in ,

Veilig de zomervakantie door met een slim huis

Smarthomebedrijf digitalSTROM introduceert effectieve beveiligingstoepassingen – Ga je deze zomer op vakantie? Uit politiestatistieken blijkt dat het aantal inbraken en inbraakpogingen verdubbelt in de zomermaanden.

Daarnaast blijkt dat twee derde van alle inbraken plaatsvinden in de avonduren. Het is natuurlijk handig als je huis beveiligd is met een inbraakalarm, maar het is ideaal als het huis slim genoeg is om ervoor te zorgen dat potentiële dieven niet in de verleiding komen om tot inbraak over te gaan. Smarthomebedrijf digitalSTROM introduceert daarom een aantal effectieve beveiligingstoepassingen die hulp bieden tegen inbraak en inbraakschade.

Voor de meeste klanten die vandaag de dag geïnteresseerd zijn in een smarthome-systeem, ligt de focus vooral op het vergroten van het wooncomfort en vereenvoudiging van de dagelijkse routines. Andere wensen liggen vaak op het vlak van energie-efficiëntie en veiligheid in huis. Met een smarthome zijn er een aanzienlijk aantal toepassingen waardoor het huis veiliger wordt. Een smarthome biedt dankzij intelligente toepassingen en always-on toegang op afstand tot alle apparaten en nieuwe manieren om het huis te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan effectieve preventie. Zodra de aanwezigheid van ongenodigde gasten wordt gesignaleerd wordt de inbreker afgeschrokken, waardoor schade aan sluitsystemen, deuren en ramen kunnen worden voorkomen.

Een slim systeem praat met je huis
Een smarthomesysteem zoals digitalSTROM biedt een compleet netwerk waardoor een bi-directionele communicatiestructuur ontstaat tussen alle apparaten. Het instellen van een nieuwe beveiligingsfunctie is eenvoudig omdat alle toepassingen van een smarthome draaien op software. Vanwege de intelligente interactie van netwerkapparaten kan een orkestratie plaatsvinden van multi-room scenario’s die door de bewoners op elk moment kan worden aangepast naar hun individuele wensen en behoeften. Vooraf thuis of vanaf de vakantiebestemming.

Met digitalSTROM kunnen alle verbonden apparaten bediend worden en met elkaar interacteren. Dit komt door de digitale intelligentie van de kroonsteentjes die verbonden worden met de apparaten, waardoor elk apparaat zijn eigen intelligentie krijgt. De intelligente koppeling maakt het mogelijk om bestaande apparaten die niet expliciet zijn vastgesteld voor veiligheidstoepassingen, toch toegevoegd kunnen worden als onderdeel van veiligheid en alarmscenario’s. En dat vergroot het aantal toepassingen en functionaliteiten enorm, zonder dat er een uitbreiding van producten hoeft plaats te vinden. De huiseigenaar stelt in dat de deurbel automatisch aan de beveiligingscamera doorgeeft om een foto te maken van iemand die aanbelt. Vervolgens krijgt de eigenaar een notificatie per mail of een pushnotificatie via de digitalSTROM app of als iemand aanbelt, speelt niet alleen audio af via Sonos, maar begint de verlichting ook te knipperen.

Niet thuis, maar dat weet de inbreker niet
Scenario’s instellen die aanwezigheid in huis simuleren behoort tot één van meest effectieve opties. Bijvoorbeeld: de verlichting gaat elke avond aan en de gordijnen gaan ’s avonds dicht en in de ochtend weer open. Dit kan ook met je smartphone ingesteld worden, zelfs vanaf je vakantie-adres. Als de inbreker ondanks deze toepassingen toch besluit in te breken. Dan volgt stap twee: de inbreker afschrikken als hij eenmaal binnen is. Verlichting gaat fel aan en begint te knipperen en er wordt een luid audiosignaal afgegeven. De eigenaar krijgt een pushbericht op zijn mobiele apparaten.

Een slim alarmsysteem helpt niet alleen tegen indringers, maar biedt ook veiligheid als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. De rookmelder kan automatisch digitalSTROM activeren waarbij alle luiken opengaan, lichten aangaan en een veilige evacuatie mogelijk wordt. Tegelijkertijd krijgen bewoners een pushnotificatie op hun telefoon.

Inbrekers op heterdaad betrappen
Niet alle inbraken gebeuren wanneer de bewoners afwezig zijn. De politie waarschuwt bewoners om inbrekers niet te confronteren als ze in hun huis zijn, omdat dit tot geweld kan leiden. Een veiligere oplossing is om de dief af te schrikken met een paniekknop. Deze toepassing kan met een fysieke knop zoals bijvoorbeeld een lichtschakelaar geactiveerd worden in huis. Uiteraard kan dit ook via de app. Hiermee gaan onmiddellijk alle lichten aan en wordt een akoestisch signaal afgegeven via het audiosysteem, de luiken gaan open zodat de indringer zo snel mogelijk uit het huis is.

Denon kondigt nieuwe HEOS Drive aan

Lancering van members-only online marktplaats doorbreekt laatste barrieres in wereldwijde B2B handel