179,99.

Met de Kobo Libra H2O heeft het team van deskundige productontwerpers en softwareontwikkelaars van Kobo de functies gecombineerd die lezers prettig vinden. Zo bevat de e-reader ergonomische, met één hand bestuurbare knoppen voor het omslaan van de pagina’s, ComfortLight PRO-verlichting waarmee blauw licht wordt weg gefilterd en een HD Carta E Ink-scherm van 7 inch dat bestand is tegen zon en water zodat je dag en nacht kan lezen, waar en wanneer je maar wil. Daarnaast dient de multifunctionele sleepcover niet alleen ter bescherming, maar kan deze ook als leesstandaard worden gebruikt, zowel in portret- als landschapsmodus.

Bij elk nieuw apparaat dat we maken is het onze missie om de leeservaring alsmaar te verbeteren

De Kobo Libra H2O heeft een opslagruimte voor 6.000 boeken en weegt slechts 192 gram. De Kobo Libra H2O is verkrijgbaar in klassiek zwart en wit. De covers zijn er in vier kleuren: zwart, roze, grijs en aqua. Zo kunnen lezers het apparaat en de cover kiezen in de kleur die het beste bij hen past.

‘Bij elk nieuw apparaat dat we maken is het onze missie om de leeservaring alsmaar te verbeteren,’ aldus Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo. ‘Veel van onze klanten kiezen voor digitaal lezen vanwege het gemak en de draagbaarheid. Met de Kobo Libra H2O hebben we een naadloze digitale leeservaring ontworpen, verpakt in een fris en modern ontwerp.’

Verleng je vakantie, lees een boek

Een lekker boek lezen we vooral tijdens de vakantie. Toch raadt Kobo aan ook daarna eens een e-book op te pakken. ’Lezen heeft verbazingwekkende cognitieve voordelen en zorgt voor ontspanning,’ zegt Dr. David Lewis, oprichter van Mindlab International, een onafhankelijk onderzoeksadviesbureau gevestigd aan de Universiteit van Sussex. ‘Uit onderzoek blijkt dat slechts zes minuten lezen de stressniveaus met maar liefst 60 procent vermindert. Bovendien kwamen we erachter dat lezen voor 77 procent van de mensen een ontspannend effect heeft en dat 39 procent van de mensen het gevoel heeft dat ze tijdens het lezen weg worden gevoerd van hun dagelijkse beslommeringen. Bijna de helft (46%) ervaart lezen als een opbeurende ervaring.’

Kobo’s eigen onderzoek uit 2019 toont aan dat 93 procent van de digitale gebruikers ervoor kiest om te lezen omdat het hen helpt om te ontspannen en te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Bovendien heeft 45 procent van de gebruikers het gevoel dat ze dieper lezen en meer door een boek worden meegevoerd als ze op een e-reader lezen. Kobo moedigt lezers aan om een ‘leesvakantie’ te nemen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen die een goed boek met zich meebrengt.

Onbeperkt leesplezier

Met het Kobo Plus abonnement van Kobo en bol.com kunnen consumenten in Nederland en België onbeperkt lezen en luisteren voor een vast bedrag per maand. Binnen het aanbod van ruim 365.000 e-books en meer dan 31.000 luisterboeken, met internationale bestsellers, Nederlandse auteurs en eigen Kobo Originals, is er voor iedereen wel wat te lezen. E-books kunnen via Kobo e-readers, de bol.com en Kobo leesapp en via de shops van bol.com en Kobo gekocht en moeiteloos gelezen worden op smartphone en Kobo e-readers. Luisteren kan via de app voor smartphone en tablet.

Nieuwe functies in de Kobo Libra H2O zijn onder meer:

  • Verbeterde navigatiebalk: om door het hele e-book te navigeren in plaats van door een enkel hoofdstuk. Blader eenvoudig heen en weer door het e-book zonder de huidige pagina te verliezen. Deze wordt aangegeven met een zwarte stip om gemakkelijk weer terug te keren.
  • Paginapreview: er verschijnt nu een preview van pagina’s die zijn bekeken met de navigatiebalk. Gebruik de voorbeeldpagina om snel andere delen van het boek te scannen en navigeer eenvoudig naar de desbetreffende pagina door op het voorbeeldvenster te tikken.
  • Bijgewerkte kop- en voetteksten: deze geven tegelijkertijd de hoofdstuk- en boekvoortgang weer, zodat altijd te zien is hoe ver de lezer in het boek is.
    Voortgangsbalk: een dunne zwarte balk onderaan het scherm toont in één oogopslag waar de lezer zich in het e-book bevindt.
  • Verbeterd menu: veeg omhoog vanaf de onderkant van de pagina om het nieuwe menu te openen. De navigatiebalk is nu onderdeel van het menu zodat de lezer beter weet waar deze zich in het boek bevindt. Annotaties (notities, markeringen en bladwijzers) zijn gemakkelijker toegankelijk door op het annotatiepictogram onderaan het scherm te tikken.

Raak vertrouwd met de Kobo Libra H2O

Een hele nieuwe look
De Kobo Libra H2O heeft een strak, modern design en is verkrijgbaar in zwart en, op veler verzoek, in wit. De sleepcovers zijn beschikbaar in een meerdere kleuren, namelijk zwart, grijs, roze en aqua.

Met een 7 inch Carta E Ink HD-touchscreen en een resolutie van 1680 x 1264 300 ppi biedt de Kobo Libra H2O een leeservaring in hoge resolutie. Het apparaat heeft een formaat van 144 mm breed x 159 mm hoog, 5.0 mm randen. Het apparaat is 7,8 mm dik. De Kobo Libra H2O is met slechts 192 gram en is een van de lichtste apparaten uit de Kobo-familie, geschikt om urenlang comfortabel te lezen.

Klaar voor het strand en in bad met HZO Protection™
De Kobo Libra H2O is perfect voor op het strand of in bad vanwege de HZO Protection™-waterbestendigheid. Dit betekent dat het apparaat voldoet aan de vereisten van de IPX8-classificatie (tot 60 minuten waterdicht in water tot een diepte van 2m).

De voordelen van ComfortLight PRO
Kobo Libra H2O beschikt over onze ComfortLight PRO-technologie om de blootstelling aan blauw licht, wat de slaap negatief kan beïnvloeden, te verminderen. Met de Kobo Libra H2O houdt je boek je ’s nachts misschien wakker, maar je apparaat doet dat niet. De automatische instelling bootst de natuurlijke progressie van de zon na en geeft de optimale helderheid en tint op basis van het tijdstip van de dag. Lezers kunnen ook hun eigen lichtinstelling kiezen op basis van hun persoonlijke voorkeur.

Beheer online artikelen met Pocket
De Kobo Libra H2O is volledig geïntegreerd met Pocket, zodat webartikelen rechtstreeks op de e-reader kunnen worden opgeslagen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zyxel bestaat dertig jaar en deelt uit

Geavanceerde monitoren brengen game-snelheid naar IPS met 240 Hz verversingssnelheid