in

DigiTest: OPPO Enco Air draadloze oordopjes review

OPPO bekend van de smartphones en een van de grootste smart device leveranciers van de wereld, heeft drie weken geleden draadloze oordopjes gelanceerd en wij hebben inmiddels een setje in onze oren.

Een smartphone van OPPO hebben we al eens onder handen genomen zoals in de OPPO Find X3 Neo review te lezen is. Vandaag gaan we echter voor de OPPO Enco Air draadloze oordopjes.

Look & feel

De OPPO Enco Air earbuds zijn in de kleuren zwart en Misty White (voorlopig alleen de Misty White versie in Nederland) verkrijgbaar en hebben een fraaie pasvorm. Ze doen me denken aan de eerste Apple Airpods, slim want waarom niet kijken naar de meesters van design. Bij de vorm van de oordopjes is goed gelet op de vorm van je oorschelp (getest op meer dan 400 oorvormen) en met een gewicht van 4 gram heb je bijna niet in de gaten dat ze in je oren zitten. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat tijdens regen of een flinke workout de Enco Air’s er mee stoppen wat ze zijn spatwaterdicht (IPX4).

Features & meer

Voorzien van Vocal Enhancement-modus, Bluetooth 5.2 en efficiënte batterij… Maar wat houdt dat in? Een dynamisch, real-time algoritme zorgt voor ervoor dat stemmen de boventoon blijven voeren en voor een dynamisch geluid. Bluetooth 5.2 voor een stabiele connectie (tot +/- 10 meter) en een batterij die wel 24-uur mee gaat. De snellaadfunctie zorgt ervoor dat je binnen 10 minuten alweer voor acht uur luistertijd hebt opgeladen.

De ruisonderdrukking werkt ook best goed voor een in-ear product en zorgt voor duidelijke telefoongesprekken als je niet naar muziek luistert. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee ingebouwde microfoons om omgevingsgeluid op te vangen en te scheiden.

Het volle geluid met goede bassen worden geleverd door 12mm dynamische drivers en zorgt door intelligente software voor een hoog bereik. We stonden echt te kijken van het heldere geluid in combinatie met de diepe bassen.

Een handige functie is ook wanneer je de oordopjes uit de oplaadcase haalt deze al ‘aan’ zijn en dus direct contact maken met je mobiele apparaat. Met een dubbele tik op het oordopje speel je het volgende nummer af of regel je het volume. En zodra je de HeyMelody-app installeert heb je ook nog de Google spraakassistent aan boord… Drie keer tikken en hallo zeggen is dan voldoende.

Conclusie

De compacte oplaadcase heeft een handige vorm en past uiteraard zo in je broek- of binnenzak. Voor onder de honderd euro heb je echt een paar fijne draadloze oordopjes, welke goed blijven zitten, ook wanneer je een sprintje trekt. Ze zijn tevens goed te gebruiken tijdens gamen door de dubbele transmissie en weinig vertraging.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Anker Innovations snelladers review

Onveilige data-situaties door gebrek aan coördinatie