in ,

DigiFocus: Interview met Grzegorz Chuchra, CEO van Tedee

Wat voor een soort bedrijf is Tedee?

Tedee is een joint-venture van twee bedrijven, die als enige combinatie in staat zijn om een briljante smart-lock te bouwen. GERDA (www.gerda.com) is de grootste en oudste fabrikant van cilinders en sloten in Polen. Het bedrijf heeft 40 jaar ervaring en diepgaande kennis over deze industrie. Het tweede bedrijf is Predica (www.predicagroup.com), het internationale IT-adviesbureau dat zich richt op de digitale transformatie van grotere ondernemingen.
Samen hadden we zowel de capaciteit als de mogelijkheden om het meest compacte, sterkste en snelste gemotoriseerde slimme slot in zijn soort te ontwerpen, te bouwen en te produceren. Het mooie was dat beide eigenaren – de eigenaar van de Gerda en de mede-eigenaar en CEO van Predica (ik) – persoonlijk verantwoordelijk waren voor het product en dat zorgde er zeker voor op dat we alle energie op de juiste manier benutten.

Wat onderscheidt Tedee van zijn concurrenten?

Je zou Tedee kunnen zien als de volgende generatie smart lock. Tedee is niet ontworpen en gebouwd als een elektronische gadget of een gespecialiseerd product voor een specifieke industrie. Het is gebouwd als een slot voor iedereen. Het ontwerpprincipe was om het conventionele slot op natuurlijke wijze te vervangen. De knop van de binnenkant van de deur is bijvoorbeeld bewust erg klein gemaakt, net iets groter dan een gewone deurknop. Het ontwerp is eenvoudig en licht. Het is geen grote, onhandige gadget – het past op natuurlijke wijze in het interieur.
Bovendien is hij extreem snel en stil! Dat kun je alleen ervaren als je het vergelijkt met andere sloten op de markt. Naar mijn mening, maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld, is het een voor de hand liggende keuze voor iedereen die een slim slot zoekt.

Hoe veilig is het Tedee-slot?

Tedee heeft al veel beveiligingselementen ingebouwd. Zoals gezegd is onze M&C cilinder ook SKG*** en onze applicatie heeft de mogelijkheid om de tweede factor (Face ID of PIN) ook in te schakelen. Maar naar mijn mening is het belangrijkste element niet de SKG*** of 2-factor authenticatie, maar is de benadering van security als essentieel element in het ontwerp en de implementatie de belangrijkste factor, het zogeheten ‘security by design’. Twee maanden geleden zei ik dat ik er zeker van was dat we voor een uitstekende beveiliging hebben gezorgd. Op dit moment kan ik zeggen dat we daar zelfs van hebben.
We hebben een onafhankelijke test laten uitvoeren door AV Test – The Independent IT-Security Institute (www.iot-tests.org) en na het uitvoeren van een volledige test hebben ze verklaard dat we een van die fabrikanten zijn, die van beveiliging een onderdeel van het productontwerp hebben gemaakt en niet alleen een nevenactiviteit. U kunt de volledige test vinden op hun website. Daar zijn we erg trots op!

Wat het vermelden waard is, is ook mijn persoonlijke achtergrond. Als oprichter en lange tijd CEO van www.predicagroup.com, gespecialiseerd in digitale beveiliging en cyber security, komt het security first-principe als natuurlijk bij mij op.

Momenteel wordt Tedee alleen via de website verkocht. Heeft u plannen om het retailkanaal uit te breiden of andere verkooppunten toe te voegen? Welke retailers/verkooppunten heeft u al in Nederland toegevoegd?

Ja, daar zijn we al mee begonnen. We zijn al diverse showrooms, kleinere eCommerce websites en slotenmakers aan het aansluiten op onze verkooporganisatie, zodat ook zij de de simme sloten van Tedee kunnen opnemen in hun assortiment. Bovendien werken we nauw samen met M&C en wordt de cilinder die in Nederland en België wordt verkocht vanaf januari door M&C geproduceerd.

Hoe ziet u de rol van de winkelier en de lokale slotenmakers in uw toetreding van de Nederlandse markt?

Slotenmakers zijn voor ons van fundamenteel belang. Zoals ik al zei ligt onze oorsprong in de slotenproductie en daarom begrijpen we slotenmakers heel goed. We zijn bezig met de implementatie van een programma genaamd “Digital Locksmith”, waarbij we lokale slotenmakers aan boord halen en opleiden voor de installatie van de slimme sloten van Tedee. We zien veel synergieën waar we kunnen samenwerken. Dus als u een slotenmaker bent en dit leest, neem dan contact op met support@tedee.com. Ik zou het zeer op prijs stellen als u deel gaat uitmaken van het team!

Voor retailers die gespecialiseerd zijn in smart-home is een goed slim slot een must-have product in uw aanbod.

Voor retailers die gespecialiseerd zijn in smart-home is een goed slim slot een must-have product in uw aanbod. Ik ben er zeker van dat als u Tedee toevoegt aan uw portfolio van producten, u snel zult merken dat het de moeite waard was. Bovendien is het prijsmodel zo ontworpen dat u er een behoorlijke marge uit kunt halen.

Welke voordelen zijn er voor winkeliers die Tedee willen verkopen? En hoe wordt de ondersteuning en service in Nederland beheerd?

Er zijn veel voordelen, maar twee daarvan zijn echt belangrijk. Ten eerste, en dat is iets wat je hebt gemerkt bij de vraag over het bloeiende aanbod, is dat de categorie ‘smart-lock’ de komende jaren aanzienlijk zal groeien.
Er zijn veel verschillende onderzoeken die aangeven dat deze trend zal aanhouden:

Elke retailer en detailist die zich in die categorie zal positioneren, zal er voordeel uit halen. De vraag is eigenlijk welke producent een dominante speler zal zijn. De voordelen van Tedee ten opzichte van andere spelers in de markt zijn, zoals eerder aangegeven, duidelijk aanwezig. Ik ben ervan overtuigd dat ons product de juiste kaarten in handen heeft om die leidende positie in de markt te nemen

Het tweede voordeel komt voort uit ons Digital Locksmith programma. Ik ben er zeker van dat zonder een “buy-in” van slotenmakers geen enkel slim slotenmerk zijn volledige potentieel zal kunnen ontwikkelen, en daarom behandelen we die groep zeer serieus en zetten we ze als de hoeksteen van onze strategie. Het hebben van slotenmakers aan boord zal een grote steun zijn voor de retailers.

Wat zijn de plannen van Tedee voor de Nederlandse markt?

We willen dat Tedee een synoniem wordt voor een slim slot. Hetzelfde als “google it” of recentelijk “let’s zoom”. Ik weet dat het een grote ambitie is, maar het hele team gelooft dat we het kunnen. Dat geeft me ook zo veel energie elke ochtend. We zijn er klaar voor, en met de juiste partners zullen we dit doel zeker halen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een nieuwe Philips 4K UHD-monitor is klaar om indruk te maken met zijn kleuren en gegevensoverdrachtsnelheid

Razer introduceert Naga X voor MMO-gamers