in

DigiTest: Devolo WiFi 6 Mesh Netwerk review

Ik heb onlangs het Devolo WiFi 6 Mesh Netwerk getest om mijn slechte WiFi-ervaringen in huis te verbeteren. Thuis maak ik gebruik van internet van KPN, maar door dikke betonnen muren en plafonds was het een uitdaging om een fatsoenlijke 5G-verbinding en een goed WiFi-signaal te krijgen.

Devolo biedt een oplossing met hun WiFi 6 (repeater 3000). Ik heb deze repeater beneden in de hal, op ongeveer 4 meter afstand van de router, geplaatst. Daarnaast heb ik op de verdiepingen erboven de Devolo 5400-repeaters geïnstalleerd om het netwerk uit te breiden en een mooi Mesh Netwerk te creëren.

Wat is een Mesh-Netwerk?

Een mesh-netwerk is een type draadloos communicatienetwerk waarin meerdere apparaten, ook wel nodes genoemd, rechtstreeks met elkaar communiceren. In een mesh-netwerk fungeren alle nodes als zenders, ontvangers en routers, waardoor de gegevens op verschillende routes kunnen worden verzonden. Dit zorgt voor een robuuste en veerkrachtige structuur, omdat de nodes samenwerken om het signaal door te geven. Zelfs als een node uitvalt, blijven de andere nodes met elkaar communiceren via alternatieve routes.

De installatie van het Devolo Mesh Netwerk verliep soepel met behulp van de Devolo app. Ik raad aan om deze app te installeren, omdat het de installatie vereenvoudigt. Om de repeaterstoe te voegen, moet je router beschikken over een WPS-knop. Door deze knop eenmaal 2 seconden in te drukken en vervolgens binnen 4 minuten op de ADD-knoppen van de Devolo-repeaters te drukken, worden alle repeaters automatisch verbonden.

Een punt van aandacht was dat het WiFi-signaal op mijn telefoon pas zichtbaar werd nadat ik naar de Flight mode ging en weer terugkeerde. Na deze kleine aanpassing werkte alles probleemloos.

Het Devolo Mesh Netwerk heeft mijn WiFi-problemen inderdaad opgelost

Devolo adverteert met “stops Wi-Fi PROBLEMS”, en wat mij betreft maken ze deze meer dan waar. Het Devolo Mesh Netwerk heeft mijn WiFi-problemen inderdaad opgelost. Ik ervaar nu een stabiele en sterke internetverbinding in het hele huis, zonder haperingen tijdens het laden van pagina’s, het voeren van Teams-gesprekken of het verzenden van bestanden.

Het Devolo Mesh Netwerk is verkrijgbaar via verschillende distributeurs. Als je op zoek bent naar een betrouwbare oplossing voor je WiFi-problemen, raad ik je aan om het Devolo MeshNetwerk te overwegen.

  • Je kunt de Devolo producten verkrijgen via verschillende distributeurs.
  • Kijk op https://devolo.nl voor installatie, handleidingen en video’s

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

XGIMI lanceert de veelzijdige Multi-Angle Stand voor draagbare projectoren

KPN verstevigt merkenportfolio met Youfone