in

DigiTest: EPOS headset ADAPT 660 AMC

De Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team versie wel te verstaan. Dus de mooie groene elementen van de gelijknamige raceauto ten opzichte van de ‘gewone’ EPOS 660.

Maar waarom de samenwerking met Aston Martin vraag je je af? Met 115 jaar ervaring heeft EPOS zelf natuurlijk expertise ten over op gebied van geluid en innovatie, zowel op professioneel als op gaming niveau. Formule 1 gaat natuurlijk verder dan alleen maar rondjes rijden in de snelste auto’s, communicatie is uiteraard ook super belangrijk in de racewereld. Maar ook innovatie en design.

Looks

De Aston Martin versie van de EPOS 660 ziet er echt super uit, de groene lijnen op de oorschelpen en groene elementen aan de beugel zijn echt een upgrade. Ook als je niets met Formule 1 of Aston Martin hebt zou ik deze versie boven de ‘gewone’ verkiezen. De oorschelpen zijn ook niet zo groot waardoor de hoofdtelefoon geen ‘ding’ wordt op je hoofd. De zachte kussen zijn van zwart leer en zorgen dan weer voor een fijn draagcomfort. De gele rand rondom de bevestiging van de kussens aan de schelpen had van mij wel in het AMC groen gemogen dacht ik, maar is bij nader inzien eigenlijk geheel in de lijn van de striping aan de zijkant van de Formule 1 auto.

Features en meer

Er is nog een raakvlak met de F1, in het lawaai van de paddock heb je één ding echt nodig en dat is Noise Cancelling. De EPOS AMC maakt hierbij tevens gebruik van AI machine learning waardoor Noise Cancelling door middel van vier microfoons zich actief aanpassen aan omgevingsgeluid. Tevens zijn er microfoons die ervoor zorgen dat stemmen en geluid aan de hand van algoritmes natuurlijk blijven klinken. En het moet gezegd worden, dit werk super.  

De hoofdtelefoon is dus uitermate geschikt voor werk en privé gebruik

Via Bluetooth 5.0 is het mogelijk om meerdere apparaten te koppelen, zo kan je vergaderen en vervolgens overstappen naar muziek of een telefoongesprek. EPOS Voice™ technologie zorgt er ook voor dat wanneer er iemand direct met je praat je de hoofdtelefoon niet hoeft af te zetten maar het geluid gedempt wordt. De hoofdtelefoon is dus uitermate geschikt voor werk en privé gebruik. De Noise Cancelling is overigens in twee standen (ook adaptive optie) aan en uit te schakelen met een knopje aan de rechter oorschelp.

Wanneer Active Noise Cancelling niet is ingeschakeld kan de EPOS 660 dertig uur op een batterij mee, en dat is zeker goed te noemen. Wat we ook een mooie optie vonden is als je de headset om je nek hebt hangen de oorschelpen plat op je schouders kunnen liggen, een draai aan de oorschelp om ‘m weer op je hoofd te zetten schakelt deze dan weer automatisch in. Door op de rechter oorschelp te swipen kan je volume bedienen of skippen tussen je muziek en door te tappen kun je gesprekken beginnen of stoppen of muziek pauzeren.

EPOS Connective App

Door de app te installeren op je telefoon heb je de beschikking om diverse instellingen aan te passen naar eigen voorkeur. Zo kan je het Noise Cancelling niveau aanpassen of switchen tussen verschillende akoestische modes (neutraal, spraak, club en movie), wil je nog dieper de voorkeuren in kan dit ook in de directors-mode. Voeg verschillende hoofdtelefoons toe aan de app of activeer bijvoorbeeld smart pauze (pauzeert bij afnemen en start weer bij opzetten). 

Conclusie

Het geluid van de EPOS ADAPT 660 AMC is zowel tijdens muziek als tijdens vergadering erg goed te noemen, de bassen die je wilt hebben bij het luisteren van muziek of kijken van een film zijn mooi warm en zodra je in vergadering gaat wil je juist weer heldere stemmen horen en dat doet deze hoofdtelefoon uitstekend. Een handige knop welke we nog niet benoemd hebben hierboven is de Microsoft Teams knop onder de rechter oorschelp… door de dongle in je PC of Mac te plaatsen activeer je met deze knop de de teams app en duik je zo de vergadering in. Tevens is het mogelijk om met Alexa te communiceren via je hoofdtelefoon. 

Reacties

Reageren
  1. Ik ben de gelukkige welke ook in bezit is van de ADAPT 660 AMC. Het is een hoofdtelefoon welke ik iedereen kan aanbevelen. Geluid is echt super en zit ook nog eens comfortabel. Geeft mij iig veel rust als ik weer op zolder aan het werk ben. Werken, ondertussen muziekje luisteren en gemakkelijk en snel omschakelen naar telefoongespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: iPhone 12 van Swappie

Online review reviews digitailing

81 procent Nederlanders bang voor misleidende online reviews