in

Sennheiser Momentum True Wireless 3 review

Het is soms best vermoeiend als er zoveel verschillende draadloze earbuds om je aandacht vechten. Toch is het interessant om een oogje in het zeil te houden wanneer de grote merken, zoals Sony of Sennheiser, een nieuw product introduceren. Ook deze Sennheiser Momentum True Wireless 3 is er namelijk eentje om te bekijken.

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 is de derde generatie van Sennheiser’s serie van dezelfde naam. Na de release van de tweede generatie twee jaar geleden, zijn deze premium oortjes gericht op het verbeteren en verfijnen van de prestaties en het ontwerp van hun voorganger.

De eerste twee generaties Momentum oortjes van Sennheiser klonken al geweldig en hadden superieure noise-canceling, maar deze derde generatie doet er nog een schepje bovenop.

Het design

Waar de True Wireless 1 en 2 vrijwel identiek waren, wijkt de Sennheiser Momentum True Wireless 3 aardig af van het eerdere ontwerp, en lijkt meer op de nieuwe Cx-serie van Sennheiser. De aluminium frontplaat is weg, en wordt vervangen door een halfronde zwarte plastic behuizing, doorboord met twee gaten voor de microfoons.

De look is dus iets meer futuristisch, en naast de originele zwarte en witte kleuren kun je nu ook voor ‘grafiet’ kiezen. Eenmaal in de hand geeft de Momentum TW3 een vertrouwd gevoel, versterkt door de dikte van het omhulsel – die gemaakt is om lang mee te gaan.

Op dezelfde manier voelt het oplaaddoosje ook stevig, en het is een van de meest stijlvolle cases die momenteel beschikbaar zijn. Het kleine doosje is bedekt met een grijsachtige stof, en het openen en sluiten ervan geeft natuurlijk een bevredigend gevoel.

De audiokwaliteit

Het nieuwe model van Sennheiser biedt betere texturen, vloeiendere transients en een breder geluidsbeeld. De earbuds hebben een goede bass, de lage tonen zijn punchy en blijven goed gecontroleerd. Er zit ook een bass-boost-functie op, fijn voor de liefhebber, maar zelf vind ik het niet veel toevoegen aan m’n luisterervaring.

De middentonen en hoge tonen zijn gedetailleerd en goed gebalanceerd, zang is helder en de meeste muziekgenres klinken geweldig. Die goeie balans zorgt er bij de TW3 voor dat je langdurig kan luisteren, zonder dat je oren er moe van worden. Geen lage kwaliteit earbuds dus!

Noise-canceling

De noise-canceling werkt voor earbud-standaarden super, en werkt veel gebrom, ventilator- en weggeluid goed weg. Ook de Anti-Wind instelling die beschikbaar is in de app is een van de beste op de markt. De oordopjes steken namelijk wel iets uit het oor, en lijken gevoelig voor windvlagen. Maar met de Anti-Wind modus ingeschakeld werd het geluid op een winderig perron toch sterk verminderd.

De transparantiemodus is erg sterk, en net als zijn voorgangers vooral handig voor interacties op korte afstand, zoals face-to-face met iemand praten. In tegenstelling tot zijn voorgangers kan het transparantieniveau nu echter worden aangepast, zodat je de hoeveelheid achtergrondgeluid die wordt doorgelaten nu zelf kunt bepalen. Dit is vooral handig met de ‘Sound Zones’ optie in de app, hierover straks meer.

De features

Sennheiser heeft ervoor gekozen om zich vast te houden aan dezelfde zeer prima batterijduur voor de True Wireless 3 – zeven uur in de oordopjes en 28 uur met de oplaadcase is zeker acceptabel. De case laadt op via USB-C, waarbij 10 minuten ‘snelladen’ een uur afspelen oplevert.

Om ervoor te zorgen dat de TW3 bij iedereen past, worden er vier sets siliconen oordopjes megeleverd, met een diameter van 10-15 mm. Daarnaast worden de earbuds ook geleverd met drie sets siliconen ‘Ear Wings’ die om de buitenste randen van de buds zitten om de gekozen pasvorm vast te zetten.

De oordopjes ondersteunen standaard Bluetooth 5.2 met de universele SBC- en AAC-audioformaten. Maar ze ondersteunen ook het allernieuwste aptX Adaptive audioformaat, dat bij gebruik met een compatibel apparaat een betere audiokwaliteit en lagere latentie biedt, wat vooral goed is voor gaming.

De Smart Control App

De Sennheiser Smart Control App biedt een hele hoop opties en info: je lijst met aangesloten apparaten, een drie-bands equalizer, Sound Check (waarmee je aangepaste EQ presets kunt testen), Transparency Mode instellingen, Adaptive Noise Cancellation, “Sound Zones” en Touch Controls. Je kunt ook op het tabblad Instellingen tikken om de tegels te reorganiseren op de manier die jij wil – een leuk extraatje.

Veel draadloze hoofdtelefoons hebben tegenwoordig wel EQ-opties, om gebruikers de kans te geven de toonbalans zelf aan te passen, maar de Momentum True Wireless 3 gaat hier een stap verder om deze geluidsaanpassing toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

Ook kun je ‘Sound Zones’ instellen, waarmee je de gewenste EQ- en Noise-cancelingniveaus kunt aanpassen op wanneer je een bepaald gebied binnengaat of verlaat. Je kunt hem bijvoorbeeld zo instellen dat de earbuds automatisch meer bass hebben wanneer je de sportschool binnengaat, of dat ze gelijk noise-canceling inschakelen wanneer je thuis verlaat, waarbij de oortjes dan automatisch teruggaan naar zijn normale instellingen wanneer je weggaat of terugkomt. Super handig.]

De touch controls kunnen ook worden aangepast, zo kan je zelf bepalen welke tap- en tap-hold acties op welke oordopjes het afspelen van muziek, het beantwoorden van oproepen, of de ANC/Transparency-modus moeten regelen.

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 is beschikbaar vanaf €249,99 en te verkrijgen in wit, graniet en zwart.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Cadeautje bij lokale milieustraat en veel kringloopwinkels in ruil voor elektronisch afval tijdens Nationale Wecycleweek

Herman Miller en Logitech G introduceren Vantum, een moderne gamestoel speciaal ontworpen voor de gamer van nu