in

Twee op de drie consumenten houdt rekening met milieu bij online bestelling

Jongeren zijn milieubewuster dan ouderen – 67 procent van de Nederlandse en Belgische consumenten houdt rekening met het milieu als ze een online bestelling plaatsen.

Dit blijkt uit onderzoek van Descartes, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, onder meer dan duizend Nederlandse en Belgische consumenten. Onder 18- tot 24-jarigen is dit zelfs 82 procent. Oudere generaties, zoals 55- tot 64-jarigen en 65-plussers, houden minder rekening met het milieu bij het plaatsen van een online bestelling (respectievelijk 41% en 44%).

Bundelen van leveringen

Aan consumenten werd in het onderzoek gevraagd of ze bereid zijn al hun online bestellingen in een week op te sparen, zodat ze wekelijks maar één bestelling ontvangen. Dertig procent van hen gaf aan geïnteresseerd te zijn in een bezorgdienst die deze service aanbiedt. Hiernaast valt een verschil op te merken tussen de aankoop van goedkope en dure items. Achttien procent van de consumenten geeft namelijk aan dat ze de impact op het milieu ook prioriteren als ze een goedkope online bestelling doen. Onder 18- tot 24-jarigen is dit zelfs bijna een kwart (24%).

Albert van Roekel, director solutions consultancy EMEA bij Descartes: “Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de impact die een online bezorging heeft op het milieu. Zeker de jongere generaties hebben hier oog voor. Het bundelen van leveringen kan al veel schelen; zo hoeft een bezorger minder rondes te maken en kan deze efficiënt bezorgen. Daarnaast winnen duurzame bezorgopties ook aan populariteit. Consumenten geven daarbij aan of ze een bestelling per se de volgende dag nodig hebben, of dat deze ook wat langer op zich kan laten wachten. Op die manier kan de bezorging gecombineerd worden met andere leveringen, waardoor het milieu minder belast wordt.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

LG lanceert One:Quick Series om hybride werken eenvoudiger te maken

Uitleesapparatuur voor je auto