in , ,

DigiTip: De nieuwe Honeywell Lyric C1 Wi-Fi beveiligingscamera

Vraag je je weleens af of – terwijl je niet thuis bent – de huisdier(en) niet je kerstboom te lijf gaan, je kinderen geen ruzie maken of al stiekem al de kado’s onder de boom bewonderen? Dankzij de Lyric C1 Wi-Fi beveiligingscamera van Honeywell kun je dit én meer vanaf nu op afstand in de gaten houden.

De eenvoudig zelf te installeren C1 is het nieuwste product in Honeywell’s alsmaar groeiende assortiment van producten die helpen je woning slimmer te maken.

Met behulp van de Lyric-app op uw smartphone of tablet is de compacte C1 in enkele snelle stappen te installeren. De C1 kan met de verstelbare, magnetische voet op een vlak oppervlak geplaatst worden. Ook is de C1-camera aan de muur te bevestigen, waardoor hij in elke ruimte past. De camera maakt 720p HD-video’s (30fps) bij normale lichtomstandigheden en is uitgevoerd met ‘nightview’ voor ’s avonds of donkere omgevingen. Met een brede kijkhoek van 135 graden biedt de C1 goed beeld, zonder hem te hoeven draaien of kantelen.

Wanneer de C1 ongebruikelijke bewegingen detecteert of zelfs een ongebruikelijk geluid ‘hoort’, stuurt hij direct een notificatie naar de Lyric-app op je smartphone of tablet. Daarnaast stuurt hij een e-mail naar het geregistreerde account. De slimme geluidsdetectie van de C1 met ingebouwde microfoon herkent ook het alarm van rook- en koolmonoxidemelders en stuurt op basis daarvan ook een notificatie. De ingebouwde luidspreker maakt tweeweg-communicatie mogelijk – handig als je je huisdier wil toespreken zodat hij van de bank afgaat of als je wil praten tegen iemand in die ruimte. Het bleek in mijn geval ook hilarisch om de eerste keer de huishoudelijke hulp de stuipen op het lijf te jagen, maar daarover zou ik verder zwijgen…

De eenvoudig zelf te installeren C1 is het nieuwste product in Honeywell’s groeiende assortiment van producten die helpen huizen slimmer te maken.

De C1 werkt via 220V-voeding waardoor je geen batterijen hoeft te vervangen. En dankzij de lokale versleutelde opslag – de C1 wordt geleverd met een SD-kaart van 8 GB – zijn beelden op elk moment op te nemen, zelfs als de wifi-verbinding in huis uitvalt. Daarnaast worden beelden automatisch 24 uur gratis en veilig opgeslagen in de cloud, vanwaaruit ze zijn te streamen en downloaden via de Lyric-app.

De C1 is zelfs zo ‘slim’ dat als hij beweging of geluid heeft gedetecteerd, hij ook de beelden in de seconden voorafgaand aan de gebeurtenis opslaat. Verder is het mogelijk twee digitale-detectiezones in te stellen. Daarmee weet de C1 dat hij bewegingen als die van bijvoorbeeld een plafondventilator moet negeren. Daarnaast is de detecteerfunctie van de C1 automatisch aan en uit te schakelen op basis van de locatie van je smartphone (geofencing). Dus ben je thuis zal de C1 niet in ene afgaan. Dit is op meerdere apparaten in te stellen, zodat als er 1 van de apparaten in de woning aanwezig is de detecteerfunctie vanzelf uitschakelt.

Prijs

De Lyric C1 Wi-Fi Beveiligingscamera is nu verkrijgbaar bij verschillende e-tailers voor een consumentenadviesprijs van 119 euro.

Meer informatie

Mocht je meerdere producten uit het Honeywell smart-assortiment hebben worden deze allemaal in dezelfde Lyric-app weergegeven. Eerder testten we al de Honeywell Lyric T6, de slimme thermostaat. Check deze test via deze link. Voor meer informatie over het volledige assortiment – waaronder thermostaten, een waterlekkage- en vorstdetector en een huisbeveiligingssysteem – kun je terecht op getconnected.honeywell.com/nl.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Efficiënt betalingsverkeer Nederland op de tocht: Winkeliers vrezen forse toename kosten

Dreigingsvoorspellingen van Kaspersky Lab voor 2018